Prodej nemovitosti, co zůstává v bytě?

Anonymní
27.8.23 12:12

Prodej nemovitosti, co zustava v byte ?

Ahoj prodavame dum, nabytek atd si bereme do sveho noveho domu, ovsem jak je to s vybavenim typu treba lustry, garnyze? Mame je tam nechat nebo si je muzeme vzit?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3792
27.8.23 12:14

Jak chcete. Jak se dohodnete. Co bude napsáno ve smlouvě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5683
27.8.23 12:17

Vezmete si vse co chcete. Ja jako kupec bych teda privitala uplne prazdny byt, pokud bych ho kupovala pro sebe a ne na investici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20902
27.8.23 12:45
@Anonymní píše:
Ahoj prodavame dum, nabytek atd si bereme do sveho noveho domu, ovsem jak je to s vybavenim typu treba lustry, garnyze? Mame je tam nechat nebo si je muzeme vzit?

A to si to neumíš domluvit s kupujícím? :roll: nemáte žádnou smlouvu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37132
27.8.23 12:46

To si domluv s kupujícím. Já bych si to třeba vzala, pokud by se mi to hodilo do nového a naopak jako kupující bych nechtěla něčí krámy :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30316
27.8.23 13:14

My jsme se prodávající domluvili, že nám část věcí v domě nechala. Zbytek si odvezli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2727
27.8.23 13:42

Jak kde. Někdo si vzal i „čokolády“. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.8.23 13:49

Tak nevim jestli je standardem odmontovavat I lustry a konzole, treba to co je privrtane do zdi, tak se nechava, proto se ptam- kupujici tyto veci vubec neresila

• Citovat
  • Upravit
65245
27.8.23 13:58
@Anonymní píše:
Tak nevim jestli je standardem odmontovavat I lustry a konzole, treba to co je privrtane do zdi, tak se nechava, proto se ptam- kupujici tyto veci vubec neresila

Lustry jsou tvoje, nechava se treba zarovka, pokud se nedohodnete. A policky atd se taky sundavaji, pokud se nedohodnete jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
187
27.8.23 15:06

Přidám svou zkušenost. Když jsme kupovali dům, řekla jsem původní majitelce ať mi tam nechá všechen nábytek co nebude chtít. Měla jsem v plánu postupně vyměňovat za nový. Šli jsme z vybaveného pronájmu, kde nic nebylo naše. Dvakrát mi volala, jestli teda budeme chtít ten nábytek, potvrdila jsem, že ano. Když jsme si předávali klíče, nábytek byl pryč. Dcera prý řekla, že o starý nábytek určitě nestojíme a tak to vyházely. Nepochopila jsem to… Takže vezměte si co chcete a na zbytku se domluvte s kupujícím a ne s nikým jiným

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14626
27.8.23 15:29

Většinou zůstává kuchyňská linka s dřezem a sporak/Varna deska s troubou. Když má někdo linku s vestavenymi spotřebiči, tak bych tak tipovala, ze tam zůstanou všechny ty vestavěné. Co by s tím kdo dělal? :lol: často zůstane i nějaká velká skříň, se kterou se těžko nějak manipuluje. A vestavěné skříně také zůstávají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2099
27.8.23 20:39

Úplně to nejhorší co můžete udělat je si vzít pěkné věci a bordel tam nechá a pak si tam lozit ještě po podpisu smlouvy…jako u našeho prodávajícího…něco bych tam nechala ale z osobní zkušenosti jako kupující bych uvítala prázdný dům, než pak vyhazovat nepotřebné věci a mít s tím ještě starost navíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
574
29.8.23 11:24

Cenné věci si prodávající obvykle odveze a bordel zůstane. To je má zkušenost z koupi více různých nemovitostí. Pokud mi prodávající slibuje nějaké věci nechat v ceně, trvám na zápisu věcí do rezervační a následně kupní smlouvy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí