Práce v lékarně - jak hodnotíte
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Ahoj, já jsem FA. Pracuju v lékárně přes 15 let (z toho posledních 6 v řetězci).
Před rokem jsem měla trošku krizi, kdy mi přišlo, že vedení na nás hodně tlačí ohledně výkonu a chtěla jsem proto skončit a odejít někam jinam. Ale podmínky se mezitím změnili a už jsem zase spokojená.
Kdybych ale někdy budoucnu chtěla měnit zaměstnavatele, tak budu zase spíše vybírat z řetězců. Možná jsem jen měla smůlu na své 3 předchozí zaměstnavatele (soukromé lékárny), ale ty podmínky, co mám teď řetězci a co jsem měla u nich, se nedají srovnávat. V soukromých nám nepropláceli přesčasy, nebyly tam žádné finanční bonusy (vyjma nákupu za pořizovací ceny) a mzda mi stagnovala. Navíc se tam míchalo i z prošlých surovin. Před SÚKLem se to vždycky muselo schovat do skříní. Nutno podotknout, že všichni majitelé byly nelékárníci. Tohle se v řetězci, kde pracuji, nestává. Tam dodržují zákony do puntíku (nemůžou si dovolit žádné skandály a propírání v tisku).
U soukromníka budeš mít svobodu vydávat, cokoli budeš chtít. Nebudeš vázána pozitivním a negativním listem. Ve větších řetízcích musíš vydávat, co chce firma (tj. leták a vlastní značka). A můžou po tobě šlapat, když se ti nebude dařit. Můžeš si tak ale docela dobře přivydělat k základním platu na bonusech.
Řetězec ti všechno (legislativu, školnení a různé změny) naservíruje přímo pod nos. Stačí se to akorát naučit. U soukromníka asi hodně z toho budeš muset zařizovat a dohledávat sama (stahování léčiv, změny úhrad magistraliter…).
Tam, kde pracuji, máme hodně propracovaný systém vzdělávání. Každý měsíc dostaneš minimálně jedno až dvě elektronická školení na různá témata a fyzicky můžeš navštívit i větší víkendová nebo jednodenní školení. Je to zdarma a jestli jsi magistra, tak za to dostaneš kredity. Budou tě školit rovněž na zlepšení soft skills, psychologii zákazníka a jak s ním co nejefektivněji komunikovat. To se v životě hodí.
Plat mám celkem dobrý (ale vždycky může být lépe) a v lednu by mělo být další plošné zvyšování platů. Pracovní doba je, jak se domluvíš s vedoucí. Ale obecně se vedení snaží vycházet vstříc. Problém je, že hodně lékárnám chybí zaměstnanci, takže nějakým přesčasům se člověk jen tak nevyhne. Ale zaplatí ti je a to docela pěkně.
Řetěz tě naučí všechno dělat lege artis, ale to slušný soukromník (lékárník) by měl taky.
Až si budeš vybírat svou lékárnu, zeptej se zaměstnanců, jak se k nim firma chová rozhodni se podle toho.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ať už magistry anebo FA, jak hodnotíte svou práci? Co byste poradily nováčkovi v tomtu oboru - čemu se vyhnout, na co se v práci/ na praxi zaměřit? Pracujete raději v řetězci anebo u soukromníka? Negativa jsem slyšela na oboje
Jste spokojené, co se týče platu a pracovní doby?