Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj. Je tu prosím nekdo, komu museli vyvolat porod dvojčat? Mám je hlavickami dolů, čípek sotva pro prst, dnes 37+2tt. Vyzkoušela jsem snad vsechno a stále nic. Par poslicku, co nikam nevedou. Za týden, pokud neporodim me začnou vyvolavat - jak to šlo u vas s dvojcatky? Děkuji za info. ![]()
@Betynka87 osobní zkušenost nemám, ale manželova sestřenice v dubnu porodila dvojčata sice jednovaječná ale každý měl svoji polodovku a ve 38tt ji vyvolávali v Hradci Králové, oba porodila spontánně jen druhému museli trochu pomoct zvonem..
Jinak porod byl celkem rychlý okolo 7:30 ji zavedly tabletku a kluci se narodili okolo 12:30-13:00 ![]()
Ja mam holky plánovaným císařem, ale tuším, ze se na to ptala včera nějaká maminka na fb na dvojčatech. Dokonce sem tam zahlédla vyvoláváni v 39+1. Ale rozhodne je to případ od pripadu. Některá ten vyvolavany ma rychlý, jina dlouhý a kolikrát jsem četla, ze jedno porodila normálně a druhé se hned otocilo a musel byt cisar- KP jde porodit normálně, ale příčka ne. Jinak přeji takový porod jaký si přejete ![]()
Na FB na dvojcatech nejsem. Jen jsem si říkala, ze bych je zkusila ukecat do ukončeného 39.týdne, ale zase nechci jit pres mrtvoly ![]()
Ahoj, také čekám dvojvajky a jsou hlavou dolů. Jsem dnes 33+0, takže ještě máme čas nicméně mi dr. říkala, že se moc nenechávají dýl jak 38tt. Hrozí insuficience placent a také ta děloha prostě není nafukovací a pokud každý den přibírají, tak už by to nejspíš byla opravdu velká zátěž. Mě taky přijde že 4 dny nic není, ale když vidím, jak ti moji dva každej za týden přiberou 300g, tak je to opravdu každým dnem větší zátěž. V tomhle bych raději následovala doktory.
@Betynka87 Záleží i na tom, jak se na to cítíte. Z doslechu, FB, znám hodně holek, co rodilo 39tt, dokonce i 40tt. Taky záleží, kde jste registrovaná, v Podolí vás budou určitě hnát na porod brzy třeba. Já bych si nechala zkontrolovat průtoky a pokud je vše ok, není kam spěchat. Já kvůli vyvolávání rodila první dceru akutním CS, takže u mě i dvojky bohužel půjdou CS..
@Dreezy já mám syna čs, dceru vaginální porod a ted, pokud nebude problém taky vaginální. A domluvit se do nemocnice jdu az 37+3, takže počítáme, ze me hned ten den, nebo další den přijmou a začnou. Zkousim a nimi všechno možné, i nemožné, aby vylezli, ale prostě se jim nechce ![]()
@Betynka87 Já bych tak chtěla rodit přirozeně, ale po tom prvním CS se prostě bojím
Kdyby tam bylo jedno, tak to zkusím, s těmi dvěmi.. Navíc jsem při CS měla taky komplikace, krom řezu navíc rupturu 5 cm na hraně dělohy..
Držím pěsti, ať se miminka umoudří
Ono na ně může být vážně dost brzy.. Každopádně po mých zkušenostech radši rovnou CS než vyvolávání, ale mé tělo na to reagovalo opravdu špatně.
@Dreezy Já mela jizvu naštěstí OK. Samozřejmě nevím, jak bude jizva vypadat ted. Přeci jen ta zátěž je větší. Určité dam vědět, jak jsem nakonec dopadla ![]()