Při užívání minervy jen špiním

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
4.5.22 08:37

Při užívání minervy jen špiním

Ahoj holky, první antikoncepci jsem začala brát v 15-ti letech. Byl to minisiston. Brala jsem ho 8 let a menstruaci jsem vždy po vynechání měla ukázkovou. Před 4 měsíci jsem dostala minervu, protože se u mne objevil hirsutismus a také mi z krve naměřili na ženskou velké množství testosteronu. Během užívání minervy se mi zlepšila pleť, testosteron mi spadl více jak o polovinu, tolik se mi nemastí vlasy, no ochlupení se zatím nijak nezměnilo, to chce prý čas. Každopádně proč sem píšu. Už po dobrání prvního platíčka jsem nedostala menstruaci. Čekala jsem něco málo přes 14 dní a nic, jen jsem snad 2 dny špinila. Menstruaci jsem zatím při této antikoncepci nedostala ani jednou, vždy jen 1-2 špiním a to bylo všechno. Na gynekolgii jsem byla před těmi 4 měsíci, kde mi minervu gynekoložka napsala, dělala mi ultrazvuk a měla jsem vše v pořádku. Po netu jsem četla, že při braní ( i jiné ) antiko někdo menstruaci má, někomu vymizí. Ale chtěla bych se zeptat ještě tady, jak to máte vy a co si o tom myslíte :)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
53190
4.5.22 08:46

Žádnou, natož ukázkovou menstruaci při braní HA nemáš, je to jen krvácení z poklesu hladiny hormonů, to jen pro úplnost ;)
Proč ti vadí, že toto krvácení je slabší? Spousta žen právě proto HA bere :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.5.22 08:55

@unuděná nevadí, spíš mne to zajímalo..
Ukázková byla, mám na to aplikaci v telefonu, kam sem si zadávala začátek a konec.
Nebo pravidelná?

• Citovat
  • Upravit
53190
4.5.22 08:59
@Anonymní píše:
@unuděná nevadí, spíš mne to zajímalo..
Ukázková byla, mám na to aplikaci v telefonu, kam sem si zadávala začátek a konec.
Nebo pravidelná?

Důležité je, že to není menstruace :P Jak by mohlo být krvácení nepravidelné, když je způsobené poklesem hormonů právě v té pauze? A proč si to zapisuješ? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.5.22 09:02

@unuděná a proč ne? Dělá to kde kdo.. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
53190
4.5.22 09:05
@Anonymní píše:
@unuděná a proč ne? Dělá to kde kdo.. :nevim:

Aha, tak jestli jen tak pro zábavu, tak asi proč ne no. Jinak to nemá ale žádnou výpovědní hodnotu, k ničemu ti to není :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
4.5.22 09:06

A doporučuji tedy přečíst ten příbalový leták. Mám dojem, že v tom kapánek plaveš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.5.22 09:22

@unuděná leták sem četla, v čem plavu? Brala jsem jinou antiko 8 let a krámy nebo krvácení, říkej tomu jak chceš sem měla. Teď mám 4 měsíce jinou a zase krámy nebo krvácení nemám tak mě zajímalo proč. Tak promiň, že jsem se zeptala, nemusíš být hned jedovatá. Jo, zapisovala jsem si to pro srandu. Chodím 2× ročně na gyndu a vždy se ptaj na poslední menstruaci. Někdy tam dokonce jdu i mimo pravidelnou kontrolu a taky se ptaj. To si to mám přesně na den pamatovat? K tomu co vím, alespoň z mých kamarádek to snad dělá každá, některá kvůli tomu, aby měla přehled, některá kvůli ovulaci. Tak mám asi divné i kamarádky. To, že to neděláš ty, neznamená, že jiné to nedělají…

• Citovat
  • Upravit
4785
4.5.22 09:36

Minerva je dost kontroverzní přípravek s vysokým rizikem tvorby krevních sraženin, tak bych byla v tomhle dost opatrná. Jinak vymizení krvácení je asi běžný příznak při užívání HA…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
4.5.22 09:37
@Anonymní píše:
@unuděná leták sem četla, v čem plavu? Brala jsem jinou antiko 8 let a krámy nebo krvácení, říkej tomu jak chceš sem měla. Teď mám 4 měsíce jinou a zase krámy nebo krvácení nemám tak mě zajímalo proč. Tak promiň, že jsem se zeptala, nemusíš být hned jedovatá. Jo, zapisovala jsem si to pro srandu. Chodím 2× ročně na gyndu a vždy se ptaj na poslední menstruaci. Někdy tam dokonce jdu i mimo pravidelnou kontrolu a taky se ptaj. To si to mám přesně na den pamatovat? K tomu co vím, alespoň z mých kamarádek to snad dělá každá, některá kvůli tomu, aby měla přehled, některá kvůli ovulaci. Tak mám asi divné i kamarádky. To, že to neděláš ty, neznamená, že jiné to nedělají…

Kočičko, fakt jsi mimo. Ovulaci při braní HA taky nemáš a nemají ji ani tvé kamarádky. Pokud bereš HA pravidelně, tak ti chodí krvácení vždy stejný den v měsíci, netřeba si něco zapisovat nebo pamatovat. To zapisování má smysl pokud HA nebereš. Nejsem jedovatá, jen ti dobře radím, aby ses trochu dovzdělala. Slabé krvácení je tvůj nejmenší problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí