Problém s SVJ

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
186
19.8.24 21:14

Problém s SVJ

Dobrý den, potřebovala bych poradit. Snažila jsem se hledat všude možně, ale bez úspěchu. K věci: Bydlíme v bytovce SVJ. Máme tu správce, který nerad vykonává tuto službu a proto s ním není žádná řádná komunikace. Na chodbě ve společných prostorech máme hodiny na elektriku všechny bytové jednotky. Já jsem měnila něco ohledně elektriky a byl tu technik od CEZU a oznámil mi, že skříňka, kde se nachází jističe a hodiny není dobře zabezpečená. Musíme to opravit. Tak jsem kontaktovala správce, jak se to řeší. Ale bez odpovědi. Chtěla bych vědět, jestli se toto hradí z fondu oprav a nebo se majitele bytů, kteří tam mají hodiny, domluví a opraví to na vlastní náklady. CEZ mi oznámil, že když to do uřcitého data neopravím, tak nám vypne elektriku. Nejedná se jen o naše hodiny, ale o hodiny pro dvě patra bytů. Snad jsem to napsala trochu srozumitelně. Děkuji za případné odpovědi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21683
19.8.24 21:17

To máte správce nebo předsedu SVJ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15056
19.8.24 22:06

@Lusybb Stara se o vás nějaká bytová správa? Nahlásila bych závadu tam, oni zařídí opravu. Nemusíš čekat až to udela předseda svj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64871
19.8.24 22:13

Stejne mi to ale neni moc jasny. Ty skrinky, kde jsou hodiny a pojistky patri CEZu, ne? My je mame vsichni na hlavni chodbe v kazdem patře. Daji se naprosto jednoduše otevrit, ja si chodim kazdy mesic opisovat stav. Uz do nich i zateklo, kdyz v jednom byte cosi prasklo. A ČEZ nikdy nezminoval zadne lepší zabezpečení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4147
19.8.24 22:36

Co konkretne ti CEZ napsal?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15727
19.8.24 23:31

Vyměnit předsedu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kralovnal
20.8.24 03:48

Pokud se jedná o společné prostory, jako je skříňka s jističemi a elektroměry, mělo by se to řešit prostřednictvím SVJ a náklady by měly být hrazeny z fondu oprav. Pokud správce nekomunikuje, doporučuji kontaktovat výbor SVJ nebo svolat schůzi vlastníků, kde se to projedná. Určitě to nenechávejte být, protože hrozí odpojení elektřiny.

• Citovat
  • Upravit
LiduNe
20.8.24 06:19

Jste SVJ, tedy máte jistě výbor. Tj. předseda a člen, případně více členů. Výbor jedná za společenství, pokud nespolupracuje, je třeba zvolit nový. Můžeš dělat předsedu třeba ty. Doporučuji znovu zajít za předsedou a chtít, aby začal věc řešit. Můžeš i sama jako člen SVJ svolat shromáždění, opravu projednat a dohodnout řešení. Platba jde z fondu oprav, pokud se nedomluvíte jinak. Tyhle elektrorozvodné skříně jsou zapeklité s tou správou. Už jsem to taky zažila. Distributorská společnost řeší jen určité závady.
Jinak, můžete si i zajistit placenou správu, pokud to nikdo nechcete dělat, což se nedivím. Něco to stojí, ale máte pokoj.

• Citovat
  • Upravit
87
20.8.24 07:04

@Zumpa tak zrovna do téhle funkce se nikdo nehrne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2089
20.8.24 08:29
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
186
20.8.24 16:56

Všem moc děkuji za odpovědi. Dnes se mi ozval správce a snad to začne řešit. Je pravda, že tuto funkci nikdo nechce dělat. Už mě taky napadlo si najmout profesionálního správce, ale lidé co tu žijí nechtějí nic extra platit( mám na mysli z fondu oprav). Nemáme ani zateplený dům, což by bylo opravdu nutné. Ale není nadpoloviční většina. Takž se ty nic neřeší. Je to šílená situace

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný