Předškolák Strašpytlík :-)

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
18.12.15 22:17

Předškolák Strašpytlík:-)

Ahoj holky, chtěla jsem se poradit.
Máme 5,5 letou holčičku a je to hrozný strašpytel..Nebylo to tak hrozné, ale přijde mě že teď poslední měsíce je to mnohem horší..Bojí se jít sama na záchod, počkat sama minutku v autě-když nás vidí, jít do vedlejší místnosti, do pokojíčku, zůstat chviličku sama doma..pořád říká že tam jsou strašidla..
I často v noci mívá noční můry-většinou o hmyzu, že na ní lezou mravenci, pavouci..
Co s tím? Srovná se to věkem?
A myslíte nutit jí aby to překonala, nebo nechat být. Díky za názor

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
74219
18.12.15 22:32

Kolegyně vnučka je ve čtvrté třídě a je taky posera obecná.
Jak byl Mikulas a měli dojít čerti do školy zůstala ten den i doma.
Kdoví, kdy s toho vyroste.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2940
18.12.15 22:33

J8 myslím že ji nedonutíš aby to překonala, jak? Mám stejně starého syna, občas se taky vzbudí, ale jemu se zdají kraviny. Třeba Minecraft raketa ho vynesla do vesmíru a tam umrznul na planetě.
Jestli se bojí strašidel už dlouho tak bych třeba odstranila z pokojíčku vše co hází třeba stín když si jde večer lehnout. Lehni do postele, zhasni a koukej. Někdy to může být fakt blbost. Možná bych ji nechala i spát se mnou, v noci když by měla děs tak bych si ji přitulila, pohladila atd. Dala bych si tak 14 dní, měsíc pak bych šla k dr a pořešila to s ním. Hlavně ji nijjak nehubuj, některý děti jsou fakt strašpytlíci. Jeto jako my, taky máme třeba z něčeho hrůzu. Ona je na jednu stranu velká, ale pořád je to prcek co potřebuje ochranu a pocit bezpečí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16082
18.12.15 22:38

Pomáhala bych překonat. Netvrďte, že tam strašidla nejsou, ale najděte nějakou formuli, jak je odehnat, nejdřív jít třeba na záchod s ní a společně říkat to vymyšlené (třeba Klidně si tu strašte, my jsme hodní a na nás nemůžete), pak se radovat z toho, že se nic nestalo a asi jsme je zahnali, pak ať jde sama a nahlas si to říká, pak už jen v duchu, a takhle se toho zbavit. Hlavně netvrdit, že si vymýšlí, to by ji mohlo spíš uzavřít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.12.15 22:41

Díky
No ona spí s náma v posteli:-))Nedovedu si jí představit samotnou v pokojíčku..
Jinak spíš mě přijde divné, že dřív taková nebyla-šla sama na záchod, v pokojíčku si hrála sama hodinu, v autě počkala..během tří měsíců taková změna..
Tak snad to přejde…

• Citovat
  • Upravit
10680
18.12.15 22:42

Já myslím, že má prostě bujnou fantazii, většinou se jedná o chytré děti. Myslím, že to k určitému věku patří, už si uvědomuje různá rizika :think:

My měli něco podobnýho se starší dcerou, od dvou let měla imaginární kamarády Žůčo a Fandong, ve třech letech zas přišla nová speciality, začala se bát, když viděla sanitku, už si uvědomila, že když houká sanitka, že má někdo bolest, začala nesnášet nemocnice, doktory, sanitky…když jsem byli někde na návštěvě a viděla mezi hračkama sanitku, šli jsme dom, jinak je hodně společenská a kamarádská, pak mladší dcera jednou odpoledne mačkala ovladač a pustila televizi a tam zrovna chlápek ležel v krvi, od tý doby se nekoukala na žádný pohádky, ani na Pepinu, Mickeyho Klubík, nic… když jsme šly k někomu na návštěvu, ve dveřích jim řekla, že maj vypnout televizi :roll: :) už to zase přestává, co na to hoodně pomáha je, co nejvíc dítě vytěžovat fyzicky, co nejvíc pohybu :) rada od psychologa :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15413
18.12.15 22:49
@Kelsey píše:
Kolegyně vnučka je ve čtvrté třídě a je taky posera obecná.
Jak byl Mikulas a měli dojít čerti do školy zůstala ten den i doma.
Kdoví, kdy s toho vyroste.

Znám šesťáka, který letošní školní mikulášskou vyřešil stejně :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11791
18.12.15 22:54

Naší holčičce je 5 let a 2 měsíce. Přibližně od těch 5. narozenin pozoruji něco podobného, hlavně v noci je to znát. Skoro každou noc za mnou přijde a do rána pak už spí se mnou v posteli. V pokojíčku spát nechce, prý jsou tam strašidla. A to tam není sama, jsou tam i její dva starší bráchové.
Dřív to vůbec nedělala, nebo třeba jednou za měsíc, když se jí něco ošklivého zdálo, tak přišla.

Já doufám, že je to jen období a zase to brzy přejde. Už jsem si odvykla dělit se s dětmi o svou postel. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
83
18.12.15 23:58

Doma to máme podobné. Naše slečna (5,5 roku) také spí s námi v ložnici, v pokojíčku (vedlejší místnost) se prostě bojí.

Stejně tak třeba s Mikulášem, úplně se třepala, když si šla k babičce pro nadílku, že nějakého potkáme.
V noci má také živé sny. Problém u ní je navíc ten, že se mi s tím ani příliš nechce svěřovat a dusí to v sobě.

Nebo v televizi, pokud je něco více citového, klidně v animovaném filmu, vše si hodně bere a je z toho potom smutná.

Také doufám, že to přejde a říkám si, že to je aktuálním věkem.

Rada s co nejvíce zaměstnáním a pohybem, mohu potvrdit - v létě, kdy celý den létali po zahradě a koupali se v bazénu, jsem si toho tak nevšimla.
V zimě (bez sněhu) s deštěm a blátem je to horší.

Dokonce přemýšlím o odkladu školní docházky, je nesvá v cizím prostředí, těžko se ji mluví s cizími, dlouho si na všechno zvyká. Bojím se, aby kvůli tomu neměla špatné známky. Tím, že se neprosadí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
19.12.15 01:47

Tak nevím jestli ti to pomůže, ale ja se bojím tmy i teď. Občas to jde občas na záchod a zpět během. U mě to vyvolávají filmy, knížky.
A taky klauni. :(

Doporučuji najít spouštěč. U tahle malý to může být ve školce-spoluzak vypráví historku… Mě bylo řečeno, že problém je moje fantazie, ktera všechno přikrasli. Takže ja ti mužů popřát jen hodně silne nervy. Ať to vydržíte :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí