Přespání během cesty do Chorvatska

13
17.3.23 19:31

Přespání během cesty do Chorvatska

Ahoj všichni,
kutíme s manželem naši první automobilovou dovolenou a to do Chorvatska s dětmi, nejmladší bude mít tři. Jedem na Istrii takže cesta povede přes Brno, Vídeň, Slovinsko až cíl. Netroufame to jet najednou, budem vyrážet v pátek odpoledne po práci takže se nabízí otázka přespání ještě někde v Česku asi u hranic popřípadě v Rakousku. Když ale hledám ubytko na jednu blbou noc, podotýkám máme děti tři, chce to po nás kolem 3tisic, což je úlet…Mate nějaké tipy, kde přespat, nějaké zkušenosti s podobnou situací??? Děkuji moc za rady :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24715
17.3.23 19:33

Za levno jedině v autě. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76843
17.3.23 19:34
@LadyLucie píše:
Ahoj všichni,
kutíme s manželem naši první automobilovou dovolenou a to do Chorvatska s dětmi, nejmladší bude mít tři. Jedem na Istrii takže cesta povede přes Brno, Vídeň, Slovinsko až cíl. Netroufame to jet najednou, budem vyrážet v pátek odpoledne po práci takže se nabízí otázka přespání ještě někde v Česku asi u hranic popřípadě v Rakousku. Když ale hledám ubytko na jednu blbou noc, podotýkám máme děti tři, chce to po nás kolem 3tisic, což je úlet…Mate nějaké tipy, kde přespat, nějaké zkušenosti s podobnou situací??? Děkuji moc za rady :srdce:

kolem 3000 za celou rodinu? to je zadarmo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanney
17.3.23 19:41

@LadyLucie záleží odkud jedete, a kam jedete, asi by bylo lepší spát někde kolem chorvatské hranice.

Příspěvek upraven 20.03.23 v 09:38

• Citovat
  • Upravit
1102
17.3.23 19:46

Za 3000 je to krasa:) jinak ja bych spala nekde na pul cesty Gratz/Maribor. Jestli mas prohledany booking/airbnb a neznas nikoho, kdo vy te nechal prespat, tak 3k je bezna cena, no
Jinak spat nekde na cz hranici mi prijde jsko blbost. Budes mit za sebou tak max tri hodiny cesty a jeste lan pred sebou..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1017
17.3.23 19:59

Přespávat v Česku je fakt blbost. Zvolila bych střed Rakouska nebo jih Rakouska. My jsme s dětmi normálně přespali na pěkném místě v autě. Ne tedy na dálničním odpočívadle, ale sjeli jsme večer z dálnice a našli si pěkně místo kousek od silnice u řeky. Večer jsme tam šli na procházku a děti si hráli v lese a u vody. Udělali jsme si místo večeře pilník v dřevěném přístřešku u řeky a pak jsme šli v noci spát. Měla jsem v autě polštářky a deky. Brzo ráno jsme vstávali a jeli dál. Vlastně to bylo super a ta mlha ráno nad řekou. Luxus…A zadarmo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tosidelassrandu
17.3.23 20:13

Tobě fakt 3 tisíce přijde hodně? 8o jestli jo tak za kolik máte ubytování v chorvatsku? Proč to nechcete jet na jeden zátah? Normálňe jeďte na noc a dítě to prospí.

• Citovat
  • Upravit
22051
17.3.23 20:21

A to do toho Chorvatska vyjíždíte ze Šluknovského výběžku, že považuješ za smysluplné přespávat ještě v Čechách? :think:

Když už bych cestu chtěla dělit, přespávala bych rozhodně někde mnohem blíž cílové destinaci… my jsme to tedy nikdy nedělali, vždycky jezdíme přes noc na jeden zátah…. v každém případě, 3 000 za nocleh pro pětičlennou rodinu je velmi dobrá cena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6180
17.3.23 20:32

Přespáváme většinou někde kolem Záhřebu, na airbnb najdeš byt kolem 1500-2000 za noc v pohodě. 3000 jsou pořád dobrá cena, ale dá se najít i za míň.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10923
17.3.23 20:39

S malym ditetem je nejlepsi jet na noc bez zastavovani, dite to prospi cely a probudi se az u more. Zkouseli jsme i stavet jednou v rakousku, ale nakonec jsme byli vic rozlamany - check in, out, hrabani se v kufrech) nez kdyz jsme to domu vzali na jeden zatah.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15516
17.3.23 20:42

Vzhledem k tomu, že jedete jenom na Istrii, tak bych nepřespávala nikde. :mrgreen:
Jste tam za pár hodin.

By mě zajímalo, odkud jedete, že chceš přespávat ještě v ČR :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1017
17.3.23 20:52
@Šmoulice píše:
Vzhledem k tomu, že jedete jenom na Istrii, tak bych nepřespávala nikde. :mrgreen:
Jste tam za pár hodin.By mě zajímalo, odkud jedete, že chceš přespávat ještě v ČR :mrgreen: :mrgreen:

Já to přespání celkem chápu. Pokud nejedeš z jižní Moravy, tak se to může protáhnout. S manželem se při řízení střídáme a jsme oba dobří řidiči. Přesto neradi jezdíme na jeden zátah a přes noc. Únava je opravdu zrádná, obzvlášť když před odjezdem hekticky balíš nebo dokončuješ věci do práce. Navic, pokud jedeš bez pauzy, tak mnohdy je člověk po tom dva dny na dovolené ještě unavený a ten první den proklimbá na lehátku u moře. Vždycky tak plánujeme cestu i jako zážitek. Tam i zpet podle mapy naplánujeme pauzu na atraktivním místě kousek od dálnice. Dopředu s tím počítám a máme zastávku buď někde v penzionu nebo spíme v autě. I pár hodin spánku v autě hrozně pomůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15516
17.3.23 20:57
@samantafox píše:
Já to přespání celkem chápu. Pokud nejedeš z jižní Moravy, tak se to může protáhnout. S manželem se při řízení střídáme a jsme oba dobří řidiči. Přesto neradi jezdíme na jeden zátah a přes noc. Únava je opravdu zrádná, obzvlášť když před odjezdem hekticky balíš nebo dokončuješ věci do práce. Navic, pokud jedeš bez pauzy, tak mnohdy je člověk po tom dva dny na dovolené ještě unavený a ten první den proklimbá na lehátku u moře. Vždycky tak plánujeme cestu i jako zážitek. Tam i zpet podle mapy naplánujeme pauzu na atraktivním místě kousek od dálnice. Dopředu s tím počítám a máme zastávku buď někde v penzionu nebo spíme v autě. I pár hodin spánku v autě hrozně pomůže.

Já s tím problém nemám :)
Zvládnu cestu na jeden zátah sama. Jezdíme na jeden zátah i dál než jen do Chorvatska.
Přespání chápu, pokud má člověk před sebou aspoň 1200km a vyjíždíš třeba dopoledne. Ne v pátek po práci … což je většinou tak nejdřív po 17 hod a dál … A když už přespat, tak aspoň někde dál. Ne jet 2-3 hodiny a spát ještě v Čr. :mrgreen: To fakt postrádá veškerou logiku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1017
17.3.23 21:04
@Šmoulice píše:
Já s tím problém nemám :)
Zvládnu cestu na jeden zátah sama. Jezdíme na jeden zátah i dál než jen do Chorvatska.
Přespání chápu, pokud má člověk před sebou aspoň 1200km a vyjíždíš třeba dopoledne. Ne v pátek po práci … což je většinou tak nejdřív po 17 hod a dál … A když už přespat, tak aspoň někde dál. Ne jet 2-3 hodiny a spát ještě v Čr. :mrgreen: To fakt postrádá veškerou logiku.

No tak good luck teda. Tobě i ostatním nevinným řidičům. Já jsem také dobrá řidička. Jezdím svižně, denně a na služebky do zahraničí. Manžel též a ještě navíc je fanda motorismu a motorsportu. Budíček pro nás byl, když jsme jeli na jeden zátah z Itálie a manžel dostal nad ránem na severu Rakouska mikrospánek. Naštěstí nic nejelo v protisměru, hned se probral a zastavil. Zatím jsi měla štěstí. Svoje tělo někdy velmi špatně odhadneš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
17.3.23 21:17
@samantafox píše:

Děkuji, aspoň jeden chápe. Jak jsem psala, oba s manželem jdeme ještě v patek do práce, nevím jak vy ostatní, ale chodím na šestou ranní, pracuji v nemocnici. Ktomu tři děti namačkané vzadu v autě, z předešlých zkušenosti vím, že spát budou hodně těžko. Ale děkuji všem za příspěvky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí