Prodloužení PN

Anonymní
9.1.24 06:48

Prodloužení PN

Krásný den, před měsícem mi bylo mou ošetřujících lékařkou doporučeno zažádat o prodloužení PN, na úřadě mou žádost přijali, ale stále nepřišlo žádné vyrozumění. PN mi má skončit již zítra, co v této situaci tedy dělat? Pokud nepřijde vyrozumění mám se jít evidovat na úřad práce? Pracovní smlouva mi již bohužel skončila. Předem děkuji za odpověď

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8521
9.1.24 06:52
@Anonymní píše:
Krásný den, před měsícem mi bylo mou ošetřujících lékařkou doporučeno zažádat o prodloužení PN, na úřadě mou žádost přijali, ale stále nepřišlo žádné vyrozumění. PN mi má skončit již zítra, co v této situaci tedy dělat? Pokud nepřijde vyrozumění mám se jít evidovat na úřad práce? Pracovní smlouva mi již bohužel skončila. Předem děkuji za odpověď

A volalas tam, jak to s žádostí vypadá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.1.24 06:55

@izabe bylo mi řečeno, že to bude včas vyřízeno…zavolám dnes tedy

• Citovat
  • Upravit
101710
9.1.24 07:04

No, tak bud jsi ze zdravotních důvodů prace neschopná a pak se nemůžeš registrovat na UP, nebo pracovat muzes, ale pak neni duvo pro prodluzovani pn.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.1.24 07:12

@j.a.n.i1 no, ale jde mi o to co mám v tuto chvíli dělat

• Citovat
  • Upravit
35859
9.1.24 07:15
@Anonymní píše:
@j.a.n.i1 no, ale jde mi o to co mám v tuto chvíli dělat
Čekat. Na pracák se případně můžeš nahlásit do konce ledna. Ale když ti potvrdili, že ti to prodlouží tak by neměl byt problém.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101710
9.1.24 07:17
@Anonymní píše:
@j.a.n.i1 no, ale jde mi o to co mám v tuto chvíli dělat

No, bud cekat nebo si tu PN nechat ukoncit, co jibeho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.1.24 07:22

@JancaS84 nepotvrdili mi to, jen mi bylo řečeno, že se to včas vyřídí…na up tedy nemusím jít do 3 dnů od skončení PN?

• Citovat
  • Upravit
35859
9.1.24 07:59
@Anonymní píše:
@JancaS84 nepotvrdili mi to, jen mi bylo řečeno, že se to včas vyřídí…na up tedy nemusím jít do 3 dnů od skončení PN?
Špatně jsem četla. Na pracák nemusíš hned. Pojištění za leden by jsi měla mít uhrazeno z titulu neschopenky. Takže stačí až na konci, nebo vlastně i v únoru.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7950
9.1.24 08:02

V PN můžeš pokračovat i pokud neprodlouží podpůrčí dobu. Jen už zadarmo. Přiznám se tedy, že nevím jak je to v tomto případě u lidí co jim skončila pracovní smlouva se zdravotním pojištěním. @j.a.n.i1?
Takže pokud máš zdravotní potíže, tak PN neukončovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tala20
9.1.24 08:29
@Anonymní píše:
Krásný den, před měsícem mi bylo mou ošetřujících lékařkou doporučeno zažádat o prodloužení PN …

Píšeš totální nesmysl. Tvou PN přece prodlužuje ošetřující lékař.

Víš kdy k němu máš jít na plánovanou kontrolu, tak k němu jdi na plánovanou kontrolu. Vyřešeno.

A pokud Ti PN ukončil k určitému datu, pak Tvá PN toho dne prostě skončí. Vyřešeno.

Zřejmě ale jde o úplně jinou záležitost: žádost o výplatu nemocenského po uplynutí podpůrčí doby. V tom případě se ptej ošetřujícího lékaře, zda posudkový lékař OSSZ si od něj vyžádal Tvé zdravotní záznamy, případně zda byl ošetřující požádán o vystavení posudku o Tvém zdravotním stavu a o prognóze.

To Ti pomůže zjistit, zda OSSZ Tvou žádost řeší a v jakém stadiu to je.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.1.24 09:01

@Tala20 tak pardon, ano myslela to druhé a to žádost o prodloužení PN po uplynutí podpůrčí doby

• Citovat
  • Upravit
101710
9.1.24 10:26
@Lucka1111 píše:
V PN můžeš pokračovat i pokud neprodlouží podpůrčí dobu. Jen už zadarmo. Přiznám se tedy, že nevím jak je to v tomto případě u lidí co jim skončila pracovní smlouva se zdravotním pojištěním. @j.a.n.i1?
Takže pokud máš zdravotní potíže, tak PN neukončovat.

Vubec si nejsem jista, ale spis mam pocit, ze ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tala20
9.1.24 10:42
@Anonymní píše:
@Tala20 tak pardon, ano myslela to druhé a to žádost o prodloužení PN po uplynutí podpůrčí doby

Takže znovu podruhé: Není to žádná „žádost o prodloužení PN.“

• Citovat
  • Upravit
19789
9.1.24 19:38
@Tala20 píše:
Takže znovu podruhé: Není to žádná „žádost o prodloužení PN.“
… ale žádost o vyplacení nemocenské po uplynutí podpůrčí doby.

Kdyby to aspoň zakladatelka uměla opsat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat