Předčasná puberta - výška

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
10.3.22 19:29
@Anonymní píše:
Děkuji za tento příspěvek.
Prosím, roste dcera ještě? Kolik měří? Mám strach, že se po menstruaci omezí růst. Teď má 141 cm, je hubená. Dost sportuje, tak trochu spoléháme, že,, to ještě chvíli,, nedostane. Já začala skoro ve 12 a starší dcera také a i to mi přišlo brzy. Já měřím 166 a druhá dcera 163. Tak doufám, že alespoň do těch 160 doroste.

Upřímně teď nevím přesně, ale kolem Vánoc měla něco kolem 158 cm. Já doufám, že ještě malinko vyroste, ale když ne, tak stejně nic nenadelam, jen si bude muset hlídat více jídlo, kvůli postavě.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.3.22 19:37
@Anonymní píše:
Děkuji za tento příspěvek.
Prosím, roste dcera ještě? Kolik měří? Mám strach, že se po menstruaci omezí růst. Teď má 141 cm, je hubená. Dost sportuje, tak trochu spoléháme, že,, to ještě chvíli,, nedostane. Já začala skoro ve 12 a starší dcera také a i to mi přišlo brzy. Já měřím 166 a druhá dcera 163. Tak doufám, že alespoň do těch 160 doroste.

Moje dcera (teď skoro 15) předčasnou pubertu neměla, ale růst se sledoval dlouhodobě, je hodně drobná. Ms má rok a dosáhla 152 cm a jsme vděční. RH se nepíchal, má to geneticky, jinak se na nic nepřišlo. Takže za mě - cokoli 150+ je ok.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.3.22 23:09

Pořád je něco. Taky budu ráda za každý centimetr. Hlavně at je vše ok. Příští středu jdu pro výsledky výtěrů na gyndu a pak jdem na MR. Tak uvidíme co dál. RH se žádný dávat nebude. Takže se bude jen hlídat a povytahovat očima :lol:
Ani já a ani manžel vysocí nejsme, takže čahoun určitě nebude.

• Citovat
  • Upravit
1
4.4.22 16:50

Kontrola

Dobrý den, dcera se také léčí dipherilinem, teď jsme jeli injekce po měsíci a čeká nás první kontrola na endokrinologii. Můžu se zeptat, jak probíhá? Děkuji moc za případnou odpověď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.2.24 19:22

Ahoj, dospělo některé z vašich dětí do fáze injekcí na potlačení předčasné puberty? Jak to snášejí, ma injekce nějaké vedlejší účinky? Jak dlouho jim injekce píchali? Vyrostly za tu dobu ještě trochu?

• Citovat
  • Upravit
6
7.7.24 22:58

Moc prosim, napište kdo má zkusenosti

Nase dcera /9 let a 4 mesice, vyska 135 cm/ma od 8 let chloupky v podpazi a od 9 let ji rostou prsa. Kostni vek 9,7.Pry v norme.Byli jsme uz na druhe endokrinologii, nebot zaver na te prvni, abychom nic dalsiho nedelali mi nepripadal uspokojivy. Nasli jsme, dle meho nazoru, bajecnou mudr, ktera nam vse vysvetlila.Ac jsme s manzelem vysoci/ja 175, manzel 180, ja menstruace ve 14ti letech/,dcera by mela mit pouze kolem 150-155 cm a menstruovat by mohla kolem desteho roku.Je to pry geneticke, tzn nejapise po me mamce…
Zajima me kdo ma zkusenost z injekcemi? Boli to, da se to zvladnout a sportovat pri tom? Pomohlo vam to? Udelali byste neco jinak? Budu rada za jakekoli podnety a zkusenosti. Dekuji Lenka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.8.24 12:05

@Lenaka Dobrý den.
Dcera má diagnostikovanou předčasnou pubertu od loňského roku.
Prošly jsme kolečko po doktorech od rentgenu přes gynekologii až na endokrinologii do Motola. Dostávala injekce na blokaci, teď naposledy v červenci a do října vynecháváme. Poté nás čeká opět kontrola a tam se uvidí dle výsledků krve.
Paní doktorka nás poslala na MR, kde se zjistilo, že má na mozku vrozenou cystu. Po půl roce kontrolní MR a hned poté operace, protože cysta měla 7×3.5 cm a mohla by způsobit problémy do budoucna. Operace proběhla v pořádku a další kontrola na MR nás čeká v říjnu. První závěr byl, že to cysta nezpůsobila, ale podle odběrů po operaci zřejmě ano. Pokud byste chtěla, napište mi soukromě. Vím jaké to je, člověk se bojí, nic pořádně neví a vše se řeší za pochodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.10.24 23:55

@Lenaka Dobrý den,
pokud budete chtít, můžete mi zaslat soukromou zprávu. Zažila sem to. :palec:

• Citovat
  • Upravit
15411
28.10.24 12:58

.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
17.2.25 06:10
@Maminka1985.10 píše: Více

Dobrý den, vůbec nevím jak tyto diskuze funguji.mohu vam napsat soukromě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
17.2.25 06:20
@Anonymní píše: Více

Prosím jak vás můžu kontaktovat, vidím to jako anonym

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116
17.2.25 09:33
@smajlik123 píše: Více

V tom věku to přece není hodně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7260
17.2.25 09:38
@mahoney píše: Více

je to příspěvek starý skoro 4 roky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116
17.2.25 10:25
@KKK85 píše: Více

Pro zakladatelku to k ničemu nebude, to je pravda. Ale této diskuse se může poučit někdo jiný se stejným problémem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.2.25 12:57

Předčasnou pubertu sem měla v 6 letech v roce 2000.
Píchali mi do zadku látku Dekapeptyl na zastavení asi hormonálního vývoje.
Ochlupení jsem měla v podpaždí a dole a prsa sem měla větší. Ve 3. A 4. třídě dost viditelně, protože jsme se školou chodili u plavání.
Chodila jsem na různá vyšetření, sledovali mě.
Výšku mám normální 168 cm. A menstruaci jsem dostala ve 14 letech. Takže kromě těch prsou, které byly viditelné mě to nějak neomezovala. Cysty sem nikde neměla. Hlavu sem měla v pořádku. Gynekologii si teda nepamatuji, že by mi brali stěry. Doteď, ale nevím z čeho vlastně je Předčasná puberta, doktorka kdysi říkala z kuřecích prsou. Nevim ani zda je to dědičné. Takže všem co si tímto prochází držím palce ;)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA