Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahojky, mám takový zvláštní dotaz. Máme pohovku z Ikea s odnímatelným potahem. Už několikrát jsem ho normálně hodila do pračky a bez ničivých následků vyprala. Teď bych to tak ráda udělala opět, ale v tomhle počasí mi neuschne, takže uvažuji o sušičce
. Co myslíte? Přežije to?
A ma na sobe nejakou znacku k udrzbe? Ja teda do susicky nacpu temer vse, ale zas s vedomim, ze to tricko kdyztak ozelim (jeste se nic nesrazilo), ale teda shanet novy potah na sedacku par dni pred Vanocema by se mi fakt nechtelo
Je-li na tom ale symbol, ze do susicky muze, v klidu bych ho tam dala.
@Peťule1013 no, ja prala i potahy, ktere se prat nesměly a v pohodě, takže bych sušičku riskla asi taky - nějaký šetrnější program. Zaleží na složení. Pokud je to kombinace materialu bude to větši risk, než třeba jen čistě bavlněný.
Co maš za potah?
Susim, ale doporucuju nesusit uplne do sucha, pak se to hur oblika a je to vic zmuchlany.
No značky tam jsou. Nesmí se ani prát v pračce, ani sušit, ale jak říkám z pračky vždycky úplně v poho…A už fakt potřebuje. Syn si do něj pravidelně otírá špinavý ruce a dcera ho nemálokrát poblinkala, vždy to otřu hadrem, ale stejně je hnusnej ![]()
@Peťule1013 Máme taky potah z Ikey, ten Beddinge. Taky na sobě nemá žádnou značku, ale sušičku přežil v pohodě
Tak děkuju za rady! Jdu do toho
Pak napíšu, jestli budem na Vánoce sedět na holé matraci ![]()