Problém se stolicí a s UM

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
4
30.5.25 09:39

Problém se stolicí a s UM

Ahoj maminky. Prosím o radu. Mám skoro 4měsíčního kloučka a už skoro měsíc jsem musela začít s kombinací UM a kojení. Když jsem plně kojila, přišla jsem na to, že nemůžu mléčne produkty, protože malý strašně trpěl na nadýmání a bolesti bříška, proto jsme od doktorky dostali radu a vyzkoušeli BEBE bez laktózi. To mu ale nesedlo, měl průjem a zvracel. 2pokus byl Nutrilon bez obsahu bílkoviny kravského mléka. To měl stolici po 5dnech a byla tuhá a do zelena. Syn byl neklidný a stále brečel. I prdíky mél strašně smradlavé. 3pokus už jsme vyzkoušeli po poradě s lékarnici Hipp kombiotik a stolici měl po 5dnech, byla trochu tuhá ale do žluta. Po UM nebrečí a je klidný, ale trápí mě, že je tá stolice taková jaká je a je až po takové době. Podotýkam, že každé druhé jídlo má moje mléko. Jo a užívá biogaiu. Každý den mu dám 5kapiček.
Co myslíte? Mám změnit UM, nebo🤷‍♀️ 🤷‍♀️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1818
30.5.25 09:47

Tuha stolice nevadí, pokud s ní nema problém. Trvá 2-3 týdny, než si tělíčko zvykne. Každopádně tento hipp už obsahuje probiotika, tak je zbytečné dávat ještě další.
Jenom nechápu, proč doporučili v lékárně toto, pokud mu vadí laktóza…není možné, že to nebylo vůbec z toho?

Příspěvek upraven 30.05.25 v 09:50

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3685
30.5.25 09:49

@Júlia284 ja bych se tedy vyprdla na UM. To, že dítko první tři měsíce bolí bříško tak bohužel je. Že maminka nemůže mléčné výrobky ze začátku je taky celkem normální, taky jsem to tak mela s klukama dvojčatama. Plně kojeni, meli prdíky a zjistila jsem, že po mliku to bylo strasnejsi, tak jsem to vysadila a jedla do toho vitaminy pro kojici, abych neprichazela o vapnik. Nám třeba biogaiga nedelala vůbec dobře, kluci nezvracejici najednou hrozně zvraceli. Okamžitě jsem to vysadila, okamžitě prestalo zvracet. Jestli každé druhé kojeni je MM, davala bych dále už jen MM. Ta prsa se zase nalijou, podle poptavky je taková nabidka. A jestli už ma 4.mesic, tak čistě teorericky už by ho prdiky a bolesti bříška nemusela trápit. Zkus to takhle bez UM, jestli mas mliko. A vynech biogaiu. My brali Maxika z dr.Max probiotika, ted mam 11 tydenni holčičku a davame probiotika od Terezie a taky dobrý, ale holčička naštěstí na nic netrpi a i ja můžu jist co chci a je plně kojena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11777
30.5.25 09:51

Zkusila bych vydržet s tím hippem, pokud tedy chce pokračovat s um. Dcera byla plně na hippu od narození a stolici měla tak cca 1× za 2-3 dny…syn plně kojeny ( s občasným podáním um při cestování) kakao klidně i jen 1× za 10 dni…Pokud chceš udržet kojení tak prostě koj…ono teď už nemusíš mít prsa tak nalitá ale mléko se bude tvořit dle poptavky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
30.5.25 12:02

@ALIPELI je fakt, že já jsem mléčne produkty jedla vždy, ale někdy jsem měla problém je dobře strávit, bylo mi po nich těžko, tak možná proto mi doporučili tohle. Možná máte pravdu a možná to bylo po něčem jiném, ale už tak toho jím málo, protože se bojím cokoli jíst. Syn má totiž k tomu i exzém a seborelu, takže je neklidný i z toho. A když už vás tady mám, tak nevíte co zabírá na seborelu? Ono mu to furt mokvá. Používame Sebclair a koupeme každý 2 den kvůli exzému, ale hlavičku mu čistím každý den. Při koupání šampónem a jináč vodou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
30.5.25 12:08

@Vladusxx ohledně kojení. Tak já mám za celý den, když si odstříkávám tak cca 230-250ml a on mi úplně v pohodě vypije UM 120ml a to by ještě chtěl. Začala jsem s UM protože k večeru už jsem neměla skoro nic. Možná tak 20ml a to po odsátí a to nebyli klidné noci, protože měl furt hlad😔

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1818
30.5.25 14:22
@Júlia284 píše: Více

Na seborelu nám vždy nejvíce pomáhal dát olejicek do vlasů cca 20-30 minut před koupáním, při koupání chvilku napařit hlavičku teplou žíňkou a pak vyčesat hřebínkem na vši.
Nezkoušela jsi koupat ve vodě z hermankoveho čaje? Nám to na všechno hodně pomohlo.

Co se týče kojení…jestli jsi z toho trochu vynervovaná, tak není ostuda se na to vyprdnout. Já jsem měsíc odsávala, jelikož se syn vůbec nepřichytával a mleka jsem mela stejne hrozne málo. Byla jsem z toho psychicky hodně v háji. Přechod čistě na um bylo pro nás oba nejlepší řešení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3685
30.5.25 14:34

@Júlia284 a co se třeba poradit s laktační poradkyni? Mlika nikdy nebudes mit více když budeš davat um. Za jednu návštěvu nic nedas. Poradis se s ni, jestli ma nebo nema cenu davat um/mm, poradis se. S tou seboreou - nase 11 týdenní holčička ji ma taky na hlavě, vycesavame. Ale jak je příspěvek výše, tak přesně takhle jsem to vygooglila. A byl mi doporucen olejicek z hippu, ale asi to může být jakykoliv. Co se týče ekzemu-nemuze to mít právě z toho UM? Poradila ses v lékárně, čím by doporucili mazat? U kozniho si byla? V lékárně maji casto jen vzorky těch kremiku, nemusela by sis hned kupovat jedno drahé baleni, ale postupně to vyzkouset.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
30.5.25 21:23

To všechno se mu objevilo ještě před podáváním UM. Olejíček jsem zkoušela a přišlo mi, že to má ještě horší. Ale v tom heřmánku ho vyzkouším vykoupat. A s tou laktační to asi taky proberu, ale chtěla jdem vědět i názor ostatních maminek. Doktoři to jedou někdy podle tabulek a lepší rada od někoho, kto s tím má osobní zkušenosti..
Maminky, moc krát vám děkuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3685
31.5.25 06:50

@Júlia284 ja bych ho tedy nechala jen at si vytahne co si vytahne, ciste jen kojit a budit co 3 hodiny. Kontrolovat pocurane plinky. On zase s 2,5kg není úplně nejmenší dítě na světě ;) A porad se s laktační. Její návštěvu ti proplati pojišťovna 8) Nebo se nejdřív porad s pediatrickou a pak si případně pozvi laktační.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí