Práce/podnikáni při rodičáku

3
24.3.14 14:03

Práce/podnikáni pri rodičáku?

Ahoj holky. Mate nekdo praci nebo podnikani pri rodicaku? Moje otazka je spis jak se vam neco podarilo najit nebo vymyslet? Vim ze asi nikdo mi neda navod co mam delat, jdu se spis vypovidat. Jsem doma uz 1,5 roku, manzel pracuje, dcerka je jeste mala, do statni skolky nevim jestli se dostane (bydlime v Praze)Doma mi uz i trochu hrabe a chci neco delat ale nevim co, v byvale praci castecne uvazky nejsou (a po rodicaku me stejne vyhodi), mam sice VS ale moc toho delat neumim. Pracovala jsem v medzinar. firme, zrucna nejsem, umim sice jazyky ale to snad dnes kazdy, a nic vic…proste moje zkusenosti se daji vyuzit tak jedine v dalsi mezinarodni firme…Mam rodicak na 2 roky, zatim penize OK ale pak to asi bude horsi. A jinak hlidani zadne, manzel chodi domu vecer, jedine vikendy mi pomuze. Priorita je dcerka ale nejaka cinnost mi chybi a vareni a uklid me bohuzel nenaplnuji ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20518
24.3.14 14:12

Já ti to řeknu takhle. Zrovínka už skoro měsíc marodíme (to není mateřský plurál, to je včetně mě) a ikdyž už do práce chodím, mám teda hoňky to všechno tak nějak uhonit, protože ikdyž mám v práci omluvenku, furt tam jsou nějaký věci, ke kterým jsem se zavázala a který bych udělat měla. S dětma doma jsem měla co dělat, a bych zvládla svý koníčky - byť to byly koníčky, který se daly odložit, a nebo holt v den termínu zavolat, sorry… (byť to bylo pekelně trapný, protože co pro mě bylo koníčkem, bylo pro jiné výdělkem)…

A co dělat? No to se musí odvíjet od toho, co umíš, v čem jsi dobrá. Bu´d obor vzdělání, nebo právě koníček… A jak to dělat, to se obávám, že je know-how, které se zadarmo nedává… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
24.3.14 14:16

No ja vim, bude to tezky… taky si neumim predstavit to marodeni potom kdyz mala bude ve skolce, babicky nejsou, jedine placena chuva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
608
24.3.14 14:51

Ahojky já už podnikala před otěhotněním, pak se narodil malej a živnost jsem pozastavila, ale v jeho 11m jsem živnost zase obnovila a práci se věnuji jen o víkendech, kdy je chlap doma a může malého hlídat… takže je důležité najít si něco co tě baví, víš, že jsi v tom dobrá a pak začít a doufat že se zadaří. Já jsem hrozný pesimista, takže vše vidím hrozně dramaticky a jak je vše špatně co dělám. Ale za to mám úžasné chlapa který mě ve všem podporoval a podporuje dodnes a to i ve chvílích kdy bylo hodně zle. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
487
24.3.14 14:53

Já chodím na částečný úvazek do práce. Našla jsem náhodou inzerát v novinách, prošla výběr. řízením a dostala místo. Jezdím jedem den v týdnu do práce, jinak dělám po nocích doma. Holky jsou ten den v soukromé školce, kde berou už děti od 6 měsíců. Když maroděj, dělám z domova taky. Je to dost mimo obor, který mám vystudovaný, ale zase se aspoň naučím něco nového a dostanu se mezi lidi. Pak ještě občas stříhám doma psy - udělala jsem si na to kurz. Když umíš jazyky - co třeba učit doma soukromě? To je celkem dobře placená práce a můžeš to dělat i s dítětem… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
608
24.3.14 14:58

@Monous007 tp vyučování je dobrý nápad :palec:  :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
24.3.14 15:23

Nad vyucovanim jsem taky premyslela, a taky budu hledat normalne na jobsech asi, mozna se neco najde…
@LuPaPe to jsi sikovna kdyz stihas, ja bych taky nejradsi byla sama sebe panem, no uvidime co se najde, nejdriv jsem chtela nejaky obchudek na netu ale to dnes snad dela kazdy :mrgreen: takze ten napad jsem zamitla a premyslim dal…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
608
24.3.14 15:28

@ademar Hihi stíhat musím amaličký jehodnočký a tatín má mo rád. á se říct, že když dojdez práce, já přestávám existovat. Takže u moje nepřítomnost nvadí.:)To je pravda, takových obchůdku je opravdu hodně :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5403
17.11.15 10:06

Ahoj, trochu to tu aktualizuji. Vymyslela jsi neco?
Pac ja taky vymyslim, uz mam plan :) jen realizace.
Hledam jak je to na rodicaku s HPP a podnikani zaroven.
 O.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat