Prevenar 13 (2014)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
202
6.3.15 14:09

Já proti rotavirum očkovala jen proto, že malá byla nedonošená a nakonec jsem za to ráda. Nedávno jsme rotaviry chytli a musím říct, že průběh byl určitě lepší. Nikdy bych tomu nevěřila, ale nakonec jsme rádi za ocko. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1948
6.3.15 15:19

Určitě dát hexu a prevenar zvlast, protoze jde o to, ze obe vakciny jsou vazane na hlinik, respektive hlinite soli a organismus na ne muze byt citlivy a udela to potom paseku a rozdelenim vakcin se snizuje riziko nezadoucich ucinku, ze toho hliniku se nevpravi do organismu tolik naraz, ikdyz uz tak je i v jedne vakcine toho dost. Samozrejme pokud telicko na hlinik neni citlive, tak muze byt i pri vpichu obou naraz v pohode, ale to clovek nikdy dopredu nevi a za to riziko to urcite nestoji, prakticti lekari jsou v tomhle hodne neinformovani a reknou, ze to je jedno, me tohle poradila sousedka, co pracovala 15 let v SUKLU a primo se podilela na vyvoj vakcin pro deti… Jinak ja jsem prevenar nechala ockovat, ale uz bych do nej asi podruhe nesla, zanet stredniho ucha je nejcasteji bakterialni a toto ockovani je jenom proti virovymu (nebo naopak, nechci kecat)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3337
6.3.15 15:30

@Aries6 A já jen říkám že je nesmysl tvrdit, že tyto nemoci se běžně nevyskytují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1948
6.3.15 15:34

Vždy je dobré zvážit rizika následků očkování a rizika následků nemoci, pokud se člověk rozhodne neočkovat…a také slepě nedůvěřovat praktickému doktorovi, protože to jsou lidi co musí vědět od všeho trochu a tak pořádně nerozumí ničemu, vím o čem mluvím :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
8.3.15 23:48

Prevenar by se opravdu neměl očkovat v jeden den s Hexou, můžou se tím posílit vedlejší účinky. Doktoři to tlačí dohromady, aby tam maminky nemusely tolikrát, ale neměli by to dělat. Znám teda spoustu případů od kamarádek, co to očkovaly dohromady a děti úplně v pohodě, je to asi dost na tobě ;) Pokud se rozmýšlíš mezi Prevenarem a Synflorixem, tak určitě Prevenar, chrání proti více kmenům :) Sice si za něj připlatíš, ale malé bude více chráněné :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
9.3.15 09:59

Ono je teď obecně nějaká klika proti očkování, i proti tomu povinnému, ale to je prostě zas teďka „módní“ vlna… :nevim: Taky jsem slyšela a četla, že se to nemá očkovat dohromady, myslím Hexa a Prevenar. Doktorka, nám to taky nabízela, že to naočkujeme dohromady, ať tam tolikrát nemusím. Ale nedala jsem se, očkovali jsme zvlášť a kromě teplotky v pohodě ;) :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17221
10.3.15 15:41
@Kulich79 píše:
Ono je teď obecně nějaká klika proti očkování, i proti tomu povinnému, ale to je prostě zas teďka „módní“ vlna… :nevim:

To jen „vakcinátoři“ to staví jako kliku proti očkování. Ve skutečnosti jde o to, aby lidé, kteří jsou přesvědčeni o tom, že očkování není pro jejich dítě přínosem, mohli očkování odmítnout/odložit bez následných přímých i nepřímých perzekucí. Je nesmysl, aby neočkované dítě nemohlo jet na školu v přírodě se spolužáky, se kterými normálně chodí do školy. A je nesmysl, aby byli pokutováni organizátoři škol v přírodě a táborů, když tam vezmou neočkované dítě. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1948
11.3.15 09:58

@alifie Souhlasim :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
13.3.15 00:02

My máme očkování sice ještě celkem daleko, ale prevenar malé dáme. Přijde mi, že riziko onemocnění pneumokokem je dost velké a celkem často jsou z toho vážná nebo hodně nepříjemná onemocnění. Bohužel nikdo svému dítěti nemůžem zdraví stoprocentně zaručit, ať uděláme cokoli, ale chci udělat maximum pro to, aby bylo co nejméně pravděpodobné, že mála bude vážně nemocná. Případnou teplotu po očkování nějak zvládnem. Chci s naší doktorkou co nejdřív probrat očkovací kalendář a chtěla bych očkovat hexu a prevenar zvlášť.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek