Práce ve zdravotnictví
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Odvaha
. Sociální služby? Papíry, počítač, převazy, přímá péče, a léky bys teoreticky rozdat zvládla. Tam zase tolik zdravotnických úkonů není.
akorad nevím jestli bys teď potřebovala registraci když se měnili požadavky na zdravotníky. (Asistenty) nebo rovnou jako pečovatel do služeb? Berou skoro všude!
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Odvaha. Sociální služby? Papíry, počítač, převazy, přímá péče, a léky bys teoreticky rozdat zvládla. Tam zase tolik zdravotnických úkonů není.
akorad nevím jestli bys teď potřebovala registraci když se měnili požadavky na zdravotníky. (Asistenty) nebo rovnou jako pečovatel do služeb? Berou skoro všude!
Registrace už není a má plnou kvalifikaci jako dětská sestra, má to ještě postaru.
Blbý je, že nemá praxi, během covidu lakali ale i tyto zdravotníky. Pokud chce do zdravotnictví, může se vrátit.
Zakladatelko, zkus to nejdřív v nemocnici a pak klidně do Ambulance
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Odvaha. Sociální služby? Papíry, počítač, převazy, přímá péče, a léky bys teoreticky rozdat zvládla. Tam zase tolik zdravotnických úkonů není.
A asistent už není, je to prakticka sestra. Ona je ale dětská sestra.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Ahoj, už dlouho chci změnit zaměstnání, ale nevím jestli mi bude stačit SŠ. Mám vystudovanou ještě starou střední zdravotku dětskou sestru (dneska už to jde jen studovat tuším na vejšce). Celý život dělám v gastru jako servírka.. ona jsem blbá, že jsem se vykašlala na zdravotnictví, ale byla jsem prostě mladá a blbá. Chtěla jsem se zeptat, jestli nevíte, jestli by mě vzali někam do ordinace, třeba k praktikovi nebo zubaři jako sestru. Mám cca 30 let od matury a ze školy si naprosto vůbec nic nepamatuju, ale opravdu ani ň. Nevíte jestli není nějaké přeučení nebo chápete mě… Radši anonym prosím
Zakladatelko, spíš by si tě zaucili v nemocnici
I lidé jako ty se vracejí do zdravotnictvi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A jako sestra jsi vubec nikdy nepracovala? S takovym pripadem zkusenost nemam, ale urcite bych se s temi otazkami obratila sem
https://www.nconzo.cz/cs/kontakty
Anebo vznes dotaz na Fb treba ve skupine Osetrovatelstvi.info nebo Osetrovna od Osetrovatelstvi.info - tam se vi vse ![]()
Drzim palce
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Ahoj, už dlouho chci změnit zaměstnání, ale nevím jestli mi bude stačit SŠ. Mám vystudovanou ještě starou střední zdravotku dětskou sestru (dneska už to jde jen studovat tuším na vejšce). Celý život dělám v gastru jako servírka.. ona jsem blbá, že jsem se vykašlala na zdravotnictví, ale byla jsem prostě mladá a blbá. Chtěla jsem se zeptat, jestli nevíte, jestli by mě vzali někam do ordinace, třeba k praktikovi nebo zubaři jako sestru. Mám cca 30 let od matury a ze školy si naprosto vůbec nic nepamatuju, ale opravdu ani ň. Nevíte jestli není nějaké přeučení nebo chápete mě… Radši anonym prosím
Začnu nejdřív negativně, Před asi 6 lety jsem sháněl místo, v rámci toho jsem zkoušel i něco k mé střední škole. Tam jsem měl praxi asi rok a potom vystudovanou vš ve zcela jiném oboru. Jenže jsem chtěl honem někam nastoupit, neřešil jsem, na jaký plat půjdu ani směnný režim. Nevzali mě ani na to, kde bych odborně nedělal nic (příjem vzorků), asi uvažovali, že bych tam nezůstal, což byla pravda. Z toho oboru už taky nic nevím a musel bych se učit znova. Navíc to bylo období krize, kdy míst bylo málo.
Teď pozitivně, sestry se shánějí stále, řada nemocnic shání i sanitáře. Protože ti ubírají práci sestrám, úkony jako mytí pacienta, podat mísu na posteli, na to není třeba vš sestra ani ta s maturitou. To zvládne i sanitářka, stejně jako donést pacientovi čaj ap. Když nemají lidi, tak si nevybírají, i když jim člověk moc nesedne. Ve zdravotnictví jde dost i o to, aby byl člověk spolehlivý, slušný, zkrátka jedná a zachází se s lidmi.
Já tu vidím docela vysokou šanci místo v oboru sehnat. Klidně se s nimi domluvit, že bys začínala spíš jako sanitářka se zařazením na pozici praktické sestry. Dělat zřízeneckou práci, ale být placená jako sestra s maturitou. Tu asi neuznají, aby to byla všeobecná sestra, tak maturita stačila a asi stačí u těch, které tu práci sestry neustále dělají. Takže spíš jako praktická sestra, ale i tady jde mít slušné peníze. Znal jsem kohosi, kdo nějaký čas práci sestry nedělal, pak se k tomu vrátil Nicméně ta mladá žena v tom měla více let praxe. Pak poznala, že i jinde to je náročné a v tom zdravotnictví zas to není tak náročné, že by to nezvládla. I ty finance by mohly být lepší jak někde v kanceláři.
Pochopitelně nabízí se i jiné možnosti, někde k praktikovi na obvod, vést kartotéku, vodit mu pacienty do ordinace. Jediný úkon, co tam sestra dělá, je asi píchání injekcí. Braní krve dělají jinde a změřit tlak dokáže i laik. Jinak to je spíš administrativní práce, něco jako recepce. U těch praktiků bude peněz méně, ale zas žádné směny. Naopak fakticky práce tak 6 h denně. Doktoři mají ordinační dobu obvykle 5 h denně, kvůli vzp vykazují něco navíc, ale to moc pacienty neberou. Takže možná tam dělají administrativu, nevím do detailu. Vedení ordinace si ale doktor dělá sám, sestra mu spíš pomáhá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
získaná odborná způsobilost ti zůstává, protože jsi ale výkon povolání na dlouhou dobu přerušila, tak se musíš doškolit. doškoluje zaměstnavatel a doškolení by mělo být nejméně 60 pracovních dnů. vzhledem k tomu doškolení bych si asi práci hledala prvořadě někde v nemocnici (klidně na ambulanci), protože tam jim přeci jenom projde víc zaměstnanců, kteří u nich dělají nástupní praxi nebo doškolení po přerušení nebo praxují v rámci studia, tak předpokládám, že to pro ně bude menší komplikace, než třeba pro praktika, který si jede sám na sebe.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@sagina píše:
získaná odborná způsobilost ti zůstává, protože jsi ale výkon povolání na dlouhou dobu přerušila, tak se musíš doškolit. doškoluje zaměstnavatel a doškolení by mělo být nejméně 60 pracovních dnů. vzhledem k tomu doškolení bych si asi práci hledala prvořadě někde v nemocnici (klidně na ambulanci), protože tam jim přeci jenom projde víc zaměstnanců, kteří u nich dělají nástupní praxi nebo doškolení po přerušení nebo praxují v rámci studia, tak předpokládám, že to pro ně bude menší komplikace, než třeba pro praktika, který si jede sám na sebe.
Jestli se pamatuji, tak i lékař, pokud by 2 roky nedělal práci lékaře, tak pak nemůže jen tak znovu začít. Diplom mu platí, ale nevím jak s atestací, rozhodně není způsobilý bez ničeho jen tak začít. V ordinaci praktika bývá jeden, který měl dosti dlouhé přerušení, dělal nějakého manažera. Nyní dělá práci lékaře, hlavní úvazek má na správě soc. zabezpečení jako posudkový lékař. Připadám si pak jak na úřadě, on je ochotný, ale medicínsky radši třicetiletý doktor s praxí ve zdravotnictví bez přerušování.
Jinak u praktika, záleží co tam dělá. Pokud třeba bude při prohlídce pacientovi kontrolovat zrak, tak to je kvalifikovaná činnost, musela by se naučit. Ale pokud bude dělat spíš úředničinu, tak to zvládne v pohodě. Určitě je fakt, že něco se naučí v nemocnici. To ostatně platí i u doktorů, myslím, že praxi ve špitále musí mít i praktik. Někde v terénu tj. na obvodě nebo odborné ambulance, tam by měl ideálně jít někdo s tou nemocniční praxí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Náhodný host však píšu, že se musí i zaměstnavatele doškolit, tedy nemůže začít pracovat jen tak. je na tom něco k nepochopení? jinak tedy v průběhu doškolení pracuje pod dohledem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@g.sandova píše:
Registrace už není a má plnou kvalifikaci jako dětská sestra, má to ještě postaru.
Blbý je, že nemá praxi, během covidu lakali ale i tyto zdravotníky. Pokud chce do zdravotnictví, může se vrátit.
Zakladatelko, zkus to nejdřív v nemocnici a pak klidně do Ambulance
Pořád hledají sestry. Znám jednu, která zase šla dělat hned po maturitě na zdravce něco úplně jiného. Po asi dvaceti letech se vrátila do zdravotnictví do nemocnice na ambulanci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@sagina píše:
@Náhodný host však píšu, že se musí i zaměstnavatele doškolit, tedy nemůže začít pracovat jen tak. je na tom něco k nepochopení? jinak tedy v průběhu doškolení pracuje pod dohledem.
Tak příspěvek, na který jsem reagoval, tak jsem nezpochybňoval, spíš jsem k tomu přidal další pohled a zkušenost. Přijde mi, že ve zdravotnictví se tolik nekouká na věk jako jinde. V nemocnici jde čekat přesčasy, i když i to si jde nějak domluvit. V ordinaci u praktika, tak tam ten dohled myslím je jaksi z principu, prostě doktor jí nenechá dělat, kde by si nebyl jist. I když těch odborných úkonů tam tolik není. Z hlediska plnohodnotného znovuzískání kvalifikace je pochopitelně lepší nemocnice.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Da12 píše:
Pořád hledají sestry. Znám jednu, která zase šla dělat hned po maturitě na zdravce něco úplně jiného. Po asi dvaceti letech se vrátila do zdravotnictví do nemocnice na ambulanci.
Tak to je určitě dobrá zpráva pro toho, kdo se chce k oboru vrátit, ač je dost daleko od školy a praxe žádná. V tom mém průmyslováckém oboru, tak znalosti ze školy by byly výrazně menší, nějaké dovednosti z roku praxe před mnoha lety, nechtěli mě a nedivím se, i když možná tam vadila ta vš a pocit, že bych jim utekl.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit