Silný premenstruační syndrom, co pomůže?

Anonymní
1.11.11 16:30

premenstruační syndrom

Ahoj holky, mám dotaz, taky máte PMS, blbá nálada, přecitlivělost, bolest břicha, pocení, špatné spaní???Připadá mi, že tak 10 dnů v měsíci jen přežívám…po pms začne silná menstruace, kdy tak dvě noci skoro nespím, protože lítám na WC, už mě to nebaví, HA nemůžu brát… :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14777
1.11.11 16:50

nezkoušela jsi nějaké čaje?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13338
1.11.11 17:35

Mívám taky, ale u mě je to spíš o přecitlivělosti, náladovosti a vznětlivosti. V noci spím dobře :lol: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1250
1.11.11 17:48

Čauky, taky jsem to tak měla, já nespala většinou těch 5 - 6 dní, depky, nikdo na mě nemohl promluvit, natož šáhnout. Prostě dny úplně na hov… ani z domova jsem se moc nehrnula. Takže jsem vyhledala pomoc - nikoliv gynekologa, ale psychiatra, protože mě dost štvalo, že téměř půl měsíce jsem nepoužitelná a je mi dost hrozně. Necelé 2 roky jsem brala antidepresiva řady SSRI - dodávají serotonin. Pak jsem to vysadila a můžu říct, že už 10 let mám pokoj. Jsem úplně v pohodě. Psychiatr mi navíc řekl, že je moc dobře, že jsem dorazila, protože neléčený PMS často může vést až k rozvoji trvalé deprese.
Fakt neni ostuda se s problémy podělit s lékařem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.11.11 18:54

PMS

Ahoj, tak o lécích s daným hormonem jsem už také přemýšlela, také se ven nehrnu, většinou první tři dny menses, asi bych to potřebovala…

• Citovat
  • Upravit
1250
1.11.11 21:02

Ahojky - ono to za to stojí. Já jsem léčbu ukončila před 10 lety a opravdu se to nevrátilo. Teď mám 3 - 4 dny do menstruace a jsem fakt v klídku. Ještě k těm lékům jsem zpočátku měla Hypnogen, protože jsem ani spát nemohla. Ale vše se vrátilo do normálních kolejí.
Neni ostuda vyhledat psychiatra. Proč se doma užírat, když může člověku být dobře. :mrgreen:
Měj se a přeju ať jej líp. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1519
1.11.11 21:12

Ahojky, mívám to také každý měsíc … vždy týden předem jsem strašně přecitlivělá a doslova sežeru co přede mnou neuteče … teď jsem začala pít kondryhelový čaj nebo ženský, také jsou dobré na PMS tabletky z pupalky dvouleté ..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
767
17.8.12 20:25

PMS - únava

Ahoj, máte někdo pár dní před menstruací a během menstruace silnou únavu až vyčerpanost? Nikdy jsem to neměla. Je možné, že jsou to hormonální změny a takhle mě ovlivňují? Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17359
17.8.12 22:00

@Mata132 pred par dnami tu bola zalozena rovnaka otazka a zakladatelke bolo odporucene uzivat zelezo :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
767
17.8.12 22:02

Nedávno jsem byla na krevních testech a železo je v pořádku, tak tím to u mne asi nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17359
17.8.12 22:09

@Mata132 ono Ti moze prechodne klesnut v dobe ms, vsak skus a uvidis :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
233
17.8.12 22:43

Jestli únava proběhnutím ms přejde, pak je to tím - jsem u toho taky unavená, dost ospalá. Ale každodenní únavou až do úmoru, jak se říká, se u mě projevovala špatná činnost štítné žlázy (šílená zimomřivost třeba taky)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jančakecalka
22.8.12 16:45

Ahoj, mám to přesně jako ty, že HA nesmím brát a menses je pps je pro mě utrpením, jediné, co mi trošku pomáhá je brufen, aspon na bolest v podbřišku a na bolesti prsou, jinak na tu náladu nic zaručenýho mi nepomohlo.Jen trochu možná čaj z medunky nebo mateřídoušky, aspon se mi uleví od tlaků v hlavě.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.2.13 21:31

Nemůžu si pomoct, před ms jsem normálně zlá, nevrlá, nervní, děti mi lezou na nervy, manžel mi leze na nervy, všechno mě se. e, nic mě nebaví. Mám strach, že to snad na rodině zanechá následky, jak já jsem vždycky dva dny před ms hnusná. Sama sobě protivná. Neexistuje nějaká pomoc? Já si nedokážu prostě nijak poručit, ta špatná nálada ve mě normálně kypí v těchto dnech. Omlouvám se za anonym, stydím se sama za sebe.

• Citovat
  • Upravit
767
25.2.13 21:54

Já bych ti doporučila na zlepšení nálady Gynex. Mně pomohl na nálady suprově. Ale zase jsem díky němu začala špinit před MS. Takže musíš zkusit jak to tobě bude vyhovovat. Ale určitě na zlepšení nálady ho doporučuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí