Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
rychlejší než číst dohady a domněnky tady bude zavolat na letiště
Zásadní problém to je, letenka je na jiné jméno a nemusí vám ji uznat - jak tady, tak při cestě zpět. Je potřeba zavolat na jejich infolinku, za změnu se zpravidla platí poplatek.
Tam mi odpovedet nechteji, ze se mam obratit na cestovni kancelar. Cestovka mi take pomoci nechce, viz vyse. Treba ma nekdo stejnou zkusenost a napise.
@Anonymní píše:
Ahoj,
Potrebuji uklidnit nebo poradit. Ve ctvrtek letime se skupinou 50 lidi na potapecsky kurz a protoze jsem zajezd neobjednavala ani nevyrizovala, pouze poslala penize, tak nemam zadnou pravomoc k nicemu. Jde o to, ze na cestovnim dokladu, ktery mi byl zaslan vcera mailem je preklep ve jmene - misto napr. Kristina je tam Kristyna. V cestovce me odkazali na objednavatele, ten to resi pres zprostredkovatele… bojim se, ze se to nestihne zmenit. Je to u Travel service zasadni problem, ktery neumozni odlet? Dekuji za zkusenosti.
Ahoj, tohle je blbý. Letenku ti nemusí uznat, protože je na cizí jméno, i když jde o překlep. Pokud si tě hází jak horký kaštan, uhodila bych na toho, co jsi mu poslala peníze. Ten totiž buď předal špatné info, a tedy to má na triku, nebo předal dobré informace a tímpádem může uhodit na ty, kteří to blbě opsali.
pokud to zasadnim zpusobem nekomoli jmeno (treba jedno pismeno ze tri blbe) tak bych se na to vykaslala - spousta jmen prepisovanych z jinych abeced taky nesedi na pismeno presne, stejne tak lide ze zemi kde se pouziva vice jmen (a nemusime chodit daleko, staci treba spanelsko s dvojim prijmenim, nebo anglicani s middle name) - navic dobromady se oba dokumenty predkladaji jen na checkinu / na gate, a kde kontroluji pas pouze opticky (a casto se na nej ani nepodivaji).
nevysiluj a uzij si dovolenou ![]()
ps mas to ve jmenu nebo v prijmeni?
Já měla na letence taky překlep a žádný problém nebyl. Dostala jsem ji až na letišti, takže s tím stejně dělat nic nešlo.
@LKL no jo, ale co když odletí v pohodě a pak ji nepustí zpět ?
@stinga to asi číst nechtěla,chudák. Ale je to realita,stát se může cokoliv..
@LKL je to v krestnim jmene, misto i je tam dlouhe y. Jinak vsechno souhlasi. Ted jsem jeste volala kamaradce letusce (ale u CSA) a ta se mi pokusi zjistit az ve stredu bude na letisti u check inu, jak prisne na to Travel service nahlizi. Cestu zpatky radsi jeste neresim…
@LKL píše:
pokud to zasadnim zpusobem nekomoli jmeno (treba jedno pismeno ze tri blbe) tak bych se na to vykaslala - spousta jmen prepisovanych z jinych abeced taky nesedi na pismeno presne, stejne tak lide ze zemi kde se pouziva vice jmen (a nemusime chodit daleko, staci treba spanelsko s dvojim prijmenim, nebo anglicani s middle name) - navic dobromady se oba dokumenty predkladaji jen na checkinu / na gate, a kde kontroluji pas pouze opticky (a casto se na nej ani nepodivaji).nevysiluj a uzij si dovolenou
ps mas to ve jmenu nebo v prijmeni?
kolega málem neodletěl, protože mu při bookování zkomolili middle name. Vyloženě musel uprosit kontrolu a to měl ještě štěstí. Rozhodně to není nic, co by člověk měl hodit za hlavu.
@stinga ale nic takovyho se proste nestane, co by tam s ni delali?
zakladatelko, litam 100+ letu rocne, driv i vic plus jsem tri roky pracovala v aerolinkach. tohle je prkotina - v cechach to pochopej a na opacnym konci (predpokladam ze je to evropa kdyz s travelem) to nebude nikdo resit, pripadne jim reknes ze to je dalsi legitimni zpusob jak sve jmeno psat.
ja mam na konci -ie, sekretarka me vecne pise s -y, vcetne letenek (spravne to da tak maximalne z poloviny) a nikdy to nikdo neresil. to neznamena ze nemuzes narazit na kretena a chvili to muset diskutovat, ale urcite se ti nestane ze nepoletis. i se mi bezne stava ze mam na letence mr misto mrs, proste vypadne pismeno, neresi se. nektery tiskarny navic tisknou jen prvni par pismen (typicky na mensich letistich na jihu nebo mimo evropu), za svobodna se mi prijmeni “neveslo”, takze logicky nebylo presne totozne s pasem.
a posledni perlicka - ktera neuklidni lidi co vysiluji kvuli bezpecnosti - letela jsem i na cizi letenku (vystavena na uplne jine muzske jmeno) a doletela… ![]()
to tvoje je prkotina, zahod telefon a tes se na dovolenou
Neřešila bych to. Dceři kolikrát změnily jméno. Místo Nikol - Nikola. A manželovi dokonce změnili na palubní lístek k nalodění na zaoceánskou loď jméno totálně. Místo Martin - Milan. Vše se vyjednalo na místě, že to spletla CK. ![]()
Ahoj,
Potrebuji uklidnit nebo poradit. Ve ctvrtek letime se skupinou 50 lidi na potapecsky kurz a protoze jsem zajezd neobjednavala ani nevyrizovala, pouze poslala penize, tak nemam zadnou pravomoc k nicemu. Jde o to, ze na cestovnim dokladu, ktery mi byl zaslan vcera mailem je preklep ve jmene - misto napr. Kristina je tam Kristyna. V cestovce me odkazali na objednavatele, ten to resi pres zprostredkovatele… bojim se, ze se to nestihne zmenit. Je to u Travel service zasadni problem, ktery neumozni odlet? Dekuji za zkusenosti.