Předčasný porod 29+3

Anonymní
13.9.24 13:59

Předčasný porod 29+3

Dobrý den maminky.. máte některá zkušenosti?
Byla jsem na kontrole 29+3, malý je na šikmo místo hlavičkou dolů ale co mě trápí.. že už cca týden mám bolesti podbřišku jako na ms a občas taková svíravá bolest a silný tlaky občas i v kříži a bolest i spodku, měla jsem za to že to jsou poslíčci, už mám dvě těhotenství za sebou a nikdy takové problémy sem nezažila..
Ale Dr zjistili že CS je na 4, po celou dobu byl CS0 a vzhledem k potížím v 18tt kdy sem bezdůvodně začala krvácet nařízen klid. rezim+magnesium a teď těmi bolestmi, tak mi vypsal zadanku do nemocnice s tím že se jedná o předčasný porod..
Myslíte že se opravdu jedná o předčasný porod? Co znamená to CS4? Jaké šance má miminko? Je tu někdo se stejnými problémy a zvládl to normálně do konce?
Psychicky jsem to vzala strašně, furt jen brečím a mám strach co bude, jestli to znamená že miminko se narodí každým dnem a co pak bude, zvládne to, mám hrozně smíšený obavy🥺 nemluvě že do nemocnice nastoupit nemohu mám dvě další děti a hlídání zadne, celkově nevím co mám dělat, Dr řekl že pokud budu doma tak pouze jen ležet a každý týden na kontrolu mimo to se nahlásit na porodnici aby o mě věděli kdyby to každým dnem prý přišlo a při zhoršení hned letět do nemocnice 🥺 prosím uklidnete mě někdo 🥺

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21530
13.9.24 14:02

No tak děti mají určitě i tatínka, který si může vzít očr a pečovat o ně. V tento okamžik by bylo prioritou to nenarozené dítě a šla bych si lehnout do nemocnice. V tomto týdnu rodit fakt není dobré.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35645
13.9.24 14:04

Mazej se nechat hospotalizovat. Děti mají snad otce, tak se musí postarat on.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9280
13.9.24 14:07

Nastoupila bych do nemocnice :nevim: lepší být pod dohledem. Teď nastoupit nechceš ale uvědomuješ si, jak dlouho by jsi tam ležela s nedonošencem???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35645
13.9.24 14:16
@kavenka píše: Více

Tak ona tam s ním ležet nemusí. Může docházet. Záleží na prioritách. Ale třeba semnou byla v Brně paní kterou převáželi akutně v 33 týdnu z Jihlavy. Tak to by se praktikovalo celkem obtížne. Byla tam dva měsíce. Švagrové taky převáželi malou z Ivančic do děcké do Brna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1378
13.9.24 14:28

Ježiš neblázni a mazej do té nemocnice. Doma určitě jen ležet nebudeš když máš dvě děti. Zbytečně neriskuj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17909
13.9.24 15:07

Pro doplneni CS je cervix score- stav cipku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17909
13.9.24 15:09
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8666
13.9.24 15:21

Já jsem ve 30 tt zakrvacela a doktorka mě z kontroly odeslala rovnou do nemocnice. Doma jsem taky měla 2 malý děti a teda ani mě nenapadlo do té nemocnice nejet. Cestou jsem volala mamce, která hlídala děti, že netuším, jestli a kdy dorazím. Pak hned manželovi, ten mi do nemocnice dovezl nějaké věci. Nakonec jsem tam byla jen přes noc, vše bylo pak ok a rodila jsem těsně v terminu. Tobě doporucuju stejný postup. Děti mají otce, prarodiče, ti se postarají, ty řeš mimino. Teď se ti nechce ležet v nemocnici, ale tuším aspoň, jak dlouho bys tam byla, kdybys porodila teď? Jeď tam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Velryba černá
13.9.24 15:23

Nemusíš tam ležet kdovíjak dlouho, pořádně tě zkontrolují, případně zahájí indukci plicní zralosti plodu, což mu pomůže, pokud by byl porod na spadnutí.

• Citovat
  • Upravit
4943
13.9.24 16:03

Mazej do nemocnice! Hlídání se holt bude muset vyřešit, i kdyby si otec měl vzít OČR. V nemocnici to mohou lépe ohlídat, mají léky, jak předčasné kontrakce rozehnat, mají případně kortikoidy, kterými se dá uspíšit dozrání plic miminka, aby mělo po narození lepší šance. Ležet doma, ale každý den do nemocnice na kontrolu, je mnohem náročnější a rizikovější. :nevim: A třeba to v té nemocnici nebudou vidět tak černě jako Tvůj doktor, protože jsou zvyklí porovnávat s horšími případy. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
165
13.9.24 16:23
@nozu píše: Více

Ještě by bylo fajn jej „dopéct“ u maminky v bříšku, ale kdyby náhodou ne, tak už je zachranitelné. Taky jsem panikařila a doktor mě uklidnil, že 26+ už jsou šance velmi dobrý. Máte poblíž velkou nemocnici, kde zvládnou případně péči o nedonošené děti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.9.24 16:56

S otcem děti nežijeme spolu, mám nynější přítele se kterým čekám malého.
Otec je doslova k ničemu takže hlídání s ním je tabu, a přítel ten je skoro nonstop v práci, i doma musí být nonstop na telefonu kdyby byl potřeba musí hned, nemůže si dovolit ani marodit kvůli blbemu nadřízenýmu, a babičku máme právě už jen jednu a ta vzhledem ke svému věku by už nezvládla pohlídat ta dá max dvě hodinky denně a kamarádky taky nemám vzhledem k tomu že jsme se nedávno přestěhovali do většího bytu a ty kámošky jsou mimo 🤦🏽‍♀️
Naštěstí nemocnici tady máme co dokáží se postarat o nedosene miminka takže aspoň za to jsem vděčná, ale i tak ten strach prostě panuje člověk neví co a kdy bude :(
Jinak v pondělí mi udělají 3 screening aby se na malého pořádně podívali a na to ostatní a asi podle toho se to bude řešit dále + další krevní rozbory, tedy pokud mě to nechytne přes víkend 🥺
Naštěstí dětem už je 5-8 let takže už jsou trochu samostatnější že pochopí že nebudu moc kolem nich úplně lítat, s těmi maličkostmi jako je vaření a úklid mi vypomůže babička, bohužel mě nenapadá opravdu jak najít hlídání a práv že člověk ani neví na jak dlouho by to i celkově bylo 🥺

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.9.24 16:59

Není to že člověku se nechce do nemocnice ale okolnosti to neumožňuji.
Věřte mi jak ráda bych tam nastoupila a byla klidnější a pod dozorem že je vše vporadku a aspoň ještě chvíli vydržíme 🥺

• Citovat
  • Upravit
440
13.9.24 17:38

Zakladatelko, tady vůbec nejde o to, zda tvůj přítel má hodně práce a blbého šéfa, proboha. Tady se jedná minimálně o zdraví vašeho dítěte!
Ano, ve 30. týdnu je už zachranitelné, ale přesto, pokud se takhle brzy narodí, bude velice nezralé se všemi možnými riziky z toho plynoucími. A s možným postižením na celý život.
Promiň, ale uvědomuješ si tohle?
Nechci být na tebe hnusná, chápu, že se sama bojíš, ale jsou prostě věci důležité (jasně, přítelova práce mezi ně patří) a záležitosti životně důležité (váš syn).
A na základě osobní zkušenosti ti mohu rovnou říci, že i kdyby ses sebevíc snažila, doma nikdy nebudeš v takovém klidu a tak odborně opečovávaná jako v nemocnici.
Za mě není o čem přemýšlet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky