Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dobry den všem, mam dotaz jestli je tu nejaka ucitelka nebo nekdo kdo ma zkusenost a vi jak toto chodi. Jsem ve druhaku na čtyřletym oboru s maturitou. Nebavi me obor a spatny kolektiv. Chtela bych prestoupit na učňák na uplne jiny zaměření a nejlepe ted v zari 2024 do prvaku. Nevite kdy to zacit resit jestli staci v červnu nebo v obdobi prijmacek tudiz v dubnu. A asi staci jen vysvedceni ze zakladky ne?
![]()
Dekuji vsem asi bych tuto diskuzi uzavrela ![]()
Příspěvek upraven 23.01.24 v 14:34
@Baraa400 píše:
Dobry den všem, mam dotaz jestli je tu nejaka ucitelka nebo nekdo kdo ma zkusenost a vi jak toto chodi. Jsem ve druhaku na čtyřletym oboru s maturitou. Nebavi me obor a spatny kolektiv. Chtela bych prestoupit na učňák na uplne jiny zaměření a nejlepe ted v zari 2024 do prvaku. Nevite kdy to zacit resit jestli staci v červnu nebo v obdobi prijmacek tudiz v dubnu. A asi staci jen vysvedceni ze zakladky ne?![]()
![]()
Tak to bych se hecla a stávající školu dodělala i za cenu, že bych cedila vlastní pot a krev. To máš 3 roky života v papadeli, když pojedeš od začátku. Leda najít oborově nejbližší učňák k té střední. Jestli něco uznají. Ale to potom postrádá logiku, když obor zůstane skoro stejný. Jinak si musíš podat teď přihlášku, jak budou dávat deváťáci, jestli chceš na učňák.
Jiný obor, jiná škola, jinej ročník… to není přestup… normálně se v době podávání přihlášek prihlas na skolu, kam chceš jít, udělej přijímačky, pokud nějaký jsou, a čekej na výsledky.
Jsem se upsala. Dva roky života. Každopádně je to nejlepší cesta, jak zůstat se základním vzděláním. Ještě několikrát začínat od startu. Až nebude hotové nic.
@Kelsey píše:
Tak to bych se hecla a stávající školu dodělala i za cenu, že bych cedila vlastní pot a krev. To máš 3 roky života v papadeli, když pojedeš od začátku. Leda najít oborově nejbližší učňák k té střední. Jestli něco uznají. Ale to potom postrádá logiku, když obor zůstane skoro stejný. Jinak si musíš podat teď přihlášku, jak budou dávat deváťáci, jestli chceš na učňák.
@Kelsey prave bych chtela jit na uplne jiny obor Ktery si myslim ze by me bavil jelikoz tento stavajici me nebavi a ten kolektiv tomu moc nepridava a po teto stredni je mle uplatneni a stejne bych pak asi sla na ten ucnak si to dodelat takze by ro byly ted dva roky do matury a pak tri na ucnaku no porad nevim
@JancaS84 no na ucnak se sava jen prihlaska a vysvedceni a ne prijmacky ![]()
@Baraa400 píše:
Dobry den všem, mam dotaz jestli je tu nejaka ucitelka nebo nekdo kdo ma zkusenost a vi jak toto chodi. Jsem ve druhaku na čtyřletym oboru s maturitou. Nebavi me obor a spatny kolektiv. Chtela bych prestoupit na učňák na uplne jiny zaměření a nejlepe ted v zari 2024 do prvaku. Nevite kdy to zacit resit jestli staci v červnu nebo v obdobi prijmacek tudiz v dubnu. A asi staci jen vysvedceni ze zakladky ne?![]()
![]()
to řeš rychle, protože budeš muset dát klasicky přihlášku, do 20. 2. Pokud je to bez maturity, tak jen přihláška. Pokud maturitní, tak už se uč na přijímačky.
@Midaku a to nevadi ze uz studuji? Kdyz bych podavala v dobe studia prihlasku jinam ![]()
@vokishka bez přijmacek ja prave chtela aby o tom moc nikdo nevedel hlavne třída ale koukam ze se tomu stejne asi nevyhnu. Myslela jsem jestli by to neslo treba v cervnu vykomunikovat
Toto je zas nastrčená diskuse? Protože není normální, aby někdo uvažoval takhle nelogicky.
@Baraa400 píše:
@vokishka bez přijmacek ja prave chtela aby o tom moc nikdo nevedel hlavne třída ale koukam ze se tomu stejne asi nevyhnu. Myslela jsem jestli by to neslo treba v cervnu vykomunikovat
ne, musíš projít klasickým přijímacím řízením. Škola to zatím vědět nemusí, pokud rodiče dají přihlášku elektronicky. Přikládáš vysvědčení ze základky a případně zdravotní potvrzení.
@Kelsey ne ale kamaradka takhle prestupovala a resila to dva mesice pred koncem roku a normalne ji vzali jen dolozila vysvedceni. Na skole kde jsem je to peklo a kdyby jeste vedeli kam chci jit tak by se strhla lavina pomluv a keců a hlavne je to mensi skola s neprijemnou ředitelkou ktera by me to nechala vyžrat ze nechci zustat na jeji “nejlepsi” skole a jeste k tomu jit na uplne jiny obor
@Baraa400 píše:
Jsem ve druhaku na čtyřletym oboru s maturitou. Nebavi me obor a spatny kolektiv. Chtela bych prestoupit na učňák na uplne jiny zaměření …
Jsi nezralá, neorientovaná osoba a nevíš co chceš.
Pokud máš zájem jít na jinou školu, tak v první řadě je třeba dohodnout si schůzku s ředitelem/ředitelkou té školy a nechat si vysvětlit možnosti, postupy, a zjistit které zakončené předměty by Ti uznali.
Mi připadá, že jde o jakousi Tvou sólo akci bez vědomí Tvých rodičů.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.