Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Dle obsahu bych řekla, že bys s uplatněním v Německu neměla mít problém. Dle formy tomu obsahu nicméně moc nevěřím
jestli mluvíš plynně několika jazyky, tak se německy naučíš bez problémů. Mgr. Z přírodovědecké fakulty teoreticky předpokládá schopnosti, které ti umožní najít práci bez problémů. Německo má zoufalý nedostatek pracovních sil napříč obory. A úplně nejjednodušší cesta- nemá ta tvoje mezinárodní firma pobočku ve Frankfurtu či okolí? Jestli se ti ale za přítelem nechce, tak zůstaň doma ![]()
Příspěvek upraven 22.08.24 v 09:57
A jak často se vídáte?
Já bych se v tvým případě nestěhovala.
Nestěhovala bych se. Tady to máš daleko lepší. Kde by jste tam bydleli, když nemá ani byt?
No, odpovedela sis sama - precti si to po sobe.
Vzdyt toho chlapa bys mela jak kouli na noze - jak v nemecku, tak v praze tuplem.
Zamerila bych se na hledani fajn zivotniho partaka tam kde zijes a ze tve spolecenske bubliny, jinak to nebude delat fobrotu; tady s timhle jen ztracis svuj drahocenny cas - a zivot chvata!
Nemecko mam velice rada, nemecky umim plynule a mohla bych tam zfleku zit a umim si to predstavit, ale byt tebou tak tam nejdu. Kdyby tam mel pritel nejaky super flek a byl by schopny vas oba zajistit, nez si tam vybudujes karieru, tak dejme tomu. Ale v soucasne situaci jsi na tom v Praze mnohem lip, nez bys byla v Nemecku. Pokud neni extra placeny v Nemecku, tak z meho uhlu pohledu muze byt klidne stejne extra neplaceny v Cesku.
Teď jsem byla pracovně docela dost v Německu. Je to tam jako všude, můžeš se mít dobře nebo taky ne tak docela, záleží na tobě. Zrovna se tam srěhuje kamarád - už tam žil a moc se mu tam líbí. Zdravotnictví bych se určitě nebála, ani IVF, akorát mi přijde trochu ujetý řešit to v situaci, kdy se s partnerem pořádně neznáte a nebydlíte spolu. Uplatnění bys určitě našla. Jako zásadní vidím spíše to, že nechceš. Poslouchala bych sebe. Jestli se na to necítíš, nedělej to. Jestli to chceš, jdi to toho. Pokud nevíš, dej si čas a nechej to v sobě dozrát.
Nešla bych ani náhodu, on čeká že ho budeš živit, vždyt nemá ani na nájem ![]()
@Hibou nemá, už jsem to zjištovala
ale jinak díky za point, jako já pravé se asi ani nebojím, že se nenaučím německy a ze nenajdu práci, spíše se bojím, jak dlouho to bude trvat a nejsem úplně typ, co by se nějak chtěl plácat doma a nic nedělat ![]()
@JancaS84 vídáme se dvakrát do měsíce, vždy jednou za dva týdny, letím tam na víkend, za dva týdny přiletí zase on, je to hodinku letadlem, takže naštěstí se můžeme vídat často, jako klidně bych tam lítala každý týden, ale jak mám často o víkendu foceni svateb nebo nějaké jiné foceni/natáčení, tak je to takové horši s tím časem, ale třeba během zimy jsem se viděli každý týden, to jsme létali ja střídačku, jeden týden on, jeden týden zase já, spíše je problém, jak nemá vlastní byt, tak je mi to takové blbé tam být, radši jsem, když je tady, máme soukromí a tak
ale jako vídáme se jednou za ty dva týdny, když čas dovolí, tak i klidně na víkendy
@arinecka jako on tak nějak počítá s tím, že bychom si našli byt společně, jenže já ještě nemám ani práci tam a peníze tady sice mám našetřené, ale ty šetřím na trochu jiné plány do budoucna (dům/byt pro rodinu, mamce na operaci, sobě na staří atd…)
@Afrikana souhlasím, umím taky německy a umím si představit tam žít, byla jsem tam na výměnném pobytu, ale pro zakladatelku to nemá cenu, lépe se ji žije tady a má to pro ní větší smysl
Příspěvek upraven 22.08.24 v 10:45
@Anonymní píše: Více
O tebe strach nemam, ale s vysokou pravděpodobností to budeš ty, kdo bude vše táhnout, zajišťovat a financovat.
Už jen to uvažování toho pána je červená blikačka.
Dosud ani nebyl schopen ukázat, že vás uživí, případně + dite.
Není schopen se postarat sám o sebe.
Nestěhovala bych se za ním a ani bych s takto uvažujíci atrapou chlapa nebyla.
Přítel chce, abych se přestěhovala za ním do Německa. Konkrétně do Frankfurtu. Jsme spolu už 5 roků, on je původem mimo Evropu, potkali jsme se během Erasmu ve Španělsku před 5 lety, vystudoval vysokou v Německu, mluví celkem plynně německy a už se celkem zabydlel v Německu, příští rok bude žádat o občanství. Já jsem vystudovala vysokou tady v Praze, před rokem jsem dostala práci svých snů, která mě strašně baví, je to pro mezinárodní firmu, takže je to mezinárodní prostředí a ten plat je na české poměry celkem nadprůměrný, do toho mám byznys s focením a videoprodukcí, fotím svatby a tak a například teď během letní sezóny si tím taky dokážu vydělat nemalé peníze. Mám pěkný byt v centru Prahy (Vinohrady), nemám problémy zaplatit nájem, můžu si dovolit dobré a kvalitní potraviny atd.
Nechci se tady nijak chlubit, to jen pro uvedení do mé finanční a aktuální situace.
Přítel nedávno začal, že chce, abych se za ním přestěhovala do Německa a začala tam žít s ním. Jako asi tak rok zpátky, když jsem dokončila magistra a nevěděla co se životem, tak bych na to ještě kývla, ale teď se mi zdá, že už jsem celkem pěkně zaběhlá tady a asi by se mi to nechtělo hned opouštět. Pro uvedeni do přítelovy situace - je z latinské Ameriky, tudíž vracet se 100% nechce zpátky k němu, chce zůstat v Evropě. Původně jsme mysleli, že budeme žít oba dva v Praze, jemu se tady vždy líbilo a tak, jenže pak zjistil, jak špatné platy jsou v Česku a jak vysoké platy a dávky a tak jsou v Německu a tlačí teď tedy do Německa. Přitom dostal nedávno práci, kdy jeho plat je na německý plat i celkem podprůměrný, sotva si dokáže dovolit nájem a jídlo. Sice mluví německy plynule a má titul z německé univerzity a našel si práci, která ho baví, ale ten plat a tak je nic moc. Bydlí v bytě s ostatními kamarády, nemá totiž na vlastní bydlení.
Já sice dokážu mluvit plynule několika cizími jazyky, ale německy opravdu ne, na gymplu jsem měla francouzštinu, v práci mluvím celý den anglicky a díky přítelovi a Erasmu mluvím plynule španělsky, ale německy nic
navíc mám titul z přírodovědecké fakulty, kdy tady v Česku sice nepracuji v oboru, ale dobrou práci jsem tady sehnala, ale upřímně nevím, jak na takový titul budou koukat někde v Německu.
Přítel si myslí, že to, že jsem “z evropské unie”, tak automaticky znamená, že si najdu úžasnou práci a lidi na mě budou koukat jako na Němce, jenže to vím, že asi takový případ nebude
navíc mám díky PCOS prakticky nadefinováno, že bez umělého oplodnění to prostě nepůjde a to nevím, jak funguje v Německu.
Nevím, co byste mi poradili? Pritelovi se do Prahy nechce, protože jsme “chudí”, jenže mě to do Německa taky úplně netáhne
nemá někdo zkušenosti se životem ve Frankfurtu? A celkově v Německu? Mám zbytecne obavy? Nebo jak to je?