Preferujete denní studium nebo dálkové?

42
26.1.15 20:00

Preferujete denní studium nebo dálkové?

Nedávno jsem se dohadovala se známou, která si dodělala maturitu, že chodila na denní studium a nešlo to, tak přešla na dálkové a maturitu má. Myslíte že je v tom rozdíl a je to opravdu jednodušší? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
26.1.15 20:00

@Safinka dálkové je složitější, musíš se sama nutit do aktivity.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1008
26.1.15 20:05

Dálkové je oproti prezenčnímu snazší a kdo tvrdí opak (zpravidla studenti dálkového studia), není sebekritický ;) - můj názor, který mi nikdo nevyvrátí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Any11
26.1.15 20:06

Nevim, ja chodila par semestru na MU na ekonomku a ta uroven byla opravdu tristni. S dennim studiem se to vubec nedalo porovnat. (Ono uz to, za jaky brali percentil, bylo smesne.) Ale to je fakt asi jak kde :-)

• Citovat
  • Upravit
3244
26.1.15 20:10

Podle mého je dálkové jednodušší, i učitelé kladou nižší nároky většinou. Samozřejmě za předpokladu, že látku pochopíš i sama z učebnice, jinak je to asi docela náročné pro někoho, kdo to potřebuje vysvětlit.
Ale zase kvalita znalostí je určitě vyšší z prezenčního studia. Já mám teda porovnání jen z VŠ a když vidím seminární/diplomové práce dálkařů, nestačím zírat, jaké kraviny jsou schopní vyplodit a ne vždy jim to samozřejmě projde, ale celkově u státnic se ví, že přišel dálkař a hodnotí se o něco mírněji mi přijde.
Pokud máš rodinu, tak je pro tebe asi stejně nereálné sedět každý den v lavici, takže bych o prezenčním vůbec neuvažovala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6578
26.1.15 20:10

U dálkového studia se musí člověk všechno naučit sám nebo si sehnat někoho, kdo mu leccos vysvětlí, kdežto u denního studia se vesměs všechno vysvětluje ve škole. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1008
26.1.15 20:17

Podle mě je hloupost argumentovat, že dálkové je těžší v tom, že se člověk musí sám učit. :mrgreen: To je snad o sebekázni bez ohledu na formu studia, ne? Učit se musí student prezenčního stejně tak, jako u dálkového. Jen s tím rozdílem, že dálkový má menší rozsah učiva a jsou na něj kladeny mnohem nižší nároky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
26.1.15 20:19

@klenice u nás menší rozsah studia nebyl, zkoušky dělali najednou i ti z denního, i ti z dálkového. Ale přijde mi hloupé se o tom dohadovat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9266
26.1.15 20:21
@klenice píše:
Podle mě je hloupost argumentovat, že dálkové je těžší v tom, že se člověk musí sám učit. :mrgreen: To je snad o sebekázni bez ohledu na formu studia, ne? Učit se musí student prezenčního stejně tak, jako u dálkového. Jen s tím rozdílem, že dálkový má menší rozsah učiva a jsou na něj kladeny mnohem nižší nároky.

To ano, ucit se musi oba stejne. Jenze s tim rozsahem je to asi jak kde. Mam za sebou oboji, prezencni i kombinovane studium - jen jine obory, byt podobne. Naroky na nas kladli stejne. Zadne ulevy jsme jako „dalkari“ nemeli. U zkousek jsme museli umet to co studenti z denniho. Vsak jsme na zkousky chodili s nima. Takze i testy stejne.
U dalkoveho bylo horsi to, ze clovek chodil do prace a bylo min casu na uceni nez kdyz jsem studovala prezencne a sem tam sla na brigadu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5533
26.1.15 20:23

Mám dálkově maturitu. Když jsem chodila na denní, nesedla jsem si s matikářem, tak jsem s tím praštila, ale denní mi celkově připadalo jednodušší.
Na dálkové jsem většinou dostala jen osnovy, ale všechno jsem si musela nastudovat sama, bez pomoci. A maturita - byla jsem nadrcená snad úplně všechno, a stejně mě i spolužáky dost koupali. Paradoxně jsem si nejvíce věřila v právech, a dala jsem je za tři. Mrzí mě to dodnes :-(

Dálkově jsem dělala i vysokou, ale mám jen 4 semestry. Mít více volného času, asi bych to nějak dala, ale starala jsem se o děti, domácnost, práci - bez jakékoli podpory manžela či rodiny. Takže jsem to nedokončila. Každopádně to byl dost mazec. Opět všechno zjišťovat, shánět sama. V matematice jsem plavala a profesoři samozřejmě neměli čas to dálkařům vysvětlovat, kdežto deňáci měli vše vyloženo, vysvětleno - a to nejen u matematiky.

Myslím, že dálkové studium je náročnější už jen v tom, že dálkově většinou studují pracující lidé s rodinou, a veškeré studijní materiály si musí zajišťovat sami. Stejně tak si to sami musí nalít do hlavy.

Tak či tak, já tu vysokou stejně jednou dám :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lednova.jita
26.1.15 20:23

@Safinka dělám dálkově zdrávku a byla jsem až zaskočena tím, jak je to jednoduché. Školu mám jednou týdně a naprostá pohoda. :pankac: :pankac:

• Citovat
  • Upravit
13141
26.1.15 20:26

@klenice jj je to o sebekázni. Věděla jsem, že buď vystuduji za mlada presenčně a nebo mám navždy smůlu. No vystudovala jsem, ale úplně špatnou školu.
Dneska bych si vybrala jinou, která však dálkově nelze. A ani bych si na to se svou vytížeností netroufla. Jaksi nejsem sto pochopit, kdy bych se učila. A taky už se mi příčí učit se vatu. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1008
26.1.15 20:26

Já už jsem se k tomu vyjádřila výše. Mám zkušenosti ze 2 VŠ v (MU, VUT), mám v rodině akademiky, názor na to nezměním a hádat se nechci. Takže diskusi plynule opouštím. :lol: Jen nechci aby vyznělo, že to odsuzuji. Naopak, pokud jsou maminy, které si dodělávají dálkově vzdělání při dětech, tak mají můj obdiv - to je ale OT.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.1.15 20:27

U nás na zkoušky i testy s normálníma studentama, takže znalosti musí být stejné. Zato o konzultacích se stihne probrat sotva půlka učiva a pak si poraď jak umíš, obzvlášť, když třeba nejsou skripta. Jediná úleva - u nás, snažší zápočty - tj. většinou za účast, ale deňáci mají zápočty z toho, co se stejně pak zkouší na ústní…netvrdila bych, že kombinované je lehčí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
93
26.1.15 20:29

Mám dálkově vošku. Mám na to názor takový, že dálkové je těžší! Jednak člověk většinou studuje při zaměstnání či mám rodinu, takže skloubit to není jednoduché. A další věc je ta, jak už tu je párkrát psáno, člověk se stejně vše musí sám naučit, těch pár konzultací ve škole jsou k ničemu. A donutit se k učení po práci, nebo při dětech dá dost velkého úsilí.
Co se týče zkoušek, tak to je úplně stejné jako při denním co se týče náročnosti. A dokonce mohu i potvrdit, že i někdy jsou kolikrát otázky těžší (učitelé to komentovali slovy, že jsme již zkušenější než deňáci, že už víme, jak to v životě chodí).

P. S.: rozhodně jsme jakožto dálkaři neměli menší rozsah učiva… měli jsme to úplně stejné jako deňáci

Toť můj názor na dálkové a denní studium :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko