Prodej bytu - co opravit?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
941
14.11.12 09:09

Prodej bytu - co opravit?

Ahoj holky, nepredavali ste nahodou niekto byt?
co je potrebne do predania bytu vsetko urobit?

• vymalovat?
  • dokonale vycistit spary v kachlickach koupelny?

napada vas jeste neco?
diky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1961
14.11.12 09:11

Pokud jde o prezentaci bytu zájemcům, tak učitě vymalovat, umýt okna :mrgreen:, vymést pavučiny, vyměnit žárovky na funkční - čistá koupelna, kuchyň a pod. samozřejmě, opravit kapající kohoutky… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
941
14.11.12 09:15

No, skor som myslela, ked uz byt ma zajemce :), teda pred predanim…co sa povazuje za samozrejmost? ci nesamozrejmost?

my ked sme chodili po prehliadkach tak tam mali vela krat pomalovane zdi a pytala som sa, to takto ostane? a oni, ze jo… tak sa teraz pytam, ci je to standard a rposte novy majitel si to vymaluje sam??
plus ine… neviem, rada by som sa pripravila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1348
14.11.12 09:16

Určitě všude vyšůrovat, provonět byt. Snažit se schovat (neupozorňovat) na nedostatky a naopak pozvednout přednosti. Byt by měl být světlý - aby nepůsobil ponuře. Pokud prodáváte byt kde ještě bydlíte, pak uklizeno v kuchyni. Neměly být nikde věci osobní povahy. A taky pozor třeba na knížky v knihovně. Dát nějakou ozdobu na stůl. Poschovávat třeba hračky v dětských pokojích tak, aby nepůsobil třeba přeplněně a tudíž malý. Pořešit postel v ložnici - nějaký přehoz či něco. Uf víc mne teď nenapadá :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077
14.11.12 09:19

Ahoj
byt je prázdný nebo tam bydlíte? A vy už máte zájemce, který byl na prohlídce?
Jinak při prodeji bytu, já bych byt uklidila. Prostě klasika, umýt okna, umýt koupelnu a wc, vysát, vytřít a vydrbat kuchyň. Ale pokud už tam zájemce byl a byt chce, asi bych to nepřeháněla. Určitě s ním má své plány, svoji vlastní barvu na zdi, třeba bude chtít jiné dveře, jinou podlahu, jinou koupelnu a jinou kuchyň atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1826
14.11.12 09:22

Jayjay: osobne si myslim, ze kazdy novy majitel si vymaluje sam podla svojich predstav a vacsinou si zrekonstr. kupelnu a wc…
My sme hracky pred prip. zaujemcami nikam neschovavali / ani sme nemali kam/…Ani knihy v kniznici sme nikam neschovavali 8o
Mali sme upratane, povysavane, prach utrety…vsetko poumyvane a to je vsetko…
Chyby sme neskryvali, v kupnej zmluve mas napisane, ze ak novy majitel pride na nejake chyby / nemyslim tym flaky na malbe/ moze od kupnej zmluvy odstupit…
Byt sme predavali cca pred mesiacom…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
941
14.11.12 09:25

Holky diky.
kupujici uz je :)

ide mi skor co spravit pri odstahovani sa. Je to novostavba, pani nasi kuchyn i kouplnu miluje, nemyslim, ze bude nieco menit…
ale co mam urobit ja, kym jej byt predam, je to za par mesiacov, tak si to chcem naplanovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1186
14.11.12 09:26

@janusska proč pozor na knížky v knihovně? knihomolství způsobuje sníženou reputaci? :?:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15043
14.11.12 09:28

Ja bych byt predala uklizeny, odvezt vsechny veci (zni to logicky, ale nam v kupovanem byte zustal treba fritak i s olejem 8o :roll: ). Nemalovala bych, jako kupujici si radsi vymaluju sama jak ja chci. Takze v podstate za me jen uklidit a vyklidit. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077
14.11.12 09:29

Jako prodejce bych se snažila do té doby nic nezničit a po odstěhování uděla normální úklid bytu. Nic víc.
My třeba dostali byt ve stavu, že bych v něm ani zvířata nechovala, všude špína, bordel, fakt děs. Naštěstí jsme ho skoro komplet předělávali, takže to nakonec bylo to nejmenší. A kupující si ten byt stejně ještě sama znovu uklidí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6895
14.11.12 09:50

@jayjay Já byt předávala čistý, tedy nemalovali jsme (na to jsem upozornila hned při prohlídce, že stejně si to určitě budou chtít vymalovat podle sebe), a tím pádem jsem nemyla i okna (byla jsem těhotná), ale koupelna, kuchyn (včetně trouby) byli vydrhnuté, skříně, které tam zůstávali jsem taky omyla…vytřela…byt byl fakt čistý…za to ten co jsme den před tím přebírali, tak se mi pomalu chtělo brečet…bordel snad úplně všude :cert: :cert: špinavá linka, koupelna, všechno… :,( :,( :,( :,( takže o tom předávání je to asi o povaze, někdo si potrpí na to, aby to po něm vypadalo pěkně (a ne že tam bydleli prasátka) a někomu je to jedno (vezme jen věci co se mu hodí a zbytek tam nechá (my vyhazovali ještě pomalu půlku bytu :cert: :cert: :cert: :cert: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
941
14.11.12 09:55

To je fakt desivy, ako tam nechaju bordel. Malovat teda asi nebudem, pokial na tom pani nebude trvat. To ostatne beriem rovnako ako samozrejmost - krasne cisty bytik.

Holky diky :kytka: :kytka: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30300
14.11.12 10:22

@jayjay já bych jen normálně uklidila, aby tam nebyl nějakej bordel. My jsme teda byt neprodávali, ale předávali a rovnou jsem se paní domluvila, že nijak extra šůrovat nebudu, protože stejně první co udělají je, že si vymalujou a pak si všechno uklidí. Nehledě na to, že jsem měla týden do porodu, takže já byla schopná tak leda zamést.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1348
14.11.12 12:53

@lenk @Anavi Jéé, tak já to nemyslela tak, že máte někam schovat knížky aby nebyly v knihovně. Ale spíš tak, že hodně lidí má v knihovně bordel (čímž se taky nechci nikoho dotknout) - různě přeházené, chaoticky a zvláštně (ne)poskládané knížky, další věci které tam vůbec nepatří atd. Tak spíš tam jako uklidit, porovnat knížky - aby to nepůsobilo nepořádně.

Já naopak knihomolství podporuju :mrgreen: A myslím, že lidí co čtou všeobecně ubývá.

Takže to byla poznámka fakt jen o tom pořádku v knihovnách, protože na ně hodně lidí při úklidu zapomíná, kor když je knihovna zavírací tak se „bordel“ schová za sklem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
941
14.11.12 14:18

Januska, ja myslim, ze sa to tak i pochopilo… :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie