Prodat byt či ne?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
23966
6.9.17 09:39

@Slečna Ferka a vzala jsi v potaz, že zakladatelka by byla v loji ve chvíli kdy by jí vypadl jeden nájem z pronajímaného bytu v Praze? Šlo by to jen kdyby zakladatelka byr v Praze nezrekonstruovala, ale pak by ho musela pronajímat za nižší cenu. Takže je otázka jestli by jí to vydělalo i na její podnájem a chalupu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
6.9.17 11:22

@Netopirek No proto píšu, že mi to přijde riskantní. Ale obecně mi myšlenka jeden byt pronajímat + ve druhém být v nájmu (tam, kde je aktuálně a kde jsou děti) + jezdit na chatičku přijde dobrá. Nicméně pokud by měla z prodeje menšího bytu nějakou rezervu, tak by to třeba šlo - ale musí počítat sama.

Navíc se tady úplně plavně přechází fakt, že s manželem ještě nejsou od sebe a nemají stanovená pravidla péče o děti - pokud by muž nesouhlasil s tím, aby se děti stěhovaly (s čímž některé zakladatelčiny varianty počítají), tak do jejích plánů může taky hodně promluvit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
6.9.17 11:37

@Slečna Ferka No ono to že to nemá vyřešené může rozházet i financemi a majetkem co zakladatelka má. Jsem se dnes dozvěděla, že spousta věcí nabytá před manželstvím po pěti letech automaticky zapadá do SJM. Nevím jak přesně to je, ale taky se může na krásno stát, že si manžel při rozvodu bude nárokovat polovinu, třeb i jen jednoho bytu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
samurajka
20.3.18 16:33

Dobrý

Příspěvek upraven 10.03.20 v 12:42

• Citovat
  • Upravit
32074
20.3.18 16:36

@samurajka No já bych řekla, že teď jsou nemovitosti dost vysoko, já bych to prodala. Víc už to snad nemá ani kam růst :think:. Tady u nás se momentálně prodávají byty za trojnásobek toho co před pár lety. Náklady 9 tisíc mi teda přijdou dost vysoké, za co to všechno je?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
20.3.18 16:36

@samurajka Nejsi anonym.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1671
20.3.18 16:43
@samurajka píše:
Dobrý den všem, prosím anonymně, nechtěla bych spojovat nick s tímto tématem. Máme velký podkrovní byt, 3+kk a 146 m2 v městečku, v kterém bychom chtěli zůstat i do budoucna. Náklady odpovídají velikosti, teď kolem 9 tis. měsíčně. Stojíme před rozhodnutím, jestli byt prodat za 2,3 mil. a sehnat si menší a pak postavit třeba dům nebo zůstat a řešit to až za pár let. Někdo tvrdí, že za pár let už ho neprodáme, že získat hypotéku bude pro lidi těžký nebo ho prodáme, ale ne za takovou cenu jako teď. Jaký je Váš názor na budoucí vývoj cen bytů a popř. možnost získat hypotéku v horizontu dalších let?

Ja byt na Vasem miste tak jsi najdu jine bydleni a tenhle byt bych pronajimala. At Vam vydelava mesicne naklady+ najem. Byt bude ve Vasem vlastnictvi. No vzdy se bude dat prodat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
20.3.18 17:15

Pokud zvažujete prodej, tak teď.

• Citovat
  • Upravit
689
20.3.18 17:19
@samurajka píše:
Dobrý den všem, prosím anonymně, nechtěla bych spojovat nick s tímto tématem. Máme velký podkrovní byt, 3+kk a 146 m2 v městečku, v kterém bychom chtěli zůstat i do budoucna. Náklady odpovídají velikosti, teď kolem 9 tis. měsíčně. Stojíme před rozhodnutím, jestli byt prodat za 2,3 mil. a sehnat si menší a pak postavit třeba dům nebo zůstat a řešit to až za pár let. Někdo tvrdí, že za pár let už ho neprodáme, že získat hypotéku bude pro lidi těžký nebo ho prodáme, ale ne za takovou cenu jako teď. Jaký je Váš názor na budoucí vývoj cen bytů a popř. možnost získat hypotéku v horizontu dalších let?

za mě říkám prodat ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4700
20.3.18 17:26

2,3milioni se mi zdá málo. Zkuste přitlačit. Alespoň za 3m.
Jen nevím, zda je fajn prodat svoje vlastní bydlení a jít do podnájmu… Ale pokud jako všichni očekáváte prasknutí realitní bubliny, proč ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
samurajka
20.3.18 17:29

Tak jsem odtajněná, no to už je jedno.

@Monchichik celkové náklady jako energie, voda, teplo, fond oprav.

@rena621 obávám se, že bychom ho museli pronajat minimálně tak za 15 tis. A to nevím, jestli by do toho někdo šel.

• Citovat
  • Upravit
samurajka
20.3.18 17:36

@mgdln
Nechtěli bychom do podnájmu, ideálně koupit si menší byt za část peněz a zbytek si nechat a použít je na koupi pozemku nebo hotovost k hypotéce…

• Citovat
  • Upravit
samurajka
20.3.18 17:43

Tady je to celkem žádaná lokalita, všeobecně sehnat tu byt je celkem oříšek, nejčastěji se nabízí 2+1 okolo 60 m2 a jsme závislí na tom prodat náš byt a v návaznosti koupit další. Tohle je i další faktor, kvůli kterému váháme, protože máme obavu, abychom nějakým způsobem navázali.

• Citovat
  • Upravit
21091
20.3.18 17:44
@samurajka píše:
@mgdln
Nechtěli bychom do podnájmu, ideálně koupit si menší byt za část peněz a zbytek si nechat a použít je na koupi pozemku nebo hotovost k hypotéce…

No tohle mně už přijde takové překombinované. Teď budete mít práci s prodejem svého a do toho hledat něco menšího. Teď nevíš, kolik vám na tu stavbu vůbec zbyde, protože i vy budete muset zaplatit dost velké peníze za byt. A pak zase hypotéku.
Ono počítej s tím, že hypotéky teď dost porostou. Takže stejně tak jako to, že později budou lidi složitěji platit ten váš byt, tak vy budete stejně složitě řešit hypotéku na váš vlastní pozemek. Neheldě na to, že teď je dost práce a tak si lidi zatím ještě chtějí byty kupovat a uvazovat se.

Já bych asi spíš sháněla pozemek a nebo něco, co byste mohli koupit.Byt prodala a šla do podnájmu s tím, že budu počítat, že rychle postavím a nebo opravím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32074
20.3.18 18:05

@samurajka no to se mi zdá právě hodně :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie