Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Samozřejmě. Téměř každé se to někdy z nějakého důvodu zpozdilo. O tom potřebuješ ve svým věku diskutovat?
Spis jsem z toho na nervy a nemam to s kym probrat omlouvam se ze jsem diskuzi zalozila.
@Anonymní píše:
Spis jsem z toho na nervy a nemam to s kym probrat omlouvam se ze jsem diskuzi zalozila.
Na nervy z čeho? Test máte negativní.
@Mango_Lassi nervy z toho, ze nevim co mi je, dr jsem volala a rikala ze kdyz je test negativni ze tyden by jeste pockala…
@Anonymní píše:
@MP Krista jo dekuji za diskuzi a prednasku o antikoncepci, chtela jsem probrat s holkama jestli se to nektere taky takhle nekdy zpozdilo, pry to muze byt i tim vedrem…
test je negativní, takže s drtivou pravděpodobností nejsi těhotná. Prostě se může stát, že máš anovulační cyklus, taky pomalu nastoupí přechod, takže sem tam budou ty cykly nepravidelné. S negativním testem při takovém zpoždění na 99% nejsi těhotná.
@Šáruší jeee dekuji to je to co jsem potrebovala slyset… ja to do ted vzdy dostala drive a s timhle proste nemam zkusenost a protoze jsem citliva tak me to hodne nervuje.
Tak v tvém věku už bych na tom neviděla nic divného.
Může to být začátek přechodu. S negativním testem určitě těhotná nejsi.
Jinak já tedy zpoždění nikdy neměla. Buď jsem byla těhotná a nebo mi menstruace úplně jeden cyklus vynechala. A to bylo jen v období kojení. (Nepočítám-li úplné začátky).
Pokud je test po téměř měsíci od ovulace negativní, tak je spíš pravděpodobné že to je něco jiného. Taky to může být první příznak přechodu…
Ale jo - pokud toho stesu bylo hodně a dlouhodobě, tak ti vynechání může způsobit.
Zkus si zajít pořádně zaplavat (tak abys byla unavená) do bazénu, který má i wellnes centrum a zajdi si do sauny a vířivky (fyzická námaha, horko a uvolnění pomáhá. horko venku je nedostatečné) a pak případně na víno (posiluje to uvolnění).
Když to MS nespustí, tak se holt objednej ma gynekologii na vyvolávačku. ( i to objednání občas funguje jako spouštěč)
je holky dekuji presne to jsem potrebovala… ta virivka je skvely napad…
@Anonymní píše:je holky dekuji presne to jsem potrebovala… ta virivka je skvely napad…
Ahoj, jsem ve stejným věku, a jsem taky na nervy když to nemám včas a test je negativní, možná je na čase si zvyknout že nejsme nejmladší a už to může trochu blbnout, ale je lepší pokud se ti to nespustí si zajít na vyšetření jestli je vše v pořádku.
@mamule42 ja prave byla v dubnu na preventivni prohlidce… a vse ok i cytologie chodim kazdy pul rok, taky me to napadlo…
@Anonymní píše:
Ahoj holky 8.6. jsem mela dostat MS a stale nic test kazdy den negativni, bricho i zada jak kdyz to mam dostat…bojim se nechci byt tehotna, je mi 45 a mela jsem v kvetnu hodne stresu i jsem mela jeden den strevni virozu muze to byt tim takove zpozdeni???
Taky mi je uz par let pres 40, a take se mi prednedavnem stalo, ze MS neprisla. Pokud nejsi tehotna (a ja nemohla byt), je to vekem a tim, ze hladina hormonu je jiz nizsi, takze ji kde-co rozhodi, klidne i trochu stresu. Mne tehdy ms vynechala uplne, ale prechod to jeste neni, proste se to muze stat. Momentne bojuji s tim, ze mam hrozne kratky cyklus (21 dni), ale pokud nechci brat hormony, tak s tim nic moc nejde udelat…
Holt, vek.
@J_Doe ja si myslim ze neco takoveho to bude protoze to uz by test byl pozitivni tak snad je to v poradku
Ve 45 jste ještě neslyšela, že existuje ženský doktor, který by mohl vaše otázky zodpovědět, popřípadě by vám udělal vyšetření?