Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
Ahoj, dnes se po dlouhé době vidím s přítelem. Měsíčky jsem dostala v neděli a běžně je mívám 6 dní, a tak jsem počítala s tím, že dnes už je mít nebudu. Včera jsem měla akorát večer na kalhotkách trochu hnědý výtok, ale jinak už nic a dnes jsem se probudila a když jsem šla na záchod, tak ze mě zas tekla krev. Tak já nevím, neteču celou dobu, ted třeba vůbec, myslíte, že je nějaká možnost, abych večer normálně mohla mít sex? Díky
Kdyz to nebude vadit jemu tak ho mějte.
Pokud to nevadí příteli, tak vám v tom nic nebrání. Udělej si vodu s citronem ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj, dnes se po dlouhé době vidím s přítelem. Měsíčky jsem dostala v neděli a běžně je mívám 6 dní, a tak jsem počítala s tím, že dnes už je mít nebudu. Včera jsem měla akorát večer na kalhotkách trochu hnědý výtok, ale jinak už nic a dnes jsem se probudila a když jsem šla na záchod, tak ze mě zas tekla krev. Tak já nevím, neteču celou dobu, ted třeba vůbec, myslíte, že je nějaká možnost, abych večer normálně mohla mít sex? Díky
Určitě - zkus si dát hodně vysokou dávku vitaminu C, ten mírní krvácení. Ale chce to opravdu vyšší množství - v několika dávkách se do večera dostat aspoň na 1000 mg.
Můžeš mít sex i během mestruace, pokud to z estetického hlediska nevadí tobě nebo příteli, takže nevím, proč bys nemohla s doznívajícím špiněním ![]()
Tak můžeš to mi i během ms, i když mě by to taky nebylo příjemné. Každopádně si dej hodně céčka a kdyžtak zatahni přítele třeba do sprchy, tam se to ztratí ![]()
Přesně tak, nebát se a otevřeně s ním promluvit. Nesnaž se nic skrývat a stresovat se, aby to náhodou nebylo vidět.
Nepíšeš, kolik ti je, ale asi budeš mladší, tak těžko soudit, jak jste k sobě s přítelem upřímní. Jestli to zvládneš, řekni mu to na rovinu, jak to je a uvidíš, co on na to. Kdyby to měl být pro tebe velký stres, kdyby náhodou krev zase tekla, tak to neriskuj. Z vlastní zkušenosti, pokud mám sex těsně před menstruací nebo takhle, když už jen špiním, tak se krvácení vždycky spustí zase silné. ![]()
Nehrotila bych to. Můj partner menstruaci nezvládá, tak bych ho obšťastnila jinak, to patří k životu, že se to občas trefí ![]()
Sex se může provozovat i při MS, vůbec ničemu to nevadí. Já ho tak provozovala úplně běžně ![]()
Můžeš ho mít celou dobu pokud vám to nevadí. I si můžete vzít ochranu kvůli tomu. Už nežijeme před sto lety a nevadí to. My to tak máme pokud zrovna nejsem těhotná.
Pro moderní dívku není menstruace překážka, která by ji měla přivést do rozpaků. Je zbytečné přemýšlet o tom, jak krvácení omezit nebo zastavit. Partnerovi bez rozpaků řekni jak na tom jsi. Pokud si Tě přítel váží, ocení, že mu důvěřuješ, váš vztah to posílí a budete si všechno užívat naplno. Nepíšeš jakou antikoncepci užíváte, ale je výhodné, že při menstruaci je nebezpečí otěhotnění nepatrné a můžeš toho využít.
@Lemrucha píše:
Pro moderní dívku není menstruace překážka, která by ji měla přivést do rozpaků. Je zbytečné přemýšlet o tom, jak krvácení omezit nebo zastavit. Partnerovi bez rozpaků řekni jak na tom jsi. Pokud si Tě přítel váží, ocení, že mu důvěřuješ, váš vztah to posílí a budete si všechno užívat naplno. Nepíšeš jakou antikoncepci užíváte, ale je výhodné, že při menstruaci je nebezpečí otěhotnění nepatrné a můžeš toho využít.
Nepatrne, ale je a zvlášť ke konci menstruace. Takže takový rady si nech od cesty.
Ale ty kdyžtak poradís slečně jak nezmeskat možnost miniinterupce že.