Problémy s Aerovaginou

Anonymní
23.11.13 22:56

Problémy s aerovaginou

Milé maminky, chtěla bych se zeptat, zdali jste některá měla těžký porod do té míry, že Vás Vaše miminko uvnitř i vně velmi poškodilo, např. ruptura II. a III. stupně a lékař Vám napsal do diagnózy aerovagina, tj. že se do vaginy zachycuje vzduch, a pak různě uniká, zní to velmi nevalně, jakoby odcházely větry. Je to značně nepříjemné pro život. Co s tím děláte? Řešily jste to např. nějakou plastikou na urologii? Děkuji za případné rady.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
udana
23.11.13 23:29

Po druhém porodu se u mě také objevil tento problém a je to velmi nepříjemné, takže taky budu ráda za rady. Pomůže klasické posilování pánevního dna?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.11.13 23:31

Tak já jsem sice šitá byly, ale kolik stehů ani nevim, ale to stím vzduchem mám taky, je to hrozně nepříjemné, pokaždé když jsem se pohnula, tak se mi tam dostal vzduch a šel jakoby ven, dost nepříjemný, dr. říkal, že to je normální po porodu, že tam chybí kus tý hráze. teď uz je to přez rok a půl, a pořád stejný, akorád sem si na to možná víc zvykla, ale je to hrozný, nesnášim to.

• Citovat
  • Upravit
udana
23.11.13 23:35

U nás to je 14 měsíců, možná je to méně časté, jak kdy, ale hrůza trapné :roll:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.11.13 23:40

Kamarádka i sestřenice, to občas také mají i když ne tak jako já, a já jsem po porodu už delší dobu jak oni.je to každý den skoro při jakémkoliv pohybu, ke všemu to tam děsně tlačí, vždycky se musim jakoby zkroutit aby to šlo ven, až mě z toho občas bolí záda, no prostě podle dr.se stim ženská musí smířit, je to holt po tom porodu že tam chybí kus tý kůže, taky by mě zajímalo jestli pomůže cvičení nebo neco jiného.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.11.13 23:46
@udana píše:
Po druhém porodu se u mě také objevil tento problém a je to velmi nepříjemné, takže taky budu ráda za rady. Pomůže klasické posilování pánevního dna?

nepomůže…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.11.13 23:48
@Anonymní píše:
Kamarádka i sestřenice, to občas také mají i když ne tak jako já, a já jsem po porodu už delší dobu jak oni.je to každý den skoro při jakémkoliv pohybu, ke všemu to tam děsně tlačí, vždycky se musim jakoby zkroutit aby to šlo ven, až mě z toho občas bolí záda, no prostě podle dr.se stim ženská musí smířit, je to holt po tom porodu že tam chybí kus tý kůže, taky by mě zajímalo jestli pomůže cvičení nebo neco jiného.

nepomůže, jedině plastika. Já se také snažím cvičit svaly pánevního dna, ale nepomáhá to, ten vzduch se tam vždy dostane, když odchází ven, je to úděsné, nejhorší je, když vstávám ze židle. mám defekt hráze a rupturu II. stupně uvnitř i vnějšek

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.11.13 23:51
@udana píše:
U nás to je 14 měsíců, možná je to méně časté, jak kdy, ale hrůza trapné :roll:

No právě, je to hrozné, obzvlášť, když je člověk ve společnosti…:-o

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.11.13 23:58

Tak to mě jenom sešívaly, nevim asi 15-20 minut, takový standart asi, doktor nechtel říct kolik stehů, akorád říkal že se musí podívat jestli neprošil i konečník, takže nevím co jsem tam dole měla. takže já třeba žádnou rupturu nemám,(co to vlastně znamená?)akorád vidím sama že to tam není takový jako dřív, prostě tý hráze je tam jakoby míň, doktorovi se to zdálo normální. Když jsme u tohoto témata, může s tím být spojeno i to, že při sexu při určité poloze, tam vevnitř jakoby něco překáží? A byl jste někdo na té plastice? Jediný co můžu říct je že časem si na to člověk trošičku zvykne, ale ty začátkem, jsem se nechtěla ani zvedat nebo nějak pohybovat jak moc mě to štvalo.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.11.13 00:35
@Anonymní píše:
Tak to mě jenom sešívaly, nevim asi 15-20 minut, takový standart asi, doktor nechtel říct kolik stehů, akorád říkal že se musí podívat jestli neprošil i konečník, takže nevím co jsem tam dole měla. takže já třeba žádnou rupturu nemám,(co to vlastně znamená?)akorád vidím sama že to tam není takový jako dřív, prostě tý hráze je tam jakoby míň, doktorovi se to zdálo normální. Když jsme u tohoto témata, může s tím být spojeno i to, že při sexu při určité poloze, tam vevnitř jakoby něco překáží? A byl jste někdo na té plastice? Jediný co můžu říct je že časem si na to člověk trošičku zvykne, ale ty začátkem, jsem se nechtěla ani zvedat nebo nějak pohybovat jak moc mě to štvalo.

Mne sešívali hodinu, ta ruptura znamená stupeň roztržení. Já měla stehy vnitřní i vnější. Styk jsem zatím neměla a asi mít ani nebudu :-o, obávám se nyní po tom, co píšeš Ty. Já na plastiku mám jít, ale nemá mi kdo pohlídat dítě, po ní se totiž nesmí nic těžkého zvedat, aby nepopraskaly stehy. Syn je ještě malý a stále se chce nosit. Jinak mám pocit, že to dělají jen v Praze Na Bulovce.

• Citovat
  • Upravit
udana
24.11.13 18:16

Viděla jsem i Plzeň
http://gpk.fnplzen.cz/cs/node/294
a jak se pohybuje cena?
A má to cenu, když plánujeme ještě jedno dítě nebo až když bude „odrozeno“?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.11.13 23:12
@udana píše:
Viděla jsem i Plzeň
http://gpk.fnplzen.cz/cs/node/294
a jak se pohybuje cena?
A má to cenu, když plánujeme ještě jedno dítě nebo až když bude „odrozeno“?

Myslím, že to platí pojišťovna, po mně nikdo peníze nechtěl, kdyby chtěl, tak zažaluji porodnici, že mi zbabrali porod, tak aby mi to taky uhradili. A samozřejmě je lepší jít, až když už je odrozeno. Řekli mi to na urogyn. Na Bulovce.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.11.13 08:10

A jak to po té operaci dopadlo? je to lepší? A pohlavní styk? je to v pořádku? Mě to občas pořád bolí, tak bych se cekem bála, jaký by to bylo potom ješte po operaci.

• Citovat
  • Upravit
Qwentin
7.7.19 21:28

Ahoj, dá se vagína operativně upravit tak, aby z ní neodcházel žádný vzduch?

• Citovat
  • Upravit
Ou
24138
7.7.19 21:40

@Qwentin zašít?

Hele je to jednak zcela přirozené a druhak se to dá regulovat vhodným polohováním (zejména polohy nahoře by měly být bezpečnější a stejně tak pomůže zvolnit tempo).

Pečlivé cvičení na srovnání pánevních dysbalancí a zpevnění pánevního dna taky může pomoci.

Kvůli složitějšímu sebepřijetí není dobrý nápad chodit pod celkovou narkozu a nechat si řezat do velmi citlivých částí těla.

Dlouze doporučuju kontemplovat slavný bonmot Woodyho Alana “Is sex dirty? Only when it's being done right.” ( Je sex špinavý/sprostý? Jen když se dělá správně.)

No a nejrůzjější čvachtání, pleskání, unikání vzduchu, divné zvuky a obskurní obličeje jsou právě ona část té „sprostosti“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí