Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
http://www.vakciny.net/…/penumo.html#3
@Andria88
obe deti maji, bez reakce, v okoli nekdo prevenar, nekdo synflorix…taky bez reakce. Doporucuji ockovat oddelene od inf.hexa.
v odkazu vyse to mas vypsane. Rozklikni si spc od prevenaru 13 a tam tusim na str 5.
@miskakr nedávej to naráz, takto jako píšeš ty, to měla kamarádka, odděleně žádná reakce a jednou to dala naráz a 3 dny horečky a špatně spící dítě
@Andria88 píše:
@pralinka2727 tak to máte fajnnám včera byly dva měsíce, tak by pro ni dvě očkování naráz byla zátěž
My jsme očkovali první dávku Hexa+Prevenar 13 taky na 2.měsíci. Já do toho šla prostě s tím, že se nic stát nemůže, a že to bude o. k.
Já věřím naší lékařce a jejím zkušenostem, negace proti očkování na netu nehledám a nečtu ![]()
Tak já jsem třeba proti, sama naše doktorka mi to očkování nedoporučila. A rozumný doktor to nedá zároveň a rozhodně to nedá 2 měsíčnímu miminku…
@Aries6 ono se to očkuje od dvou měsíců. a můžu se zeptat, jaký důvod ti doktorka řekla nebo proč to nedoporučila?
@pralinka2727 píše:
My jsme očkovali první dávku Hexa+Prevenar 13 taky na 2.měsíci. Já do toho šla prostě s tím, že se nic stát nemůže, a že to bude o. k.
Já věřím naší lékařce a jejím zkušenostem, negace proti očkování na netu nehledám a nečtu
Souhlasím s tebou
. Já dala Prevenar 13 a Hexu zároveň a žádná reakce, ani jednou.
@Andria88 Že je ta nemoc častým a plošným očkováním prakticky vymícená a že to zbytečně zatěžuje organismus miminka. Jinak ona očkuje nejdřív ve 3 měsících.
@Aries6 tak to jsi asi nějak špatně paní doktorku pochopila.
Nemoci vyvolané pneumokoky se vyskytují velice hojně. Co takhle třeba zánět středního ucha, zánět mozkových blan, pneumonie, zánět průdušek a další?
Vážně myslíš, že se tyto nemoci běžně nevyskytují?
Ano, Prevenar není 100% zárukou, ale riziko nákazy těmi nejběžnějšími bakteriemi se značně zmenšuje.
@pralinka2727 píše:
@Aries6 tak to jsi asi nějak špatně paní doktorku pochopila.
Nemoci vyvolané pneumokoky se vyskytují velice hojně. Co takhle třeba zánět středního ucha, zánět mozkových blan, pneumonie, zánět průdušek a další?
Vážně myslíš, že se tyto nemoci běžně nevyskytují?
Ano, Prevenar není 100% zárukou, ale riziko nákazy těmi nejběžnějšími bakteriemi se značně zmenšuje.
jj je to tak, jen ještě doplním, že to že je dítě očkované neznamená že nákazu nechytí, ale nebude mít takový průběh jako u neočkovaného dítěte.
@pralinka2727 Ale nepochopila. Jsem ráda, že dětem necpu zbytečnou chemii a že mám rozumnou lékařku.
Ale ať si každý dělá, co chce, tohle jsem tady řešit nechtěla. Chtěla jsem jen říct, že ve 2 měsících je brzy a nedávat zároveň…