Pračka - váha prádla
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
@Gutter03 píše:
Pořídili jsme po 10 letech novou pračku os Samsungu, pračka je na 8kg. Má spoustu programů, kde většina je omezená třeba na 3kg prádla, na 5kg apod.
Jde nám o to, že jsme jí „přetížili“ a prádlo se špatně vypralo. (špatně se odhaduje váha prádla). Jde o to, že při normálních programech pere klidně přes 3 hodiny, což je šílený.Má otázka zní:
Max 3kg prádla je myšleno za sucha nebo za mokra?
K čemu mi je pračka na 8kg, když 80% programů je omezeno třeba na těch 3-5kg?
Taky jsem měla starou pračku na 7,5 kg a bylo jedno na jaký program to tam nacpu. Nová AEG má 8 ale jenom na bavlnu a nebo džíny. Zbytek tak 3 kg. Ale sama si to váží, takže když jsem ji přeplnila, pěkně mi oznámila, ať něco odeberu.
Navíc jsem u staré pračky klidně mohla oprat třeba jednu mikinu. Tato mrdka mi to nevyždíme. Když jsem volala technikovi, tak ten mi řekl, že nové pračky to neumí, že potřebují rovnoměrně rozložit prádlo při ždímání a že tam mám dát třeba ručník navíc.
Takže tak to spěje kupředu!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ježíšmarjá! Holky, vy mě děsíte….. zrovna jsem objednala novou pračku….. ![]()
- Citovat
- Upravit
@Janli píše:
Ježíšmarjá! Holky, vy mě děsíte….. zrovna jsem objednala novou pračku…..
si zvykneš ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sedmnactnulajedna píše:….. nebo ji prohodím oknem…….Přikoupím valchu.
si zvykneš
- Citovat
- Upravit
@berusa.m píše:
Taky jsem měla starou pračku na 7,5 kg a bylo jedno na jaký program to tam nacpu. Nová AEG má 8 ale jenom na bavlnu a nebo džíny. Zbytek tak 3 kg. Ale sama si to váží, takže když jsem ji přeplnila, pěkně mi oznámila, ať něco odeberu.
Navíc jsem u staré pračky klidně mohla oprat třeba jednu mikinu. Tato mrdka mi to nevyždíme. Když jsem volala technikovi, tak ten mi řekl, že nové pračky to neumí, že potřebují rovnoměrně rozložit prádlo při ždímání a že tam mám dát třeba ručník navíc.Takže tak to spěje kupředu!
Máme 4 roky Bosch 2v1 se sušičkou. Kapacita 7 kg taky jen u bavlny, ale peru plnou pračku i na jiné programy, pračka si prádlo převáží a délku cyklu přizpůsobí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zas tak starou pračku nemám. A má rychlo program na 15 minut/30 stupňů. Pak hodinový na 40 stupňů a hodinu a půl (po zrychlení) na 60 stupňů. Nic jinyho nepoužívám. Dávám plnou ze 2/3 odhadem, kolik to je kilo netuším.
Eko programy na 3 hodiny a vážení prádla nepoužívám.
Ale až budu kupovat novou, tak si ty délky cyklu pohlidam.
Zkus různě pomackat čudlíky, občas tím program zkratis.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jenže ty pračky mají objektivně větší buben a větší dvířka, takže tam toho prádla prostě dáš víc a líp se vyndává. Pro mě je to důležitej ukazatel. Třeba montérky těch osm kilo dají…