Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky, syna svědí zadeček, často si tam dloubá prstíkem a dnes jsem se dívala a má v řitním otvůrku prasklinky a má to tam takové obnažené. Po kakání jsem utřela do toáleťáku trošinku krve. Co na To? Co pomáhá? Děkuji.
@santape
Na prasklinky mast Infadolan, koupele v odvaru z dubové kůry, pokud v něm vydrží sedět. Jinak mýt jenom čistou vodou, pak namazat a nepoužívat papír.
Pokud by se to horšilo, pak lékař.
@santape roup dětský je parazit, ale to by si poznala podlě červíků v hovínku
@santape píše:červi, paraziti, cizopasnici… pogoogli. Prasklinky muzou byt po zacpe, v nich kvasinky a svedet ho to, pak postup, co psala @Menora
Můžu se zeptat, co to je?
@ivašot.
@lleennttiillkkaa píše:
@santape roup dětský je parazit, ale to by si poznala podlě červíků v hovínku
to by ho musela prohlizet. Obcas jsou schovani… cetla jsem na netu, ze nekomu rikala detska, ze vylezou az treba po 2 hodinach ![]()
@lleennttiillkkaa aha, tak to jsem se dívala a žádné červíky jsem neviděla, jedině že by byli nějak mikro, až tak jsem to nezkoumala.
@AniNevim no vida, já je vždycky viděla na první pohled, ale spíš bych to viděla na zácpu, popraskání, zahojení, rozškrábání a tak pořád dokola
@AniNevim jako necaht hovínko 2 hodiny a pak na něj kouknout? fuj, fuj
@santape píše:
@lleennttiillkkaa aha, tak to jsem se dívala a žádné červíky jsem neviděla, jedině že by byli nějak mikro, až tak jsem to nezkoumala.
jinak jsem si všimla, že hovínka má dost velké na ten jeho otvůrek (to je teda debata…
)
Hlavně prý vylézají v noci, na stolici by měly být viděl ale taky nemusí. Jinak, jak psaly výše, není to žádná ostuda.
Roupy nemusi byt videt, ja bych asi dite odcervila, postup a pripravek doporuci lekar, po stolici opatrne utirat vlhcenym ubrouskem nebo omyt vodou a namazat overenym kremem…
@santape píše:
@AniNevim jako necaht hovínko 2 hodiny a pak na něj kouknout? fuj, fuj
Nebo pokud mas rozumneho pediatra, at udela stery a rozbor stolice.
Myt ruce, strihat nehty nakratko a casto, mydlit i pod nehty, nenechat sahat na zadek, vynechat sladke (to jim chutna). Spodni pradlo zehlit. Plus samozrejme lekarske preparaty na odcerveni. Pokud mate domaci mazlicky, odcervit je i s vami.
Jak psala @ivašot. vylezaji v noci. Takze pokud se uprostred noci podivas na okoli konecniku, mela bys je objevit.
Dale zkusit „zmekcit“ stolici regulaci potravy. Vice pit, ovesnou kasi, svestkovou, pomerancovou stavu atd.
@AniNevim píše:
Nebo pokud mas rozumneho pediatra, at udela stery a rozbor stolice.
Myt ruce, strihat nehty nakratko a casto, mydlit i pod nehty, nenechat sahat na zadek, vynechat sladke (to jim chutna). Spodni pradlo zehlit. Plus samozrejme lekarske preparaty na odcerveni. Pokud mate domaci mazlicky, odcervit je i s vami.
Jak psala @ivašot. vylezaji v noci. Takze pokud se uprostred noci podivas na okoli konecniku, mela bys je objevit.Dale zkusit „zmekcit“ stolici regulaci potravy. Vice pit, ovesnou kasi, svestkovou, pomerancovou stavu atd.
a ještě bych vynechala aviváž na spodní prádlo