Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, v lete se budeme stehovat a chteli bychom prihlasit deti (v zari jim bude 4 a 6 let) do skolky v miste noveho bydliste. Skolka prijima pouze deti s trvalym pobytem v danem meste. Prihlasky se podavaji 10. 5.
Problem je v tom, ze ten dum jeste nemame na katastru prepsany na nas. V tom meste ma trvaly pobyt tchan a tchyne. Pujde jit na urad s tchanem nebo tchyni a nechat detem napsat trvaly pobyt u nich? A my rodice si zatim muzeme nechat stavajici trvaly pobyt?
@Janča6 ano, půjde napsat TP k tchánovcům a vy můžete zůstat tam, kde jste.
@Hoa Mai píše:
@Janča6 ano, půjde napsat TP k tchánovcům a vy můžete zůstat tam, kde jste.
Super, diky. Jeste uvazuju - k prihlasce se mimo jine prinasi obcansky prukaz zakonneho zastupce. Tam budeme mit stavajici bydliste. Takze predpokladam, ze na urade nam vydaji nejake potvrzeni, ze deti ted maji TP u tchanovcu. A bude to v pohode, i kdyby to potvrzeni bylo treba tyden stare. Je to tak? ![]()
Byli jsme v úplně stejné situaci. Dům ještě nebyl dokončený a zkolaudovaný, tak jsme nesli paní ředitelce jen výpis z katastru nemovitostí o vlastnictví pozemku, povolení stavby a vysvětlili jsme situaci. Problém nebyl.
Ono asi záleží i na tom, jaký je v dané školce nátřesk.
Nebo je ta druhá varianta, jak zmiňuješ. Známá přihlašovala TP vnučce na její adresu, protože chtěli holčičku dostat do konkrétní školky v konkrétní části Brna. Rodiče si TP nepřehlašovali, nebylo to potřeba, to už nikdo nezkoumá.
My jsme tohle řešili nedávno
Necelý měsíc mám já a děti trvalý pobyt u manžela rodičů, aby děti byly spádové a vzali nám je do školy už v novém místě bydliště. Už máme za sebou zápis a jsou přijaté
Stěhovat se budeme až v létě. ![]()
@Janča6 A neni nejjednodušší domluvit se primo s tim, kdo vam dum prodava a dat to trvale bydliste rovnou tam?
@j.a.n.i1 píše:
@Janča6 A neni nejjednodušší domluvit se primo s tim, kdo vam dum prodava a dat to trvale bydliste rovnou tam?
On ten barak je ted tchanuv (s tchyni jsou rozvedeni). Tchan ma v tom dome TP. Uz mame podepsanou darovaci smlouvu, ale nemovitost zatim neni prepsana na katastru. Na urade by se detem napsalo bydliste prave v tom dome, kam se budeme stehovat, takze na urad bychom sli v tchanove doprovodu. Nebo jde ted podat navrh na vklad do katastru a hned jit vyridit detem pobyt, uz bez tchana?
Pracuji v ms. Prepsat k tachnovcum. Na matrice ti vydaji potvrzeni o trvalem pobytu. Ten vzit k zapisu, neb od mesta dostavame vypis z matriky, kde jsou spadove deti. Tam vase deti nebudou neb se vydava s predstihem. Tzn musite trvaly pobyt dolozit takto.
OP se kontroluje kvuli ztotozneni ZZ, bydliste mame z katastru.
@Janča6 píše:
On ten barak je ted tchanuv (s tchyni jsou rozvedeni). Tchan ma v tom dome TP. Uz mame podepsanou darovaci smlouvu, ale nemovitost zatim neni prepsana na katastru. Na urade by se detem napsalo bydliste prave v tom dome, kam se budeme stehovat, takze na urad bychom sli v tchanove doprovodu. Nebo jde ted podat navrh na vklad do katastru a hned jit vyridit detem pobyt, uz bez tchana?
Ne, to ne, dokud není provedený vklad tak ne, já z toho cos psala nepochopila, že to na vás bude převádět tchán, myslela jsem, že kupujete dům ve stejné vesnici, kde on bydlí.
@j.a.n.i1 píše:
Ne, to ne, dokud není provedený vklad tak ne, já z toho cos psala nepochopila, že to na vás bude převádět tchán, myslela jsem, že kupujete dům ve stejné vesnici, kde on bydlí.
Jasne, ja puvodne nechtela psat vsechno. Myslela jsem, ze to neni dulezite.
@Janča6 píše:
Jasne, ja puvodne nechtela psat vsechno. Myslela jsem, ze to neni dulezite.
Tak není
jen bych neradila vlastně to samé, co chceš udělat ![]()
@j.a.n.i1 píše:
Tak neníjen bych neradila vlastně to samé, co chceš udělat
Diky
Takze zajdeme na mestsky urad s tchanem a on podepise, ze souhlasi, aby holky mely TP v jeho dome.
Je jasne, ze cloveka tezko napadne, ze ve skutecnosti to TP bude presne v tom baraku ![]()
@jamik1416 @Terezxx Jeste prosim, kdyz jste vyrizovali zmenu TP, byla nutna fyzicka pritomnost ditete? Pro nas by bylo mnohem jednodussi, kdyby zmenu TP mohl vyridit manzel s rodnymi listy holek. (Mame totiz jeste jednu skolacku a jednu rocni dceru. Tak aby skolacka nemusela zameskat skolu. A manzel by mohl treba tyden zustat na baraku a nemusel by se tam starat o ty dve skolkove.) Ta 4leta ma teda obcanku, ale snad by stacilo ji nechat ustrihnout rozek a nemusela by se rovnou vyrizovat nova ![]()
A jak je to s platbou za odpad v novem miste TP? Je potreba to nekam hlasit, nebo se to vyridi automaticky pri zmene TP?