Problém se stavební firmou

Anonymní
3.5.14 15:06

Problém se stavební firmou

Ahoj, omlouvám se za anonymitu, ale už jsem zoufalá. Loni v červenci jsme podepsali rezervační smlouvu na byt. Jedná se o novou bytovou jednotku v podkroví. Firma, která nám ji prodávala, ji i staví.
Bydlet jsme měli do konce roku, jenže vše se prodlužuje a pořád to nemá konce. Firma je veliká, má za sebou tuny právníků. My ani pořádně nemáme ve smlouvě udaná data- v rezervaci je sice datum přepsání konec roku, ale není tam nic o dokončení. V emailech makléře je přesně vypsané, co bude mít dokončený byt za vybavení, ale ve smlouvě to již není. Potřebovala bych nějakého odborníka na tuto oblast (zaplatím), nějakou povzbudivou, pozitivní radu. I když vím, že v našem státě jsou asi všechny stavební firmy stejné…
Máme prcky, jsme v pronájmu, musíme se odstěhovat, ale nemáme ani kam. Už několik měsíců platíme hypo i pronájem, nehledě na další výdaje.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4838
3.5.14 15:16

Asi ti uz nepomuze konstatovani, ze tohle vse, co ted chces resit jste meli peclive procist pred podpisem smlouvy vid… Nicmene, ja se taky popalila a to pri stavbe domu. Ten mel byt hotovej za ca 7 mesicu, nicmene po 2.5 letech jsem mela hotovou zakladovou desku… vyborny fakt… firmu jmenovat nebudu, po soudu jsme se domluvili na 0 ikdyz ta zakladaova deska mne vysla na pul milionu / hodnota tak 100 tisic… ale meli uzasne naspanou smlouvu, a ver, ze idkyz hodne veci je logickych, tak u soudu hraje pak roli poooooooouze a pouze slovickareni se smlouvy..

Co poradit? nevyhazovat jiz penize na pravniky, ale nepodepisovat dodatky ke smlouve. Prudit a prudit a ptat se a ptat, kdy uz to bude hotove atd… nejlepe porad pisemne, a vyzyvat k dokonceni pisemen, aby jste to meli pak k soudu, ze jste se o to zajimali..
Jinak platit hypo a najem je des, taky jsem mela dobu, kdy jsem to tak mela, a nebylo to jednoduche…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66806
3.5.14 15:16

Sepište dodatek ke smlouvě, kde uvedete termíny a sankce za jejich nedodržení. Doplňte požadované vybavení bytu. Firma už ale na něj nemusí přistoupit a může trvat na plnění původní smlouvy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.5.14 15:22

@blecha72 no, ono už je to SKORO dokončené- zbývají podlahy a finální úprava koupelny (nechceme obklady), ale nezvedá nám telefon, nic- nekomunikuje-jde mi právě o to, jestli je dobrý mu pohrozit…
vím, že to mají ostatní kolikrát ještě horší, spíš jde o ten pronájem, kde jsme teď- už jsme několikrát prodlužovali a prosili…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.5.14 15:25

@nadus to je fakt šílený, ze svého okolí mám pocit, že jsou všechny firmy dost podobné a zneužívají obyč lidi- chápu, že je asi dobrý mít právníka- ale to jsou všichni lidi HYENY? to se lidi nemůžou na něčem normálně a bez právníka domluvit a pak svoje slovo dodržet?

• Citovat
  • Upravit
4838
3.5.14 15:58
@Anonymní píše:
@nadus to je fakt šílený, ze svého okolí mám pocit, že jsou všechny firmy dost podobné a zneužívají obyč lidi- chápu, že je asi dobrý mít právníka- ale to jsou všichni lidi HYENY? to se lidi nemůžou na něčem normálně a bez právníka domluvit a pak svoje slovo dodržet?

presne tohle jsem resila se znamyma z Recka… Nechapali nac mi je neco jako STAVEBNI DOZOR :mrgreen:… ze prej dyt vedi co a jak maji postavit ne? dyt je za to platis ne? tak jsem se smala, ze jojo mozna v jinych zemepisnych sirkach jo, ale u nas urcite ne…
Znam nekolik malo sikovnych lidi / nasla jsem je pres nejremeselnici.cz pac jsem samozrejme baracek dodelavala svepomoci… fakt byli v cajku, ale proto, ze to byli zivnostnici, stara poctiva skola a ne megalomanske firmy co se schovavaji jak rikas za tunu pravniku a ohani se ne cihlama ale papirama brrrr..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1703
3.5.14 16:21

Zakladatelko a byt je přepsaný na vás? Kolik peněz vám v tom už leží? nebo procent z celkové ceny? Jestli jste už zaplatili většinu ceny, tak bych asi okamžitě nechala přepsat na sebe,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
3.5.14 16:23

Stavěli jsme svépomocí a stačilo tady pár řemeslníčků, byl to děs. :roll: Nějaký termíny, co to je? Kolikrát se ani neobtěžovali zavolat, že prostě nedorazí (jeden si kvůli nim bere dovolenou), nebo prostě přijel někdo úplně jinej („Franta mi volal, nestíhá, co mám dělat?“)… Omítkáři, což byli natvrdo brigádníci z Ukrajiny a Slovenska, kluci, co si přijeli vydělat, houby zedníci, které nabrali u ranního autobusu a bez cajků svezli rovnou k nám… :roll: :roll: :roll: :zed:. No, co šlo, manžel nakonec udělal sám nebo s kámošema. Vyučil se. Dlažbu, komín, okapy, střechu… jo, tesaři, ty byli dobrý, to jo. Střechu dělal s nima. A fasádníci. A zedníci. Ale to byli kluci ze vsi. Akorát kde bylo třeba razítko, tak teda někdo dorazil, zkoukl - akolikrát taky ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.5.14 16:49

Byt už je naštěstí napsaný nás, no asi nezbývá než čekat…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.5.14 16:50

My bychom si to už taky dodělali sami- za dva dny by to muselo být hotové, ale když jsme mu to zaplatili…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.5.14 16:56

@Emilie naši to měli podobně- stavba se o rok prodloužila díky- tenhle týden mám děti, včera jsem se ožral, jsem nemocný, bolí mě záda…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.5.14 16:57

@bubulina Byt už je naštěstí napsaný nás, no asi nezbývá než čekat…, to co zbývá je otázka pár tisíc- materiál už myslím mají koupený, tedy jen práce…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí

Roborock S5 Max