Práce v hypermarketu za chladicímí pulty

Anonymní
10.5.24 19:18

práce v hypermarketu za chladicímí pulty

Dobrý den. Ráda bych se vás zeptala, pokud máte zkušenosti s touhle prací. Já začala brigádovat v hypermarketu (ne za malým chladicím pultem v supermarketu!) a zjistila jsem, že je to práce fyzicky nesmírně náročná (nečekala jsem selanku, protože lidi za pulty pořád shánějí, ale tohle…). Záda mne bolí tak, že po směně nedokážu rovně stát. Nejsem už úplně nejmladší, ale dělají tam i ženy o pár let starší, prý si časem zvykly. Navíc mne strašně vyděsilo, kolik práce je na konci dne - doplňování a čištění.

Sdělíte mi prosím vaše zkušenosti?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
37131
10.5.24 19:44

Hele práce k obchodě je proste náročná asi na všech pozicích. Furt něco tahas, musíš si kolem sebe uklízet, hlídat zboží, cely den na nohou, do toho se ještě rozčilovat se zákazníky :D zároveň buzerace zezhora, jako já ty ženský obdivuju, ze to někdo za ty prachy chce dělat. Já tak brigadnicila po skole, taky za pultem a byla sem vždycky urvana jak kůň, necítila nohy, zada, vynervovana a to mi bylo necelých 20 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14600
10.5.24 21:03

No, umim si představit, že to musí byt hrůza. Nemuzes jít raději za kasu? Já bych to nedala, neustálý předklon, pult nízko (jsem vyšší, tak tím větší utrpení by to bylo)…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.5.24 22:00
@Anonymní píše: Více

Po zkušenostech a to mi fyzický náročná práce nevadí a v obchodech jsem dělala.
Ale ne v hypermarketech a v obchodních centrech, které jsou otevřené pořád…

Teď v jednom obchodním centru dělám a krom toho, že se kláním před všemi prodavačkami, které v obchodních centrech dělají (hypermarkety k nim patří)
z něj utíkám a jdu jinam.

Ano, je to o zvyku. Buď si zvykneš nebo ne.
Ale podle mě to práce není tak fyzický náročná - jako práce samotná, ale že ji děláš 10 - 12 hod. denně… To ubijí.
Tedy u nás jednu kolegyni už to ubylo a já si díky tomu nejspíš zničila zdraví.

Takže jestli si myslíš, že to pro tebe není, tak běž pryč.

Já jsem tu práci milovala, teď na ni nesnáším 10 hod. směnu - celý den v trapu. To ubijí a fyzická náročnost podle mě trochu taky

• Citovat
  • Upravit
37131
11.5.24 08:01

Tyjo 10 hodin je ještě fajn, my dělali strašné směny. Aby se nemuselo chodit na ranní a odpolední a pokryl se cely den, tak sme přicházeli v 6 ráno (hodinu před otvirackou, aby se vše připravilo) a domu sme šli po 8 večer, takže zas po zaviracce. A krom pauzy na jídlo což byla 2× půl hodina, sme si cely den nesměli ani sednout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43031
11.5.24 08:08

Nejsi ohnuta furt, figl je v tom, ze pred, nebo po kazdem predklonu si musis dat par zaklonu. Kompenzovat. Ze cd nesedis bude ve vysledku zdravwjsi, bez v kanclu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.5.24 09:19

Mám aktuální zkušenost. Pracuji v supermarketu v chladícím pultu u uzeniny. A také se chystám měnit práci. Vadí mi tam ten chlad, vymrzlý chladící box kam neustále chodíme pro zboží. Samozřejmě záda a nohy trpí také. Byť se to nezdá, celý den se nezastavim, je to opravdu náročné a stejně jako paní už ani já nejsem nejmladší. Práce jako taková mě baví, ale bohužel pozoruji, že si tam ničím zdraví a proto chci změnit práci.

• Citovat
  • Upravit
14600
11.5.24 09:25
@Pudloslava píše: Více

Haha, ty už jsi videla nějakou prodavacku, která se ti ohne pro salám dá s nim par zaklonu, než ho půjde nakrajet? To by těch lidi asi moc neobslouzila. Plus porad sahat do chladu a manipulovat se studenými věcmi, taky nic moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.5.24 09:31

@Pudloslava Že to prospěje mému zdraví, jsem si myslela taky, zejména když jako OSVČ jsem sedávala za PC (práci mi letos vzala AI, zůstaly jen drobky). Záklony dělám po práci doma, dělat je v práci, to jsi určitě myslela jako vtip… Tam jsem ráda, když se dostanu na WC.

