Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
Cau holky, prosim prosim o radu. Mela jsem ted nasazena antibiotika na zanet mocovych test (zanet nebyl az tak silny) a vse bylo ok. Dobrala jsem antibiotika a pro jistotu jsem tedy mela i probiotika a vse bylo v poradku - myslela jsem si jak nejsem za vodou.
Jenomze vcera mi zacaly silene bolesti (rozumějte pichani) v podbrisku. Nemohla jsem chodit a bylo to dost narazove, pridala si nauzea. Dala jsem si na to algifenove kapicky a bylo to lepsi…tak jsem si naivne myslela, ze to bylo asi jen neco chvilkove.
Nakonec tedy rano opet to stejne, 20min jsem se musela rozdychavat, abych vubec vysla z auta na vlak. Pichani je dost narazove a je to dost dole. Do toho me zacalo svedit uvnitr pochvy a moceni je krajne neprijemne, takovy pocit, jako bych byla dole dost “podrapana”.
A ted …nevim zda s timto jet na pohotovost..
Napadlo me si koupit v lekarne neco volne prodejneho, ale zas nevim, zda se to vyleci uplne, pocitove mi prijde, ze je to silne…
Na gyndu jdu az 5.3. a to do te dobry trpet nechci
Tak tedy nevim..aby si tam ze me netukali na celoze jsem si v klidu mohla skocit do lekarny pro neco..
na močák bývá dobrá blokurima - já nezkoušela, ale holky na diskuzích si jí chválí
nicméně bych si došla někam na pohotovost spíš, než čekat až na 5/3 a zkoušet léky z lékárny. může to souviset s močákem, ale může to být klidně něco horšího…
@bejuna29 suprove, diky za radu.
Prave jsem si rikala, ze kdyz si koupim z lekarny, tak aby to vubec stacilo.
Na ten mocak jsem mela ty antibiotika a brala jsem je vzdy presne, tak teoreticky by to melo byt dolecene, ale praktiky - tezko rict ![]()
@Anonymní píše:
@bejuna29 suprove, diky za radu.
Prave jsem si rikala, ze kdyz si koupim z lekarny, tak aby to vubec stacilo.
Na ten mocak jsem mela ty antibiotika a brala jsem je vzdy presne, tak teoreticky by to melo byt dolecene, ale praktiky - tezko rict
a proč jsi nešla teď dnes k obvoďákovi?
Určitě s tím jdi. Lepší si nechat vynadat, než něco zanedbat. Pro příklad (tím nechci říci, že jsi na smrt nemocná, ale jde o příklad, jak si jedna myslela, že by také otravovala na pohotovosti s blbostí) Měla jsem kdysi spolubydlící a jednou jsem přišla z práce a vidím, že má lehce nateklé oko. Říkám jí, že se mi to nezdá, že by to asi chtělo doktora a ona, že přeci nebude na pohotovosti otravovat, že se v tramvaji (jak drcla u přechodu) škrábla pod okem. To prý nic není. A tak oko do večera stále otékalo a zhoršovalo se, tragicky to nevypadalo, ale dobré to nebylo. Nabídku, že s ní dojdu na pohotovost, odmítla, prý by se jí s takovou blbostí vysmáli. Ráno jsem měla jít do práce. Nedalo mi to, měla jsem o ní strach a tak jsem zaklepala na její pokoj a vešla. Celou noc prý zvracela, motala se a byla dost už nateklá. Nabídla jsem jí, že jí zavolám sanitku. Prý ne, to bude dobré, vynadali by jí prý, že jen zvrací a na to se sanitka nevolá. Přemýšlela jsem, už jsem fakt měla letět do práce, protože bych jinak přišla pozdě. A pak mě napadlo, že když odejdu, může doma zkolabovat a nikdo jí nepomůže, nebo v té posteli umře. To už mi jeli v hlavě černé scénáře a v tu chvíli jsem si uvědomila, že na prvním místě je zdraví a i kdyby mě z práce měli vyhodit, musím zůstat a něco udělat. Řekla jsem jí, že i když sanitku nechce, tak já jí jdu zavolat a zavolala jsem jí. Abych to zkrátila. Měla rozsáhlou sepsi a měla v ten moment, kdy jsem volala sanitku, před sebou maximálně dvě hodiny života. V nemocnici kolem ní běhali. Pumpovali do ní dva dny adrenalín, protože se jí opakovaně zastavovalo srdce. Lékař řekl, že nepřijela za pět minut dvanáct, ale v hodině dvanácté a měli sakra, co dělat, aby jí zachránili. Povedlo se a nakonec jí z toho dostali. Pak mi přijela poděkovat její maminka i snoubenec. Samozřejmě i ona mi poděkovala. Dnes už by si na pohotovosti klidně vynadat nechala, stojí jí to za život.
Takže se na nějaké vynadání vybodni a na tu pohotovost jdi.
@stinga vyjimecne ted streda, ctvrtek a patek neordinuje. Zastup nema.
@Kipa22 ty brdo, to je sila teda
bylo to od tebe slechetne, ze jsi ji tu zachranku nakonec zavolala i skrze to, ze jsi mela jit do prace a skrze jeji nesouhlas..klobouk dolu! A je moc fajn, ze to nakonec dopadlo dobre.
Ale bohuzel mam zkusenost, ze kdykoliv dojdu na pohotovst, tak jsou na me extremne neprijemni..a to tam nechodim s blbostma, ale vetsinou, kdyz uz sama poznam, ze je to vazne.
Ted mam ale pochyby, aby mi vazne nerekli, ze by mi stacilo neco z lekarny ![]()
I tak mas pravdu..mozna se na takove myslenky fakt vykaslu a pujdu tam
@Anonymní píše:
jdi na pohotovost, pokud musíš 20 minut rozdýchávat bolest, nemůžeš od bolesti chodit a ještě je ti na zvracení…bez debaty, už máš sedět v čekárně.
@Anonymní píše:
Cau holky, prosim prosim o radu. Mela jsem ted nasazena antibiotika na zanet mocovych test (zanet nebyl az tak silny) a vse bylo ok. Dobrala jsem antibiotika a pro jistotu jsem tedy mela i probiotika a vse bylo v poradku - myslela jsem si jak nejsem za vodou.
Jenomze vcera mi zacaly silene bolesti (rozumějte pichani) v podbrisku. Nemohla jsem chodit a bylo to dost narazove, pridala si nauzea. Dala jsem si na to algifenove kapicky a bylo to lepsi…tak jsem si naivne myslela, ze to bylo asi jen neco chvilkove.
Nakonec tedy rano opet to stejne, 20min jsem se musela rozdychavat, abych vubec vysla z auta na vlak. Pichani je dost narazove a je to dost dole. Do toho me zacalo svedit uvnitr pochvy a moceni je krajne neprijemne, takovy pocit, jako bych byla dole dost “podrapana”.
Napadlo me si koupit v lekarne neco volne prodejneho, ale zas nevim, zda se to vyleci uplne, pocitove mi prijde, ze je to silne…
Tak tedy nevim..aby si tam ze me netukali na celoze jsem si v klidu mohla skocit do lekarny pro neco..
Nas gyndar funguje i na takove stavy, dat se jit bez objednani..necekala bych az na brezen.
@Anonymní píše:
Tak na gyndu. Nebo taky neordinuje?
@Anonymní píše:
@Kipa22 ty brdo, to je sila tedabylo to od tebe slechetne, ze jsi ji tu zachranku nakonec zavolala i skrze to, ze jsi mela jit do prace a skrze jeji nesouhlas..klobouk dolu! A je moc fajn, ze to nakonec dopadlo dobre.
Ale bohuzel mam zkusenost, ze kdykoliv dojdu na pohotovst, tak jsou na me extremne neprijemni..a to tam nechodim s blbostma, ale vetsinou, kdyz uz sama poznam, ze je to vazne.
Ted mam ale pochyby, aby mi vazne nerekli, ze by mi stacilo neco z lekarny
I tak mas pravdu..mozna se na takove myslenky fakt vykaslu a pujdu tam
Nechci strašit ale… Viz fotky
(Taky se v tomto životním obdobi momentálně tímto tématem zaobírame)
ze jsem si v klidu mohla skocit do lekarny pro neco..
Tak tedy nevim..aby si tam ze me netukali na celo