Prodej homemade výrobku přes FB a IG?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Prodej homemade výrobku přes FB a IG?
Ahoj maminky, jsem na RD a občas vyrabim dekorace a šperky ze dřeva a chtěla bych to začít prodávat na Instagramu a zálozene fb stránce… mate s tím někdo zkušenosti? Jak je to se ŽL a daněmi? Ideálně, kdyby se mi ozvala maminka, která takto prodává 😊
Předem díky!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@valacek No, založíš si ŽL, budeš prodávat, uchovávat doklady o tom za kolik si prodala a zároveň uchovávat doklady o nákupech materiálu… no a na konci roku to spočítáš, rozhodneš se, zda se ti víc vyplatí skutečné náklady nebo 60% paušál, vyplníš daňové přiznání, přehled pro ZP, zaplatíš vypočtené zdravotní, vyplníš přehled pro OSSZ, zde na 99% zjistíš, že sociální platit nemusíš… no a další rok to samé znovu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Založis si živnostenský list. Klasicky vystavujes faktury ( nebo jiný doklad ) za prodej zboží, ukládás si do účetnictví výdaje za materiál, poštovné atd… Podnikání budeš mít jako vedlejší činnost když jsi na RD. Jednou za rok musíš podat daňové přiznání, prehled pro pojišťovnu a sociální pojištění. Mám podnikání jako vedlejší činnost ( pracuji ) daně platím paušálem, většinou něco doplacim. Na zdravotním pojištění také ale platím si drobné zálohy ( stokorunova položka ) sociální jsem nikdy neplatila.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit