Při léčbě atb další nemoc?

734
1.3.16 18:55

Při léčbě atb další nemoc?

Ahoj,
doma už je to blázinec - od začátku února mají děti stále atb.. Dcera (6let) má poslechový nález na plíci, bere Duomox od včerejška. Syn (2,5roku) bere už týden atb Klacid na zánět uzlin a cystu na krku. A do toho mi dnes ráno začal kašlat a má teploty kolem 38, max. měl zatím 38,2. Zítra s ním jedeme ráno k doktorce, ale zajímají mě vaše názory a zkušenosti - to i přesto že bere tyhle širokospektrální atb může chytit nějakou respirační nemoc? :zed:

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

3285
1.3.16 19:00

@crazymisha Ano, může, širokospektrá neznamená, že zabírají na úplně všechny bakterie. Navíc to může být virosa a na tu ATB nezaberou nikdy.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
734
1.3.16 19:07

@BaMaK Občas mám pocit, že už si to snad hodim.. :zed: Nejdřív oba angína, pak dcera ty plíce, syn uzliny a ted záhadný kašel s teplotou… To ani nikam nechodí, je jen doma..takže si říkám že to musel chytit od dcery a ta ale nemá virozu… :nevim:

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
3285
1.3.16 19:12

@crazymisha A co myslíš zánětem uzlin? A jaká cysta? Klacid nemusel na tyto infekce zabrat, nebo přerostla nějaká jiná bakterie. Taky může kašlat proto, že cysta dráždí nějaký nerv…těžko říct, vymslím ještě 10 dalších důvodů a nemusí to být ani jeden, nebo taky všechny naráz. Chápu, že je to na palici, ale je to tak, příčinu nehledej, zítra uvidíš, změní mu ATB a bude. Vydrž. :kytka:

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
734
1.3.16 19:21

@BaMaK Nejdřív měl angínu, pak týden klid a pak náhlá bolest krku a horečka, měl mandle zvětšené až na jazyk, ale streptest negativní, tak dostal Klacid na 10 dní. Tři dny na to se mu na krku pod bradou udělala boule, na ORL řekli že je to zřjmě cysta a že máme dobrat atb, pak sono krku a uvidí se, jestli to je opravdu cysta tak se řeší operativně, jestli je to jen k těm uzlinám, tak to rozeženou atb. Zvýšili nám dávku atb a prodloužili na alespoň 12 dní. Podle krevních testů měl crp 42 4.den braní atb, vysokou sedimentaci v krvi, což značilo silný zánět v těle, ale jinak mu krev vyšla dobře na imunitu a mononukleozu a eb virus.. :nevim:

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
2043
1.3.16 19:36

Už jsme si psaly v minulé diskuzi o dceři a kašli s horečkou. ATB zabírají POUZE na bakterie, ne na viry!!!Dcera pravděpodobně chytla v čekárně na kontrole virozu, která jí slezla na průdušky a předala to dál malému. Anebo nějakou jinou bakterii, na kterou nezabírají stávající atb.ale tipuju vir.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
4144
1.3.16 19:45

@crazymisha Ano, bohužel může. Atb nemusela být zvolena správně, ani širokospektrální nezaberou na vše a nebo jste mohli chytit v čekárně něco jiného. Obě varianty jsou možné. Moje dcera chytila na posledním kontrolním poslechu po zápalu plic hned chřipku :,( To je ta bezohlednost lidí, kteří nejsou schopni a ochotni dodržovat ordinační hodiny pro zdravé a nemocné :cert: :zed: Ta jí po týdnu opět sedla na průdušky. Upřímně jsem zoufalá, je to hrůza. Imunitu má v háji. Teď jí doktorka nasadila ribomunyl, prý jí to pomůže opětovně nastartovat imunitu. A min měsíc po uzdravení má být ještě mimo kolektiv, jinak se to s námi potáhne dál. Prostě aby měla čas zregenerovat a získat znovu sílu.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
734
1.3.16 19:57

@luca241 Ano, ale pokud už má poslechový nález na plicích, tak prý se atb dávají tak jako tak. :nevim:

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
734
1.3.16 20:01

@lecijasek Ty atb která dostal nebyla zvolena na ten kašel, ale na zánět uzlin a cystu, na což očividně pomáhá, uzliny už má v pořádku. Ale teď začal kašlat a má teploty, tak jsem spíš přemýšlela, jestli chytil nějakou virozu a nebo jestli to bude vážnější a zas nám budou dávat jiná atb… Uvidím zítra..
Koukám že u vás je taky veselo, říkala mudr že je toho teď všude plno. Naše malá má taky hodně zameškáno a ještě dost zamešká, min na 14 dní je opět doma.. :zed:

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
2043
1.3.16 20:26
@crazymisha píše:
@luca241 Ano, ale pokud už má poslechový nález na plicích, tak prý se atb dávají tak jako tak. :nevim:

však jasně. věřím, že tě to deptá, já si něco obdobného zažívala s malou mezí jejím 1-2 rokem.bude líp, neboj :kytka:

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
734
2.3.16 10:24

Tak malej má virozu, poslechově v pořádku, prostě kašel a teploty, prý tak 5-7 dní. Dostal Bronchipret. A ta atb má dobrat, jelikož mu pomáhají na tu cystu, která se dneska doktorce líbila, že prý se zmenšuje :-)

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
3285
2.3.16 10:27
@crazymisha
@crazymisha píše:
@luca241 Ano, ale pokud už má poslechový nález na plicích, tak prý se atb dávají tak jako tak. :nevim:

Ale, ne…každé nachlazení průdušek má poslechový nález. A 90% jsou virosy.
CRP 42 je takové o ničem, na virosu trochu moc, na bakterie málo…nechala bych zopakovat, sedimka je zvýšená u každého zánětu. tak dneska už to budete mit rozlousknuté oddoktora :)

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
3285
2.3.16 10:28

@crazymisha Jeeee, tak vidíš :mavam:

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
734
2.3.16 10:34

@BaMaK to crp 42 měl ale po 4 dnech braní atb, což znamená, že kdyby mu bylo uděláno crp první den nemoci tak by bylo ještě vyšší :-) A k tomu ten krk a sedimka, takže opravdu povrzen zánět uzlin, prý po angíně může taková komplikace vzniknout. Teď už jen doléčit tu cystu :-)

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
734
2.3.16 10:35

@BaMaK A poslechový nález na plicích měla dcera, ta dostala taky atb, ten Duomox. Syn měl dneska průdušky a plíce čistý, prostě kašel z virozy a k tomu ty teploty, max má 38,2. Tak ještě tak týden a snad bude už klid…

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další podobná témata podle názvu

Další témata z kategorie

Reklama