Problémy s ušima

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
16363
19.2.19 23:26

@Andrejisek Zname holcicka byla na odstraneni mandle v roce a pul. S dalsim nemam zkusenosti, at to brzy vyresite.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1779
19.2.19 23:33

Ahoj, napíšu ti pohled z tradiční čínské medicíny jak mi to vždy popisovala máma. Třeba ti to nějak pomůže. Uši souvisí s ledvinami. Ledviny jsou nějakým způsobem oslabené a ucho se jim snaží ulevit (protože je pro tělo méně podstatné, onemocní jako první). Já bych se zaměřila na posílení ledvin, třeba bych mu dávala 2× denně hrneček ledvinového čaje, nohy aby měl pořád teplé, aby mu netáhlo na zádíčka a taky bych si našla reflexní body ledvin a uší na rukách a na chodidlech a ty bych mu 2-3× za den promačkala. Máma mi tímhle způsobem ty uši vyléčila, byly mi dva roky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
437
20.2.19 04:37

@Andrejisek ahoj, tak to je tedy peklo :-( Se svým dítětem takovou zkušenost nemám, ale jsem z těch dětí, které na to trpěli. Do tří let jsem měla uši píchané 18× a pak to z ničeho nic přešlo. Naštěstí to na mě nezanechalo následky. V 80. letech se to určitě moc neřešilo, dnes předpokládám, že to bude lepší. Proběhla u syna nějaká podrobná vyšetření? Výtěry, odběry?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lizaveta
20.2.19 04:59

@zuzikka Diky, muj syn takove mohutne problemy nema, ale tohle je dobra rada. Ja naposled rozehnala uz opravdu bolave ucho u syna kombinaci hermankoveho caje (na piti), prirodni olejove kapicky na rymu (do nosu), bral petnik (v jablecnem octe vylouhovana cibule, kren, cesnek, chilli papricky a zazvor), pridala jsem v zoufalstvi homeopatika na bolest, EFT a akutni autopatii. A povedlo se. Dnes pri sebemensi zmince syna o uchu zacinam obracene. Akutni autopatie, EFT, hermanek. A samozrejme strava podporujici imunitu. Ale to je u nas bezna praxe.

• Citovat
  • Upravit
1779
20.2.19 08:54

@Lizaveta No paráda, z mého pohledu jsi pro to udělala maximum. :dance: Ono jde všechno, pokud se člověk trošku zajímá a nespoléhá jen na doktory, kteří taky nejsou všemocní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
82
20.2.19 10:16

@Aluree Ano,krevní obraz mu dělali a ten je v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
171
20.6.20 19:14

Dlouhodobé problémy s uchem u dospělého

Ahoj, chci se zeptat na problémy s ušima u dospělého. Trpím na záněty uší od dětství, patrně to je i důvod, proč hůře slyším hlavně na levé ucho. Už před několika lety mi na ORL zjistili ztrátu přes 30% na toto ucho (prý kombinovaná vada sluchu). Od posledního porodu mě často trápí pocit zalehlého levého ucha, někdy mě i pobolívá, občas k tomu i levá mandle. Před 2 měsíci jsem kvůli tomu navštívila ORL, kde mi dali ATB kapky, prý lehký zánět zvukovodu. Ty jsem kapala, ale žádné velké zlepšení jsem nepocítila. Na kotrole ovšem Dr. řekla, že už ucho zarudlé není a ať tedy kapu ještě pár dní dané kapičky a bude to OK. Opravdu se to na pár dní zlepšilo, ale pak začalo pobolívat znova. Mezi tím jsem podstoupila vyšetření, kde se zjistilo, že na ucho slyším zase trošku hůř, ztráta skoro 40 %, ale příčina se neví. Podle odběrů mám jen lehkou anemii, jinak žádné známky zánětu. Za půl roku mě objednali na kontrolu, pak podle výsledků možná i doplní magnetickou rezonanci.
Ucho střídavě pobolívá, občas svědí, někdy je trošku zalehlé někdy se k tomu přidá i mandle na levé straně, případně i okolní uzliny Ve čtvrtek jsem byla znova na ORL, kde mi bylo řečeno, že ucho zarudlé není a krk je jen lehoulince zarudlý, mám si kloktat stopangin a cucat šalvějové bonbony, toť vše. Ucho ale pořád pobolívá a zá se že i uzliny kolem něj. Teplotu nemám, nic jiného mi není. Čím to může být a co mám ještě zkusit? Moc děkuji za rady :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
484
20.6.20 19:52

@pandoslava Mivam to taky, zalehnute ucho, obcas v nem picha, nekdy lupe, mam chronicky zanet Eustachovy trubice, nekdy pomuze jen zacpat nos a tlacit vzduch do usi a ucho odlehne…kdyz uz to nepomaha, tak na 5 dnu kapat 3×denne Sanorin emulzi do nosu, zmensi otok sliznice nosohltanu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
928
20.6.20 19:52

Trochu mi to připomíná sebe. Taky časté píchani usi, špatně slyším. Já bych se zkusila chvíli nepozoovat, prostě pár dní vydržet pobolivani a neřešit. Třeba to už máš i trochu v hlavě. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4956
20.6.20 19:54

Mně na ucho pomáhá propolisova tinktura. I na ty mandle. Měla by se ředit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7112
20.6.20 20:19
@ProfZav píše:
Mně na ucho pomáhá propolisova tinktura. I na ty mandle. Měla by se ředit.

Do toho ucha? Redit v jakém poměru?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4956
20.6.20 20:41
@edding400 píše:
Do toho ucha? Redit v jakém poměru?

Tak 1:1. Od oka :-) A jen kapicku. Já si kapnu a pak dám vatu, aby mi to nevyteklo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
171
20.6.20 20:44

Propolisovou tinkturu doma mám, tak to zkusím :kytka:
Ještě doplním, že v tom uchu mi poslední dobou celkem hodně píská (tinnitus) a to non stop, ne jen v tichu, jak se většinou píše. Kdysi jsem to slyšela jen v tichu. Sanorin můžu také zkusit, možná to může souviset i s lehkou sennou rýmou, kterou teď mám? Mám na ni kapičky, ale přiznám se, že je skoro nekapu, pač rýma je fakt minimální :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí