Práva SŠ

Anonymní
22.3.20 20:43

Práva SŠ

Ahoj, aktuálně jsem v deváté třídě, kdy se rozhoduji, kam půjdu na SŠ. Podala jsem si dvě přihlášky: 1) Gympl, 2) Ekonomické lyceum. Je pravda, že zatím přijímací zkoušky neproběhly, ale i tak přemýšlím, kam bych šla. Vím, že by byl gympl nejlepší, ale asi by mne nebavila chemie, matika, fyzika, kterých je na gymplu hodně. Myslíte, že by EL byla dobrá volba? Díky

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1721
22.3.20 20:55

A máš nějakou představu co by jsi chtěla dělat? Gympl má sice relativně hodně předmětů, ale vše je relativně všeobecné. Lyceum jde více do hloubky daného zaměření a je potřeba i tak pokračovat dalším vzděláním. Pokud víš, že chceš na VŠ, tak gymnázium je dobrá příprava a můžeš pak vybírat jakékoliv zaměření. Sama jsem byla na střední odborné škole a na výšce neskutečný problém s,, všeobecnými" předměty

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.3.20 21:07
@MichaelaHw píše:
A máš nějakou představu co by jsi chtěla dělat? Gympl má sice relativně hodně předmětů, ale vše je relativně všeobecné. Lyceum jde více do hloubky daného zaměření a je potřeba i tak pokračovat dalším vzděláním. Pokud víš, že chceš na VŠ, tak gymnázium je dobrá příprava a můžeš pak vybírat jakékoliv zaměření. Sama jsem byla na střední odborné škole a na výšce neskutečný problém s,, všeobecnými" předměty

Omlouvám se, špatně jsem to napsala. Chtěla bych jít na práva (napsala jsem to pouze do nadpisu)…

• Citovat
  • Upravit
1721
22.3.20 21:12
@Anonymní píše:
Omlouvám se, špatně jsem to napsala. Chtěla bych jít na práva (napsala jsem to pouze do nadpisu)…

Doporučila bych najít nějakého studenta práv, aby řekl svůj názor.
Ale ekonomické lyceum bych spíš předpokládala pro nějakou kancelářskou práci než pro práva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kattynka000
22.3.20 21:27
@Anonymní píše:

EL ti bude na právech téměř k ničemu (sama mám EL - ukončila jsem ve tretaku a přešla na normální OA, ale já chtěla být účetní), takže pokud jsi si jistá oborem a připravena na to, že budeš muset studovat a hodně zabrat na VŠ, tak gympl. Na EL se studium skládá z ekonomiky, od druháku účetnictví, matika, občanka, sice i právo, ale všechno jen základy, které ti na právnickou VŠ stačit nebudou.

• Citovat
  • Upravit
685
22.3.20 21:34
@Anonymní píše:

Tak gympl. Podívej se na přijímačky na práva, s výjimkou Brna se dělají standardizované Scio testy - ZSV a OSP. Na OSP budeš potřebovat znalost matiky. Proč chceš jít na práva?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3745
22.3.20 21:41

Mám práva a rozhodne gymnázium

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie