Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Hezký den, maminky. Mám jeden den po termínu, zítra mám termín druhý. Včera večer mi začalo docela tvrdnout břicho, nebolestivě. Dneska už tak dvě hodiny tvrdne zase, bolesti nemám, jen v kříži, ale jsou slabé, ani ne podobné menstruačním bolestem. Mohlo by to značit porod? Normálně ani nemám nějak poslíčky. Čekám na porod jako na smilování, hlavně nechci, aby mi ho museli vyvolávat, což by se za 9 dní stalo, pokud do té doby sama neporodím. ![]()
P. S.: Horkou vanu, dlouhé procházky, fyzickou zátěž, sex, chilli, maliníkový čaj, červené víno… všechno jsem zkoušela a nic. ![]()
Příspěvek upraven 09.06.16 v 13:48
Neplas, za devet dni muzes porodit dvacetkrat
Muze to byt blizici se porod, ale moc bych se k tomu neupinala-nekdo ma toto cele tehotenstvi
Proste nezbyva nez cekat napravidelne bolestive kontrakce nebo prasknuti vody. Muzes zkusit dat teplou vanu a prochajdu, ale tim to tak konci.
No, dekuju.
Ja vim, ze kazdy to ma jinak, ja bych potřebovala hlavne povzbudit, ze treba nekomu zrovna takhle začínal porod. ![]()
Mě takhle začal (tedy první odtekla voda, ale vůbec sem necítila břicho, jen kříže a později spodek). Držím palce ![]()
Ahoj já jsem dnes 40+2 a břicho mi tvrdne celé těhu. Večer kolikrát i pravidelně, tak pořád čekám kdy se to zvrtne, a nic… V pondělí mě nejspíš čeká vyvolání. Už také nevím co zkusit
porodní cesty mám totálně nepřipravené. ![]()
@Lilinka 89 Mne prave bricho nejak extra netvrdlo, proto jsem zbystrila. No, to mas taky pekny… :/ Ja ani nevim, jake mam ty porodní cesty. Naposledy me vaginálne vyšetřovali cca 3 týdny zpět, ted uz chodim jen na ozvy. A to mi pred dvema mesici hrozil předčasný porod pro měkký čípek. ![]()
@Podhoubi No tak to je vážně vtipný, já mám kvůli tomu tvrdnutí skoro celé těhu klidový režim. Od 35tt ho nedodržuji a teď toto. No a u tebe také strašili a přenášíš. No prý to tak bývá, budem doufat v brzký konec, bez komplikací ![]()
@Lilinka 89 To je fakt gól. Co na to rict.
Tak držím palce, at ti to vyjde, jak si přeješ. ![]()
Nebojte se ani toho případného vyvolání. Já taky panikařila a zkoušela kde co. Po přečtení zdejších hororových diskuzí jsem se toho bála, jak čert kříže. Nakonec stačila jedna tableta, nastoupily kontrakce a do 3 hodin byl malý venku. Rodila jsem 40+5 vyvolávaně, kvůli váze malýho.
Já měla první vyvolávanou a protože jsem ještě emimi neznala, tak jsem nic nečetla a měla klid. A taky musím říct, že to nebyla taková hrůza jak tady čtu a dcera byla do čtyř hodin na světě.
@orchidea2016 @Tom-Jerry Dekuji vám za reakce. Nebojim se ani tak případných bolestí, ale spis toho, jak moc to bude dlouhé. Máme porodnici 45 minut cesty autem a nevěděla bych, kdy mam dat echo partnerovi, aby přijel - chce byt u porodu. Kdežto takhle by me chytly kontrakce doma a on by byl celou dobu se mnou…