Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Jsem v 9tt, tedy se blíží výběr porodnice. Z důvodu mého zdravotního stavu mi neuroložka dala na výběr Podolí x Apolinář x Krč x Motol. Vybírám mezi Motolem a Krčí. Poradíte? Ráda bych měla alespoň trochu soukromí, manžela u porodu a jako zákonný zástupce chci a budu rozhodovat o svém dítěti. Vím, že je to na Prahu náročné, ale pořád mám naději ![]()
Z těhle čtyř asi jen Podolí, ale tohle bude zajímavá diskuse…
Každý má jiné představy a záleží hodně i na jakou směnu narazíš. Pokud chceš „rozhodovat o svém dítěti“, tak si Motol spíš škrtni, ani Apolináře bych neriskovala. O Krči jsem slyšela tak i tak, asi se to tam za poslední roky zlepšuje? ![]()
Soukromí mít v Krči nebudeš, když jsou záchody a sprcha na chodbě
Motol netuším
@Dawex Na sestinedeli ano, ale na porodnich sálech ne. Budeš někde na hekárně, bez muže, socialky na chodbě. Až začneš rodit, jdeš na porodní box. Já takhle hekala 8 hodin, a chodit po chodbě se někam v tomto stavu sprchovat a na záchod není soukromi. Popremyslej. Být tebou volím podolí
Ahoj, připojuji se k dotazu. Taky vybiram pražskou porodnici. V 2018 jsem rodila u Apolináře a byla jsem vlastne celkem spokojená a myslela že tam pujdu i tentokrát. Teď si ale rikam, že bych mozna mela jeste zvážit jiná mista. Poradite? Je například nekde primo na sale WC a sprcha jen pro vas? Nebo je to utopie? Zaroven bych chtela, aby tam byla detska jip, aby se nestalo že budou dite pak prevazet do jine nemocnice napr. Jak se vám zdá Bulovka? předem dekuju za nazory.
Na Bulovce jsem rodila dvakrat (2017, 2020) a budu i potreti (2021).
Za me profesionalni pece, personal, zazemi a jidlo nic moc, ale kvuli tomu tam nejsem.
@Jogrr dekuju za zprávu, a jak je to tam s tím porodnim sálem. Je tam jeden pokoj pro kazdou rodicku se zázemím?
Jidlo neřeším, třeba u Apolináře mi vše chutnalo a to jsem na to necetla dobre reference.
@kamilka33 ja byla vzdy na porodnim boxu na finale, jinak na cekatelskem pokoji, a tam ma kazdy pokoj svoji socialku se vstupem z pokoje.
@Jogrr píše:
@kamilka33 ja byla vzdy na porodnim boxu na finale, jinak na cekatelskem pokoji, a tam ma kazdy pokoj svoji socialku se vstupem z pokoje.
To zní dobre
a nemáš náhodou v planu si tam „vybrat“ porodni asistentku? Na jejich webu jsem koukala, že tato možnost tam je, ale zadne další podrobnosti.
@kamilka33 premyslela jsem nad Jindrou Foldynovou, s tou jsem rodila ted. Poprve si nepamatuju zadny jmeno🙈
Na cekatelskem pokoji super, než jsme měla silné kontrakce, dala jsem si dvakrát horkou sprchu, došla si v klidu na záchod… WC i sprcha na každém pokoji…takže soukromí. Nakonec jsem ale rodila císařem :/ ale mě jídlo chutnalo, bylo toho dost a rýžová kaše, bolonske špagety, řízek s bramborem, vždy ovoce a pecivo k tomu sýr, šunka, máslo nebo mazací, ale ne tavenak, mrkvový kompot, presnidavky atd. Já jsem byla teda velmi mile překvapená z jídla. Personál senzace, ke mně byli milé sestřičky pro maminky i z oddělení pro miminka, na vše mi odpověděli, pomohli s držením miminka, s kojením atd… Nemůžu si stěžovat. Budu mít jen jedno dítě, ale kdybych měla druhé, tak chci zase na Bulovku. A dětská jip tam je právě, kdyby náhodou… I doktoři a doktorky super, co chodili na vizity. Nevím, jestli jsem měla štěstí na směny za ty čtyři dny, co jsem tam byla, ale já nemůžu říct špatného slova. I při propuštění semnou dlouze mluvil gynekolog i dětská doktorka, co a jak, jak pečovat o jizvu, co miminko a tak.
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.