Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Maminky, pouze bych chtěla dát informaci, třeba to někomu do budoucna pomůže. Sinupret, úžasná věc, ať už pro manžela, nebo pro syna, když jsme potřebovali uvolnit zadní rýmu. Ale u syna jsem vypozorovala, že jakmile ho bere opravdu těch 14 dní, co je doporučeno, tak to má opačný účinek, rýmu mu to prakticky uvolňuje neustále a zbavujeme se rýmy déle, respektive neustálý nudle. Byla jsem na to upozorněna v lékárně, že u někoho to takto může působit. Takže na uvolnění zadní rýmy určitě, ale my pak vysazujeme a jedeme klasika sterimar a smrkat, smrkat. Třeba někomu pomůže, ne všichni na léčbu reaguji stejně 🌸 👍
@Majzulinka píše: Více
Opravdu se doporučuje ho brat 14 dni?
Já ho beru tak 2-3 dny max a pak už ho nepotřebuju. 14 dní mi přijde dost skrz rýmu.
Údajně by se měl ty dva týdny brát i přes to, že třeba mezi tím vymizí příznaky nemoci. Je to prý z nějakého důvodu zaléčení, aby neměla rýma tendenci se vracet 🤷♀️ 🌸
k_hand:
@Majzulinka píše: Více
no díky, sinupret se nemá brát 14 dní, to tam píše výrobce, aby lidé kupovali a kupovali,
a úplně stejně působí veškeré sirupy a kapky na vlhký kašel - nutí to dítě i dospělého neustále vykašlávat, takže kašle a kašle, i tyto přípravky stačí používat 3 dny a pak to nechat na přírodě
Já ho koupila asi 2× a přijde mi úplně k ničemu. Bez účinku, jako xy jiných sirupů. Každý má prostě jinou zkušenost.