Problém při šití elastické látky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
4
31.3.22 16:19

Problém při šití elastické látky

Zdravím bohyně!
Chci Vás požádat o pomoc se šitím elastických látek na stroji Singer Brilliance.
Používám látku Lykru na šití sportovního oblečení a chapač ve stroji mi nechytá horní nit když jedla sjede dolu a propíchne látku..tudíž se netvoří steh, zkoušela jsem na jinou né elastickou látku a vše jde po másle
Vše fungovalo dobře do té doby než jsem musela vyměnit jehlu…zkoušela jsem i jestli to není napětím, ale ať dělám co dělám chapač mi dole nechce nit chytit..
Stroj jsem vyčistila a tak 100krat zkontrolovala jestli je vše správně navlečeno a je..zkouším jak s elastickou tak ne elastickou nití, Mám na to i strechovou jednu na elastické látky, tak už nevím co stím aby to vše zase chodilo jak má, prosím nevíte co s tím? :nevim:
Děkuji za případné rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6735
31.3.22 16:53

A zkoušelas tu horní jehlu znovu navlíknout. Mohla jsi udělat chybu při postupu. Plus překontroluj spodní nit. Používáš stejnou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8645
31.3.22 16:58

Máš kvalitní nit? Mně toto dělají obyčejné nitě. Pak samozřejmě taky špatná jehla (může být tuknuta, špatný druh, ohnuta, špatně nasazená..), špatně navleceni nití, prach, moc tlustá vrstva látek… anebo taky může být něco špatně vevnitř ve stroje, povolenej šroubek, něco ohnuty..tam stačí milimetry.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5598
1.4.22 10:53

Rozhodně to chce kvalitní nitě a dobrou jehlu. Nitě normální, nepružné. Jakou tam máš jehlu? Lycra je hodně pružná, nebála bych se ani super stretch jehly. Jakou sílu jehly tam máš?
Plus samozřejmě zkontrolovat jestli je dobře navlečeno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
3.4.22 19:50

@Gracetheworld děkuji moc síla jehly je 90/14 Singer stretch jehla, jinak používám pružnou nit Sabaflex a i normální nit, stroj šije bez problému na népružné látky, ale na lycru to blbne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
3.4.22 19:54

@Midaku děkuji za odpověď, ano mám používám pružnou Sabaflex a u normální značku už nevím ale je taky lepší, právě se bojím toho jestli se uvnitř něco nepovolilo, blbne mi to pouze u té lycry … na ostatní látky šije krásně..
Je ale dost možné že vstva látky je silná a pružná..v jehlách se ještě moc nevyznám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5598
4.4.22 10:23

@Tez27 Lycra kterou jsem šila já byla dost tenoučká, zkusila bych tenší jehlu super stretch. Pokud na jiném materiálu stroj šije, hledala bych chybu spíš v jehle a nitích, než ve stroji. Nenatahuješ tu látku při šití? To ba taky mohlo přispívat k neprovazování stehů.
Nit použij normílní polyesterovou, nepružnou, pružnosti docílíš volbou pružného stehu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
4.4.22 14:02

@Gracetheworld děkuji moc za rady, jehly už mám objednané, tak uvidím co to udělá..dnes jsem se ke stroji vrátila a zkusila zkoumat více a při jakém koli pružném stehů vidím že chapač mi bere nit jen když je jehla na pravo a vše na levé straně a uprostřed pouští.. zkusím co to udělá při výměně té jehly až dorazí a pokud stále nic vezmu to k místní švadleně ta možná bude vědět kde je chyba, děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5598
4.4.22 14:13

@Tez27 Zkus to s těmi jinými jehlami a snad to půjde. Pokud máš v blízkosti švadlenu, která by mohla poradit, tak to je vůbec super. Tyhle levné Singery občas dost zlobí, alespoň co čtu z recenzí je to hodně kus od kusu, tak snad to bude jen tou jehlou, a ne strojem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79803
4.4.22 14:27

Ještě mě napadlo, nemůžeš mít jehlu nasazenou opačně? To pak nechyta spodní nit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie