Přítel a jeho podnikání

Anonymní
14.8.13 16:50

pritel a jeho podnikani

LAhojky chtěla jsem se vypsat a hlavně ziskat jine nazory na věc. S přitelem jsme spolu 6let z toho spolu 3roky bydlìme. A teď k věci od začatku společneho bydleni máme každy svůj učet, ja platim jidlo a kosmetiku a přitel bydleni (3500kč).Momentalně jsem na mateřske dovolene, přitel podnika ve stavebnictvi tudiž přes zimu nepracuje, ale přes leto to taky neni žadna slava, ale k věci v listopadu čekame druhe mimčo a mě už unavuje obracet každou korunu a kvuli tomu jsou u nas teď každodenni hadky a tak teď přemyšlim jestli toho opravdu chci moc, nechci mu branit v tom co ho bavi, ale musi si uvědomit že už nejsme jen sami a chci aby se naše děti měli dobře. Je tu nějaka maminka co zažila něco podobneho?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21848
14.8.13 16:52

Ať se podívá po něčem jiným nebo si rozšíří pole působnosti. Strýc je zedník a přes léto se nezastaví…

K dotazu: Ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5455
14.8.13 16:55

Ahojky, nějak nerozumím tomu, jestli chceš, aby si partner našel lépe placenou práci nebo, aby ti dával více peněz na jídlo a potřeby pro domácnost. Jinak může si najít lépe placenou práci a podnikání ve stavebictví jen „omezit“ jako vedlejšák (třeba vzít v sezóně několik menších zakázek) na přilepšení k platu. Lze mít zaměstnání a k tomu ŽL. Můj manžel taky chodí do práce a ještě má výrobu nožů a e-shop, což ho baví, ale neuživilo by nás to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
14.8.13 16:56

Nemůže v zimě prostě dělat něco jiného? Brigády a tak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nepr. Ajnes
14.8.13 16:57

Zni to divne, asi nerozumim, Ty platis vsem jidlo a kosmetiku z materske/rodicaku a pritel jen bydleni 3500,–? A dalsi naklady? Auto, benzin, pojistky, obleceni, zabava, darky, je toho vic, ne? Protoze pokud chlapuv prinos do rozpoctu, kdyz „podnika“ je 3500,–, asi neni moc co resit, to jsem si vydelala za necele dva vikendy na brigade v obchode jako studentka.

• Citovat
  • Upravit
31594
14.8.13 17:02

To se spíš panu příteli nechce moc makat, když je to i přes léto špatný… Takže jeho jediný příspěvek do domácí kasy je 3,5tis - kolik si vydělá? Kolik má na svoji útratu?

Mám tři děti s „podnikatelem“, který měl dojem, že cesta k úspěšnému podnikání vede přes prodej za nákupku a braní si půjček. Už spolu nejsme, ale těch faktorů tam bylo víc samozřejmě. Ale taky mu nějak nedošlo, že má zodpovědnost za tři děti a že si nemůže jen tak „hrát“ na podnikání s těžce mínusovým výsledkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
662
14.8.13 17:04
:( :(

Příspěvek upraven 14.08.13 v 17:06

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.8.13 17:05

To je pravě problem protože děla pod tchanem a on ho plati na hodinu a on musi byt jako živnostnik, protože by za něj jako zaměstnance moc platil a to je dalši věc co mě štve.

• Citovat
  • Upravit
21848
14.8.13 17:07
@Apaji píše:
Ahojky, nějak nerozumím tomu, jestli chceš, aby si partner našel lépe placenou práci nebo, aby ti dával více peněz na jídlo a potřeby pro domácnost. Jinak může si najít lépe placenou práci a podnikání ve stavebictví jen „omezit“ jako vedlejšák (třeba vzít v sezóně několik menších zakázek) na přilepšení k platu. Lze mít zaměstnání a k tomu ŽL. Můj manžel taky chodí do práce a ještě má výrobu nožů a e-shop, což ho baví, ale neuživilo by nás to.

Hele a ty nože prodává přes eshop? Že bys mi hodila odkaz do SZ třeba, zrovna dneska se mi vylomila čepel a chci teda něco kvalitnějšího, ale ne solingen atd.. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nepr. Ajnes
14.8.13 17:09

Zjevně budeš muset po mateřské zamakat hlavně sama, aby se děti měly dobře, nebudeš první ani poslední, bohužel. Papánkova chlapečka si hlavně neber, než se třeba trochu vzpamatuje.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
@Gladys píše:
To se spíš panu příteli nechce moc makat, když je to i přes léto špatný… Takže jeho jediný příspěvek do domácí kasy je 3,5tis - kolik si vydělá? Kolik má na svoji útratu?Mám tři děti s „podnikatelem“, který měl dojem, že cesta k úspěšnému podnikání vede přes prodej za nákupku a braní si půjček. Už spolu nejsme, ale těch faktorů tam bylo víc samozřejmě. Ale taky mu nějak nedošlo, že má zodpovědnost za tři děti a že si nemůže jen tak „hrát“ na podnikání s těžce mínusovým výsledkem.

Pravě že děla pořád, ale když nema praci děla s tchanem na jejich baraku a to mu nikdo nezaplati :(

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
@Gladys píše:
To se spíš panu příteli nechce moc makat, když je to i přes léto špatný… Takže jeho jediný příspěvek do domácí kasy je 3,5tis - kolik si vydělá? Kolik má na svoji útratu?Mám tři děti s „podnikatelem“, který měl dojem, že cesta k úspěšnému podnikání vede přes prodej za nákupku a braní si půjček. Už spolu nejsme, ale těch faktorů tam bylo víc samozřejmě. Ale taky mu nějak nedošlo, že má zodpovědnost za tři děti a že si nemůže jen tak „hrát“ na podnikání s těžce mínusovým výsledkem.

Pravě že děla pořád, ale když nema praci děla s tchanem na jejich baraku a to mu nikdo nezaplati :(

• Citovat
  • Upravit
866
14.8.13 17:13

Tak radím, ať si najde jinou práci, nebo spíš pro někoho jinýho, na žl ve stavebnictví najde, práce v rodině nedělá moc dobrotu, jako aby dával 3500 na měsíc je sakra málo, co dělá se zbytkem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
130
14.8.13 17:13

Taky jsem podobnou situaci resila, jen v tom nebyli nastesti deti… Clovek musi chtit sam s tim neco delat a pokud nehce, tak ty s tim sotva neco zmuzes! Me vztah kvuli tomu krachnul ale s detmi si to neumim predstavit :(
jJak rika jedna moje kamaradka a ma pravdu: sex a prachy jsou nejhorsi rozvraceci vztahu..
Zkuste najit nejakou variantu jak z toho ven, jinak vas to znici!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8142
14.8.13 17:14

Vždyť ale výdaje musíte mít ještě větší, než to, co jsi napsala.Tak to platí kdo? A bavili jste se o tom s přítelem? Nemyslím hádku, ale rozumně v klidu si o tom říct, napsat na papír příjmy a výdaje atd… Pokud v zimě nevydělává, tak by měl začít, pokud nemá nastřádáno dost z léta…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat