Problém najít práci a napsat motivační dopis

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
21.5.18 14:30

Problém najít práci + psaní motivačního dopisu

Hezké odpoledne všem,
jsem měsíc bez práce a jsem na ÚP na podpoře. Snažím se najít práci, ale pohovory dopadají neúspěšně. Hledám práci v administrativě. Vystudovaná škola Potravinářská průmyslovka. Praxe nic moc. Už díky mezeře kvůli neúspěchu na VŠ. Minulé zaměstnání ve státní správě (necelý rok a půl).(SP ukončen před měsícem).
Už před posledním zaměstnáním jsem byla rok na ÚP a nerada bych to zažila znovu. Hrozně mě to psychicky ničí a děsím se každé návštěvy :zed:.
Inzeráty, resp. firmy na nabídku práce chtějí většinou motivační dopis, a to je pro mě kámen úrazu. Informace mám sice vyhledané, ale nevím jak na to v mém případě. Všude jsou příklady typu mám zkušenosti s tím a tím, tohle jsem dělala apod. a vždy u pozic které se dané oblasti týkají. Ale u pozic, které mě zaujaly, tak nemám v dané oblasti žádné zkušenosti, tak nevím jak to mám obejít. A jak vlastně sestavit samotné jádro dopisu. Jazykově žádný zázrak. Mám i nějaká zdr. omezení (např. práce v noci, práce se stroji apod.), proto je administrativa vhodná. Takže nemůžu ze zoufalosti skočit po čemkoliv. V oboru, který jsem studovala téměř nic není.
Takže dotaz zní jak to obejít a jestli s tím psaním má někdo zkušenosti. :kytka:. A popř. všeobecné rady.(Věk 28 let)
Snad jsem to napsala alespoň trochu srozumitelně.

Díky za každý tip. A prosím bez urážek!
Zuzka

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6993
21.5.18 14:36

Co máš teda za obor? A odkud jsi?
Já si myslim, že na tu administrativu prostě jdou všichni s jakymkoliv zázemim a proto je nejhorší se tam dostat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5498
21.5.18 14:37

Já šla do oboru, který jsem nikdy ani nepotkala, nic jsem o dosavadních zkušenostech nepsala. Jen že se ráda naučím nové věci atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
21.5.18 14:44

Já psala vždycky upřímně. Vystudovala jsem to a to, dělala jsem to a to, snažím se o to a to a ještě navíc jsem psala, že se vracím po rodičovské dovolené :lol: Hele prostě to napiš upřímně tak, jak to cítíš ty. Na motivační dopisy se jen podívej, ale moc nekopíruj, ono je to pak poznat. A klidně napiš i že jsi se vzdělala v jiném oboru, ale ze zdravotních (nebo jiných) důvodů to nemůžeš vykonávat a proto si hledáš práci v administrativě, přičemž už máš zkušenosti odsud a odsud. Ráda se dovzděláš, pokud to bude potřeba. Trochu kudrlinek okolo a dopis máš napsaný. Pořád lepší, když tě na pohovor pozve někdo, kdo o tebe bude stát i s nějakým tím nedostatkem, co se o tobě dozvěděl z motivačního dopisu, než chodit na padesát pohovorů, kde se stejně vše projeví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.5.18 14:45

@Ornwen Mám Potravinářskou průmyslovku, obor Analýza potravin. Bydlím u Kladna. Vzhledem, že to není daleko od Prahy, tak hledám tam.
@rozand Tak tyhle věci že nabízím x věcí (např. pečlivost, flexibilitu,..) a učení nových věcí tam píšu. Ale už to není odpověď proč si myslím, že jsem vhodná kandidátka a co vlastně můžu nabídnout

• Citovat
  • Upravit
6993
21.5.18 14:54
@Anonymní píše:
@Ornwen Mám Potravinářskou průmyslovku, obor Analýza potravin. Bydlím u Kladna. Vzhledem, že to není daleko od Prahy, tak hledám tam.

https://www.jobs.cz/rpd/1284884324/?…
https://alsglobal.jobs.cz/detail/?…

jsi zkoušela? Já v tom dělám, zrovna minulý týden jsem byla kvůli něčemu v práci a mysleli ve vrátnici, že jdu na pohovor, protože další dvě už tam byly.
Mé info je, že lidí je fakt málo a podstav je celkem velký

Co bych psala do motivačního, ti asi úplně neporadím. S tim taky bojuju, nepsat jen obecné kecy o flexibilitě :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10243
21.5.18 14:54

Ahoj zakladatelko,
počítej s tím, že nedostudovaná vš + minulost na úřadu práce prostě nejsou nejlepší vizitky. Ale do karet ti hraje to, že nyní je o zaměstnance opravdu nouze.
Potvrzuji, že do administrativy je ta konkurence veliká, protože se tam hlásí lidé ze všemožných oborů.
Proto bych možná na tvém místě zvážil, zda nenastoupit zatím na nějaký jiný druh zaměstnání a nezkusit až následně přechod do administrativní pozice.
Ve státní správě ses věnovala čemu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.5.18 14:59

@Amys Tak školy apod věci mám v CV. Tak ono to není přímo, že bych v oboru nemohla dělat, ale spíš, že ty pozice prostě nejsou, lidi se drží až do důchodu. A pak jsou pozice i v oboru, kde se dělá nonstop, chtějí ŘP nebo VŠ. Právě ohledně zdr. stavu se obávám, aby se v tom nepitvali a nepodléhali předsudkům :roll:. Práci v administrativě to nepřekáží.
Ono už se mi stalo, že mi odpověděli (emailem), že nejsem vhodný kandidát a jednou osobně mi přímo řekli, že si myslí že tu práci nezvládnu (to bylo dříve) :pocitac:. Když to druhé někdo řekne z čeho tak usuzují, a to si nejsem jistá, jestli vůbec viděli CV.

• Citovat
  • Upravit
9374
21.5.18 15:06

Dobrý den, měla bych zájem o Vámi nabízenou pozici xxx. Je mi 28let a vystudovala jsem xxx školu. Sice je to mimo obor, ale přesto si troufám na tuhle pozici. Jsem loajální, pečlivá, zodpovědná, samostatně pracující a ochotná se učit novým věcem. Mám zkušenosti s prací xxx a ráda bych si rozšířila znalosti a dovednosti o tento obor. Věřím, že bych mohla být pro Vaši firmu přínosem. Více se dozvíte v mém životopise, který jsem dala do přílohy. Děkuji za zvážení mé žádosti.
Přeji hezký den, Ofélie Okurková.

Nejsem žádný odborník na motivační dopisy, napsala jsem, co mě napadlo. Pokud tahle práce nějak neohrožuje tvé zdravotní omezení, do motivačního dopisu bych to nepsala. Bylo by fajn, kdyby sem napsala nějaká personalistka, co by si u potenciálního zájemce o práci ráda přečetla. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.5.18 15:11

@Premek_Orac Tak holt se stalo, přece to nebudu odnášet do konce života :roll: :,(.
A ÚP? Na to aby tam člověk nebyl, tak si sám musí platit. A k tomu jsou třeba peníze. No moc jiného mě nenanpadá :think:. Administrativy je hodně. A pak řemesla, ale to spíše pro muže. A na Kladně jsou hlavně technické firmy a v okolí různé haly typu Lego, Amazon, ae tam jsou noční.
Dělala jsem administrativní referentku, konkrétně tedy součinnost s orgány státní veřejné moci. To bylo to hlavní. Zkoušela jsem podobné pozice v bankách (také součinnost), ale nic z toho nebylo :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.5.18 15:22

@Petule030 Ano, takový typ dopisu jsem na internetu našla. Samozřejmě se zabývám inzeráty, kde dle popisu vím, že tam není žádný problém (např. ŘP apod.). Hledám převážně na jobs.cz. Ono existují lidé, kdy ten dopis (ale např. i CV) napíší, ale něco to stojí, když se tím zabývají. A když je pak těch dopisů více. Žádného/žádnou personalistu/personalistku neznám.
Už mám pomalu strach někam odepsat kvůli odmítnutí, ať už rovnou nebo po vyhodnocení proběhlých pohovorů.

• Citovat
  • Upravit
20777
21.5.18 15:23

Tak já nemluvila o nějakém podrobném opisu toho, co máš v životopise, ale o takovém nějakém výcucu na seznámení. Motivační dopis je má právě namotivovat, aby ten životopis otevřeli. A jinak z Kladna to není daleko do Prahy, tak bych možná rozšířila okruh toho, kde hledáš i za cenu dojíždění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
21.5.18 15:25

A jinak dle mého je naopak lepší, když mě vyřadí rovnou a nemusím se táhnout na pohovor, než když se táhnu na pohovor a vyřadí mě až pak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10243
21.5.18 15:27
@Anonymní píše:
@Premek_Orac Tak holt se stalo, přece to nebudu odnášet do konce života :roll: :,(.
A ÚP? Na to aby tam člověk nebyl, tak si sám musí platit. A k tomu jsou třeba peníze. No moc jiného mě nenanpadá :think:. Administrativy je hodně. A pak řemesla, ale to spíše pro muže. A na Kladně jsou hlavně technické firmy a v okolí různé haly typu Lego, Amazon, ae tam jsou noční.
Dělala jsem administrativní referentku, konkrétně tedy součinnost s orgány státní veřejné moci. To bylo to hlavní. Zkoušela jsem podobné pozice v bankách (také součinnost), ale nic z toho nebylo :nevim:

Ok. Pokud jsi pracovaa na straně státní správy, zkus tedy hedat na té druhé straně. tam ti znalost prostředí, postupů může být dobrá a velikou výhodou oproti jiným uchazečům.
Jinak z Kladna je dojíždění do Prahy ok, ne? A v Praze míst habaděj… Pokud s enechceš prodírat tisíci inzerátů, zkus nějakou solidní personální agenturu. Bude to sice něco stát, ale znám případy lidí kteří si spoluráci s agenturou pochvalují.
JInak bylo by dobré do toho motivačního dopisu nějak rozumným způsobem komunikovat ty slabé stránky. Když sem nahodíš text co máš připravený, zkusím něco vymyslet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.5.18 15:39

@Premek_Orac
Jak jsem psala výše, snažím se hledat práci v Praze. To je i lepší spojení z místa kde bydlím než do Kladna.
No na to se budu muset podívat. Píšu tam kde jsem se o pozici dozvěděla a co můžu nabídnout (pečlivost, přesnost,..). ale tu samotnou část právě nemám. U bank jsem využila té zkušenosti ze státní správy. Slabé stránky jsem nezmiňovala, nad tím bych se také musela zamyslet, co se dá uvést.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat