Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Ahoj, ráda bych se zeptala maminek jaký je váš názor na použité botky, jsou opravdu tak špatné, kupujete je nebo prodáváte po svých dětech? Jde mi o to, že mám po dvojčatech pár botiček značkových zdravotních (Essi, Pegres…), které jsou opravdu velmi málo nošené, jeden pár dokonce nenošený, které jsem zkoušela prodávat, ale vypadá to, že o nošené botky nikdo nestojí i když jsou jen za zlomek původní ceny. Já sama jsem dětem použité botky několikrát dala, nemyslím, že by jim to nějak ublížilo, občas dostanu něco po příbuzných nebo od kamarádek, pokud se mi líbí a nejsou sešlapané tak jim je dám. Nejsme na tom finančně nejlépe a připadá mi škoda botky za které jsem dala třeba 900 kč a které mělo dítě vlastně jen v kočárku jen tak někomu dát nebo je vyhodit.
A kolik chceš za ty nošené boty? Já jsem teda prodala vždycky všechny botičky. Ať už to byly značkové, nebo třeba tenisky na písek z Deichmanna.
@helenaa použitých bot tu mám hodně, prodat jsem je nezkoušela. Svému dítěti (ani sobě), bych nikdy použité boty nekoupila - ani málo nošené ani nic jiného. Zaprvé mi to přijde fuj - nehygienické, zadruhé má každé dítě jinou nohu a potřebuje si ji samo dotvarovat (tedy tu botu). Každý ať si dělá, co uzná za vhodné, pro mě je toto nepochopitelné a nepředstavitelné. a mmchdm, boty jsou asi to jediné, co kupuju fakt jen značkové a hodně kvalitní.
Příspěvek upraven 06.03.14 v 17:01
Nekupuju. Jako na botech setrit nehodlam, i kdyby v nich jen jezdilo v kocare.
Já kupuju použité jen tenisky na písek, teď jsem ještě dostala od kámošky gumáčky po jejím synkovi, použiju. Ale fakt jen takové boty, které jsou na velmi příležitostné nošení. Nikdy bych nekoupila použité takové ty „hlavní“ boty: celoročky, zimní, sandálky.
Použité neprodávám. Když jsou slušné, nabídnu kamarádkám, zbytek vyhazuju.
Záleží, za kolik je prodáváváš, určitě bych nekoupila dítěti použitý boty za 150,– i kdyby byly od Prady;)
@helenaa záleží, čemu říkáš zlomek původní ceny…myslím, že nošené ti koupí třeba jako rezervní, takže dej cenu do stovky a určitě na bazárku prodáš, pokuď dáš čtyři stovky, tak myslím, že ne - mohu se mýlit, ale nikdo ty botky v rukách neměl a maminky už si jdou raději koupit nové
![]()
Upřímně, nejsem zastáncem použitých bot, mám tři děti a snažím se každému kupovat vlastní nové a zdravotní(Pegres, Protetika, Santé, Essi, Fare)..Pokud mi ale dítě vyroste ze sezonních bot a potřebuje další třeba na měsíc(např. zimní, ale na jarní je ještě brzy),klidně zabrousím do sekáče - za značkové boty v přijatelném stavu, nesešlapaní ale taky nejsem ochotná dát víc jak stovku za pár..
Nesešlapané krátce používané boty po svých dětech schovávám jako záložní mladšímu sourozenci, normálně nošené boty po sezoně vyhazuju, pokud uznám, že by mohly ještě někomu posloužit, zanesu je do místního bazárku a chci za ně padesátikorunu(na internet si to nedávám, protože i poštovné stojí víc)..Něco si přičte bazar, takže ve výsledku ty boty stojí tak 70-80 Kč a za stejnou cenu tam nakoupím, pokud potřebuju.
Dětské oblečení a boty nejsou zlatý důl a rozhodně nejsou zdrojem příjmů, většinou prodá jen ten, kdo prodává skutečně levně - v řádu desetikorun, podle druhu a značky oblečení samozřejmě.
Co myslíš ten „zlomek“ ceny? Tři stovky bych za použité boty určitě nedala.
Já mám 5 letou a 13m obě mají nové boty a po starší prodávám za cca půlku a vždy prodám. Mladší má zatím první
ty si nechám na památku jako u starší a ostatní pošlu do světa. Sama boty po sobě vyhazuju většinou už jsou k neupotřebení. Já bych ponožky, spodní prádlo a boty po někom nedala ani si nevzala, ALE!!! pokud bych byla třeba samoživitelka nebo manžel nemněl dobrou práci tak bych třeba psala něco jiného.
@helenaa
použité nekupuju, dcera má ortopedickou vadu. Dědí akorát holiny, protože tam je to dost fuk a vezme je na nohu párkrát za sezonu. Boty většinou prodám dál, když jsou slušný a měla je málo, ale je to za zlomek ceny třeba Superfity s goretexem co stály 1800 tak za 400-500Kč, ale většinou ne přes bazar, ale tak aby si je zájemce mohl zkusit a neplatil poštovné.
Nekoupila bych použité, je to nehygienické a jak už tu bylo řečeno, věřím, že každý si má tu svou botu vyšlapat podle sebe.
Já použité botky prodávám nebo daruji. Chápu to tak, že se smysluplně zbavím věcí. Nerada vyhazuji pěkné věci po dítěti do popelnice.
Jediné použité botičky, které jsem kdy koupila byly capáčky do kočárku pro půl ročního syna. Jinak bych v životě použité boty nekoupila. Každé dítě má jinak tvarovanou nožičku. A i když jsou boty využité minimálně, jisté tvarování už ta bota má. Pokud bych ale byla v situaci, že bych na nové neměla peníze, tak bych asi koupila, ale koupila bych do nich alespoň novou vložku a opravdu by na botičkách muselo znát, že jsou v super stavu. Ale myslím, že lepší koupit použité kvalitní botky, než ty šílenosti od vietnamců.
NIKDY bych nekoupila použité, ale prodat klidně prodám… většinou to koupí maminky, co nemají vůbec peníze, těm nic jiného nezbude… ![]()