Prasklina pod šourkem u novorozence

3.2.22 12:36

Prasklina pod šourkem u novorozence

Ahoj zkušenější maminky,

mám doma 3týdenního syna (prvního) a nevím si rady s prasklinou (možná opruzenina?) pod šourkem. Používáme pleny Babylove z DM, vlhčené ubrousky pouze s obsahem vody, po stolici se snažím syna oplachovat pod vodou a když to jde, větráme. Mažu Bepanthenem Baby. Trochu se stydím, co jsem mu způsobila, jsem ze všeho pořád celkem vyplašená.. K doktorce navíc nemůžeme, jsme covid pozitivní.. Je to vážné, popř. jak postupovat?

Děkuji za rady :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1776
3.2.22 12:40

Smaž prosim tě ty fotky 8o
Na netu jsou ruzný úchyláci.

Příspěvek upraven 03.02.22 v 12:44

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1776
3.2.22 12:43

Přijde mi že nesedí plenky…je kolem i takový osypaný, zkusila bych mazat sudokremem, vážné to neni neboj, neni to do krve…a pokud se nebude zlepšovat tak pak k dr zajit. A změnila bych pleny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2353
3.2.22 12:44

Já bych na to dala Purelan

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14614
3.2.22 12:44

Prosimte smaž ty fotky a pošli je mailem doktorce, když tam nemůžete. Ať pošle nějaký recept nebo poradi. Ale pozor, i s covidem k lékaři v neodkladnych případech samozřejmě můžeš, jen je třeba se predem domluvit. Nebo kontaktovat nemocnici - asi infekční oddělení, ať se na to podívají tam. Přece to chudatko tak nenecháš.

Zkus dávat látkové pleny. Větrat taky, Ok. Muže to ale byt i kvasinka, tak nejez žádné “bile jedy”, pokud ho kojis (mouka, mléko, cukr).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
434
3.2.22 12:48

Vlhčené ubrousky s obsahem vody jsou stejná chemie jako ty ostatní, nenech se ukolebat názvem a koukni na složení, já bych na tvém místě koupila perlan a vždy ho normálně namočila a utřela tím, když je citlivý, při problémech pak namáčím v heřmánkovém čaji a nebo černém čaji, když potřebuji vysušit.

Příspěvek upraven 03.02.22 v 12:49

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
3.2.22 12:48

Mazej Imazolem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1540
3.2.22 13:01

Vyfotit, poslat pediatrovi. Vlhčený ubrousky vyhoď, kup perlan a k tomu nějakou čistící emulzi (medvídek, linibebe), mazat zinkovkou :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4689
3.2.22 13:06

Sudocrem a Imazol je TOP. Když měl malej problém kožní nám na pytlíka radila Imazol. Zkus tím nic nezkazíš. Jinak zkus vynechat úplně vlhčené ubrousky. A do váničky můžeš uvařit bylinky řepík. Přecedíš přes plenku aby měl jen čistý odvar. To taky hodně pomůže. Držím palce. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2008
3.2.22 14:06

Vlhčáky vyhoď, nebo s nima otři nábytek. Kup si sadu žínek a ty si namoč ve vodě/heřmánku/černém čaji.
Zkus používat látkové pleny, nebo aspoň změň značku těch jednorázových.
Zase se to spraví.
Také je dobrý sprej se zinkem Bébé od Uriage.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí