Prodej botiček v internetovém bazaru

673
21.3.15 16:25

prodej botiček v internetovém bazaru

Dobrý den, ráda bych se zeptala na názor dalších maminek.
Zrovna dnes jsem na mimibazar dala několik botek z loňského a předloňského roku po synovi. Všechny jsou v dobrém stavu (nebo přímo zánovní) a od „certifikovaných“ značek.
Koupily by jste boty z druhé ruky?
Přijde vám například cena 250Kč za párkrát vzaté celoroční kožené botky nízká nebo vysoká?
Kolik jste ochotny dát za boty z druhé ruky?
Je nemožnost vyzkoušení důvodem, proč by jste na nějakém internetovém bazaru nikdy nekoupily?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1017
21.3.15 16:28

Nikdy bych použité boty nekoupila, boty po dětech nabízím zdarma (nosíme pouze kvalitní boty, poslední dobu barefooty) za to, že je někdo ochotný si přijet. Cena 250,– za použité boty mi proto přijde dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2144
21.3.15 16:31

Dětem bych nekoupila ani oblečení z druhé ruky, natož boty. Mě osobně to příjde dost nechutný :oops:
Celkově když vidím použité boty v internetovém bazaru, tak přemýšlím kdo to může koupit :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5980
21.3.15 16:37

A ja kupuju i bazarove obleceni, i boticky, ale boticky prohlednu aby nemeli treba proslapanou patu nebo tak. Navic mam vzdy 1-2 kvalitni ale pak mam dalsi takhle nakoupene :)

Příspěvek upraven 21.03.15 v 16:37

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Poison Eve

Použité boty pro dítě rozhodně nekupuji. Přijde mi to nehygienické a nezdravé, každý si má vyšlápnout botu dle své nohy. Jeho onošené neprodávám s jedinou vyjímkou. Jedny jsem prodala, byly to opravdu asi pětkrát chozené kožené Jonap celoročky (chůze 5×10 minut, kdy se dítě stavělo na nohy), za stovku, paní nadšená, ty boty opravdu nebyly dotčené, byly opravdu jako nové.

• Citovat
  • Upravit
864

Hm, já použitý boty nekupuju, ale všechny boty po dětech jsem prodala. Přes internet většinou, něco na bazárku, tenisky, holiny rozdávám. Jo a jsou maminky, které použité boty kupují, ale tady ti asi psát nebudou, na emiminu se nevyskytují :mrgreen:. Většinou od nich dostanu i fotky dětí s botkama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Poison Eve
21.3.15 16:40

Jinak, nošené oblečení mi nevadí, ale moc se nevyplatí. Nošené už kupuji pouze občas bundy v případě dobré koupě (teď pěkná jarní šusťákovka do školky a jedna téměř nová NEXTka na městské nošení), jinak vlastně nic. Ale oblečení z druhé ruky mi nevadí :)

• Citovat
  • Upravit
56295
21.3.15 16:45

Nekoupila bych. Z více důvodů - jednak boty na to hlavní nošení kupuju vždycky nové, ani děti je nedědí a jednak boty jako jediné neobjednávám, musí vyzkoušet. Ale vím, že hodně mamin jednak nošené boty kupují a i přes internet, takže šanci máš :nevim:
Já budu v létě kupovat boty z druhé roky pro dceru, jako rezervní na akčnější dovolenou, spíš jako pojistku, kdyby ty své promáčela. Ale nad 100Kč za jeté boty bych nešla :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
21.3.15 16:48

Párkrát jsem koupila nošené boty(kožené, certifikované a české značky),když dítěti rychle skokově vyrostla noha..Koupila jsem v kamenném bazárku, za padesátikorunu nebo stovku, mohla jsem si je prohlédnout, jestli nejsou prošláplé, dítěti vyzkoušet. Takové boty bych koupila max. do velikosti 24 - odpovídá 2 až 3 roky, což je ještě věk(a váha),kdy dítě není tak těžké, aby botu prošláplo a zničilo a noha mu roste rychle - nemá jednu velikost dlouho. Takové boty bych měla fakt na chviličku, než pořídím naše nové nebo jako záložní.

Takže odpověď na otázku, ne,250Kč plus poštovné bych Ti za nošené boty, byť ve výborném stavu, fakt nedala..Jsem zastáncem nových bot pro každé dítě..Taky přemýšlím, kdo to může kupovat. Asi maminky, které nemají peníze(několik stovek nebo lehce přes tisícovku na nové boty) a nic jiného jim prostě nezbyde. Ty Ti tady ale psát nebudou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
673
21.3.15 16:50

Já jsem se hodně rozmýšlela jestli ty inzeráty zadat. Protože se přiznám, synovi bych z druhé ruky také nekoupila (až na jedny pouze vyzkoušené keeny s dokladem-na konci minulého léta, nechtělo se mi dávat 1200 za botky na týden u moře).
Ale přijde mi prostě líto dát boty za 1600, které měl na sobě prcek maximálně pětkrát, k popelnici. A to se vsadím, že by rychle zmizely…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13755
21.3.15 16:55

Kupuju boty z druhy ruky, ale musi splnovat moje pozadavky a musi byt v dobrem stavu. Pouzite kupuju hlavne zimni ale i jine, kdyz natrefim na neco zajimaveho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.3.15 16:58

Já botky z druhé ruky kupuju. Jako záložní nebo druhé boty na písek nebo odrážedlo. Vyhodím vložky a dám naše nové. Nicméně tebou uváděnou cenu bych nezaplatila. Kupuju max. do stovky a „reálné“ boty s možností prohlédnutí. Na netu vůbec. Takové ty „top stav“ jen malý flíček, dírky a žmolík od praní, známe…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
21.3.15 16:59

@summersun Přes net bych nekoupila ani nové boty, zastávám názor, že bota se musí hlavně ozkoušet.
Zatím jsme na tom tak, že si můžu dovolit kupovat nové boty, chozené boty bych koupila asi jen pokud bych věděla, že je dítě bude mít na noze jen párkrát (třeba sněhulky na jeden pobyt na horách, nějaké parádní botky třeba na svatbu, sandálky na začátku teplého září, pokud by ze stávajících letních dítě vyrostlo apod.).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5473
21.3.15 17:02

Obnošené boty nekupuji, ale mnoho maminek ano, asi z různých důvodů, hlavně finančních, neodsuzuji. Prodávala jsem 2× Superfit botky s GTX membránou, vždy kolem 150,– (jednou zde, jednou v kamenném bazaru), prodaly se dobře, koukala jsem, že je řada inzerátů na stejné botky s více než dvojnásobnou cenou. To nechápu, nedala bych to ani omylem. Obnošené oblečení mi nevadí, klidně koupím, ale jen za určitou cenu, která pro mě opravdu odpovídá tomu, že je to obnošené (a ne tomu, že si matka chtěla vyparádit dítě, ale moc na tom netratit). Jinak raději koupím nové.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
673
21.3.15 17:05

Já jsem těch 250Kč uvedla jako příklad, jinak v těch inzerátech mám skutečnou cenu podle druhu botek 50-120Kč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna zdravého obouvání

Ikona - Eva Žáková

Ing. Eva Žáková