Jinak vám všem děkuji za zkušenosti a názory.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.5.24 09:44

Děkuji Vám, že jste mi napsala. Já jako astmatik (ale nemoc nedělá potíže, je pod kontrolou) se moc bála toho chladu. Pak zjistila, že to mi problém nedělá (tedy - zatím, páč dlouho v „zázemí“ ještě nebyla).

Stejně jako Vás i mne práce baví! Ale - ten neustálý předklon (a široký pult, přes který se přehýbám), a pak po skončení ta hrůza nakonec - doplňování zejména salátů a čištění pultu, to fakt nedám. Kdysi jako mladá jsem pracovala v zahraničí, fyzicky, těžko - byla to ale různorodá práce v penzionech, restauracích, ne neustálý předklon - v tom bude asi jádro pudla :think:

• Citovat
  • Upravit
43031
11.5.24 20:04

dyt to nezabere ani vterinu, sotva si nekdo vubec vsimne. Pravdepodobne nejsi tak ohebna, ze by ses dokazala zaklonit nejak moc.
Obvykle s pacienty nepolemizuji o tom, co jde a co nejde. Kdyz maji pocit, ze neco nejde, a vidim, ze neni vubec vule pokusit se najit cestu, tak je polituji, ze je nic hezkeho neceka, protoze my zvenku zadnou moznost, jak opravit shnilou pater, nemame. My umime jen lecit bolest. Opravit se musi kazdy sam.
Snaz se aledpon kdykoli to jde stat vzprima s vystrcenyma prsama. Kdykoli to jen trochu jde, ty vterinky se najdou a pomohou. To, co delas vetsinu dne, utvari tvou kondici, kdyz se budes 8h hrbit, sport po praci ti moc nepomuze (pokud ho nebude dalsich 8 hodin)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.5.24 20:36

@Pudloslava
Dík za radu, budu se tedy snažit kdykoli stat vzprima s vystrcenyma prsama. Dnes jsem telefonovala, zkusím to tam vydržet, protože jinou práci těžko seženu. A nebudu dělat každý den, ani každý druhý, tedy alespoň pokud to budu mít jako brigádu. Dělat to na plný úvazek bych fakt nedala…

• Citovat
  • Upravit
Sonarka
11.5.24 22:09

Je to otrocina…pokud sezenes neco lepsiho, nevahala bych…moje mamka ted dela taky za pultem s uzeninami - brigadne, zacala v unoru a rikala, ze uz to nedava skrz zada a nohy…ale ji bude letos 60…taky doufam, ze najde brzy neco lepsiho…taky tohle obdivuju, ja bych v marketu nedelala ani za nic. Sice jsem taky cely v praci cely den na nohou, lidi milion, delame 12tky a v pomerne hektickem tempu, ale pro nic se neohybam, delame v teple, v lete mame klimatizaci, vedeni super, zadna buzerace, mame volnost, penize celkem dobre, jist muzu kdykoliv, kdyz nejsou lidi muzu si sednout, muzu kdykoliv na zachod, coz taky neni bezne, jak jsem tady docetla 8o…jinak bych tam taky nesetrvala…pac taky kolikrat po smene doma padnu a nejsem schopna uz niceho…leda padnout do postele :D

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.5.24 22:33

No mně bylo 55 :?
Dnes jsem o tom mluvila se známou, která tam dělá za kasou a ptala se jí, zdali by nebylo lepší doplňování zboží. Ona (věku navlas stejného jako já) mi řekla, že když dělala za tímhle pultem (to ale před 7 lety), tak ji záda nebolela. Zato ji pořádně bolela, když doplňovala zboží. Protože se musela shýbat až úplně dolu, ke spodním regálům. Že prý tohle je u nich mnohem horší. Sdělila mi, že za kasou mají lidí dost, že tohle je dle ní OK, že tam mám vydržet. Tak jsem se psychicky nastavila, že to musím zmáknout. Jiné mi nezbývá. 12ky mi nehrozí, to by tam nedal asi nikdo, klasicky 8 h.

• Citovat
  • Upravit
381
13.5.24 17:18

Já po 3 měsíční brigádě u chladících pultu měsíc docházela na rehabilitace a terapie, jako parafínové zábaly, laser, magnetoterapie, elektroléčba a pomohlo. Tuhle práci už dělat nechci, pochopitelně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat