Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahojky potřebuji radu, už nějaký čas citim že mám stres ale vždy sem to nějak zvládla ale poslední dobou mam problem hlavně ráno. Cítim se zle nemám chut k jidlu natož vylezt z postele, citim i vnitřní neklid, je zajímavé ale že potíže vetšinou ustoupí odpoledne a pak večer jsem uplně v klidu, jenže já potřebuji být v klidu ráno nejsem totiž schopná chodit do práce, protože se mi to opakuje každý den, večer usnu v uplné pohodě ráno mě vzbudí budík do práce a já jsem uplně hotová
@kalotaček
A nemáš v práci nějaké problémy? Nestresuje tě?
Problémové rána a nechuť vylézt z postele bývá u depresí.
Moje problémy začali po nástupu do práce z materské, hodně jsem řešila že nestíhám vařit že malá zlobí ve školce a slyšim furt stížnosti, pak jsem se dala nějak do pohody a ted přišla další rána kdy odvezli mého manžela do nemocnice a už se nedokáži dostat do klidu a citim se mizerně i když vím že už mu je dobře můj stav se nelepší
To znam, psychika je svine. u me to taky byva rano nejhorsi. a ja ani nevim proc. proste asi nejaky vnitrni strach ![]()
@kalotaček četla jsem, že tyhle ranní stavy bývají u depresí typické, během dne vymizí a večer už nejsou. Radu bohužel nemám.
Zkus si na buzení nahrát oblíbenou písničku, ať hned ten první okamžik po probuzení je příjemný. Nejlepší je jí nechat hrát celou. Tohle mi vždycky zvedlo náladu.
@kalotaček To, co popisuješ, dost připomíná typické příznaky deprese. Rána a dopoledne jsou zlá, odpoledne a večery v pohodě. Nevím, jak spíš, ale ještě k tomu bývá i předčasné ranní probouzení a neschopnost pak už usnout.