Přestup ze střední

46
22.1.24 16:26

Přestup ze střední

Dobry den všem, mam dotaz jestli je tu nejaka ucitelka nebo nekdo kdo ma zkusenost a vi jak toto chodi. Jsem ve druhaku na čtyřletym oboru s maturitou. Nebavi me obor a spatny kolektiv. Chtela bych prestoupit na učňák na uplne jiny zaměření a nejlepe ted v zari 2024 do prvaku. Nevite kdy to zacit resit jestli staci v červnu nebo v obdobi prijmacek tudiz v dubnu. A asi staci jen vysvedceni ze zakladky ne? :P :( :)

Dekuji vsem asi bych tuto diskuzi uzavrela :srdce:

Příspěvek upraven 23.01.24 v 14:34

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
74217
22.1.24 16:30
@Baraa400 píše:
Dobry den všem, mam dotaz jestli je tu nejaka ucitelka nebo nekdo kdo ma zkusenost a vi jak toto chodi. Jsem ve druhaku na čtyřletym oboru s maturitou. Nebavi me obor a spatny kolektiv. Chtela bych prestoupit na učňák na uplne jiny zaměření a nejlepe ted v zari 2024 do prvaku. Nevite kdy to zacit resit jestli staci v červnu nebo v obdobi prijmacek tudiz v dubnu. A asi staci jen vysvedceni ze zakladky ne? :P :( :)

Tak to bych se hecla a stávající školu dodělala i za cenu, že bych cedila vlastní pot a krev. To máš 3 roky života v papadeli, když pojedeš od začátku. Leda najít oborově nejbližší učňák k té střední. Jestli něco uznají. Ale to potom postrádá logiku, když obor zůstane skoro stejný. Jinak si musíš podat teď přihlášku, jak budou dávat deváťáci, jestli chceš na učňák.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8703
22.1.24 16:30

Jiný obor, jiná škola, jinej ročník… to není přestup… normálně se v době podávání přihlášek prihlas na skolu, kam chceš jít, udělej přijímačky, pokud nějaký jsou, a čekej na výsledky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
22.1.24 16:36

Jsem se upsala. Dva roky života. Každopádně je to nejlepší cesta, jak zůstat se základním vzděláním. Ještě několikrát začínat od startu. Až nebude hotové nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35710
22.1.24 16:37

To není přestup. Musíš udělat přijímačky na tu školu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46
22.1.24 16:38
@Kelsey píše:
Tak to bych se hecla a stávající školu dodělala i za cenu, že bych cedila vlastní pot a krev. To máš 3 roky života v papadeli, když pojedeš od začátku. Leda najít oborově nejbližší učňák k té střední. Jestli něco uznají. Ale to potom postrádá logiku, když obor zůstane skoro stejný. Jinak si musíš podat teď přihlášku, jak budou dávat deváťáci, jestli chceš na učňák.

@Kelsey prave bych chtela jit na uplne jiny obor Ktery si myslim ze by me bavil jelikoz tento stavajici me nebavi a ten kolektiv tomu moc nepridava a po teto stredni je mle uplatneni a stejne bych pak asi sla na ten ucnak si to dodelat takze by ro byly ted dva roky do matury a pak tri na ucnaku no porad nevim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46
22.1.24 16:38

@JancaS84 no na ucnak se sava jen prihlaska a vysvedceni a ne prijmacky :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65114
22.1.24 16:39
@Baraa400 píše:
Dobry den všem, mam dotaz jestli je tu nejaka ucitelka nebo nekdo kdo ma zkusenost a vi jak toto chodi. Jsem ve druhaku na čtyřletym oboru s maturitou. Nebavi me obor a spatny kolektiv. Chtela bych prestoupit na učňák na uplne jiny zaměření a nejlepe ted v zari 2024 do prvaku. Nevite kdy to zacit resit jestli staci v červnu nebo v obdobi prijmacek tudiz v dubnu. A asi staci jen vysvedceni ze zakladky ne? :P :( :)

to řeš rychle, protože budeš muset dát klasicky přihlášku, do 20. 2. Pokud je to bez maturity, tak jen přihláška. Pokud maturitní, tak už se uč na přijímačky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46
22.1.24 16:40

@Midaku a to nevadi ze uz studuji? Kdyz bych podavala v dobe studia prihlasku jinam :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46
22.1.24 16:42

@vokishka bez přijmacek ja prave chtela aby o tom moc nikdo nevedel hlavne třída ale koukam ze se tomu stejne asi nevyhnu. Myslela jsem jestli by to neslo treba v cervnu vykomunikovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
22.1.24 16:43

Toto je zas nastrčená diskuse? Protože není normální, aby někdo uvažoval takhle nelogicky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65114
22.1.24 16:44
@Baraa400 píše:
@vokishka bez přijmacek ja prave chtela aby o tom moc nikdo nevedel hlavne třída ale koukam ze se tomu stejne asi nevyhnu. Myslela jsem jestli by to neslo treba v cervnu vykomunikovat

ne, musíš projít klasickým přijímacím řízením. Škola to zatím vědět nemusí, pokud rodiče dají přihlášku elektronicky. Přikládáš vysvědčení ze základky a případně zdravotní potvrzení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46
22.1.24 16:47

@Kelsey ne ale kamaradka takhle prestupovala a resila to dva mesice pred koncem roku a normalne ji vzali jen dolozila vysvedceni. Na skole kde jsem je to peklo a kdyby jeste vedeli kam chci jit tak by se strhla lavina pomluv a keců a hlavne je to mensi skola s neprijemnou ředitelkou ktera by me to nechala vyžrat ze nechci zustat na jeji “nejlepsi” skole a jeste k tomu jit na uplne jiny obor

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46
22.1.24 16:49

@vokishka dobře dekuji moc :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tala20
22.1.24 16:55
@Baraa400 píše:
Jsem ve druhaku na čtyřletym oboru s maturitou. Nebavi me obor a spatny kolektiv. Chtela bych prestoupit na učňák na uplne jiny zaměření …

Jsi nezralá, neorientovaná osoba a nevíš co chceš.

Pokud máš zájem jít na jinou školu, tak v první řadě je třeba dohodnout si schůzku s ředitelem/ředitelkou té školy a nechat si vysvětlit možnosti, postupy, a zjistit které zakončené předměty by Ti uznali.

Mi připadá, že jde o jakousi Tvou sólo akci bez vědomí Tvých rodičů.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin