Prodloužení PN
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
@Anonymní píše:
Krásný den, před měsícem mi bylo mou ošetřujících lékařkou doporučeno zažádat o prodloužení PN, na úřadě mou žádost přijali, ale stále nepřišlo žádné vyrozumění. PN mi má skončit již zítra, co v této situaci tedy dělat? Pokud nepřijde vyrozumění mám se jít evidovat na úřad práce? Pracovní smlouva mi již bohužel skončila. Předem děkuji za odpověď
A volalas tam, jak to s žádostí vypadá?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No, tak bud jsi ze zdravotních důvodů prace neschopná a pak se nemůžeš registrovat na UP, nebo pracovat muzes, ale pak neni duvo pro prodluzovani pn.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:Čekat. Na pracák se případně můžeš nahlásit do konce ledna. Ale když ti potvrdili, že ti to prodlouží tak by neměl byt problém.
@j.a.n.i1 no, ale jde mi o to co mám v tuto chvíli dělat
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
@j.a.n.i1 no, ale jde mi o to co mám v tuto chvíli dělat
No, bud cekat nebo si tu PN nechat ukoncit, co jibeho.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@JancaS84 nepotvrdili mi to, jen mi bylo řečeno, že se to včas vyřídí…na up tedy nemusím jít do 3 dnů od skončení PN?
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:Špatně jsem četla. Na pracák nemusíš hned. Pojištění za leden by jsi měla mít uhrazeno z titulu neschopenky. Takže stačí až na konci, nebo vlastně i v únoru.
@JancaS84 nepotvrdili mi to, jen mi bylo řečeno, že se to včas vyřídí…na up tedy nemusím jít do 3 dnů od skončení PN?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
V PN můžeš pokračovat i pokud neprodlouží podpůrčí dobu. Jen už zadarmo. Přiznám se tedy, že nevím jak je to v tomto případě u lidí co jim skončila pracovní smlouva se zdravotním pojištěním. @j.a.n.i1?
Takže pokud máš zdravotní potíže, tak PN neukončovat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Krásný den, před měsícem mi bylo mou ošetřujících lékařkou doporučeno zažádat o prodloužení PN …
Píšeš totální nesmysl. Tvou PN přece prodlužuje ošetřující lékař.
Víš kdy k němu máš jít na plánovanou kontrolu, tak k němu jdi na plánovanou kontrolu. Vyřešeno.
A pokud Ti PN ukončil k určitému datu, pak Tvá PN toho dne prostě skončí. Vyřešeno.
Zřejmě ale jde o úplně jinou záležitost: žádost o výplatu nemocenského po uplynutí podpůrčí doby. V tom případě se ptej ošetřujícího lékaře, zda posudkový lékař OSSZ si od něj vyžádal Tvé zdravotní záznamy, případně zda byl ošetřující požádán o vystavení posudku o Tvém zdravotním stavu a o prognóze.
To Ti pomůže zjistit, zda OSSZ Tvou žádost řeší a v jakém stadiu to je.
- Citovat
- Upravit
@Tala20 tak pardon, ano myslela to druhé a to žádost o prodloužení PN po uplynutí podpůrčí doby
- Citovat
- Upravit
@Lucka1111 píše:
V PN můžeš pokračovat i pokud neprodlouží podpůrčí dobu. Jen už zadarmo. Přiznám se tedy, že nevím jak je to v tomto případě u lidí co jim skončila pracovní smlouva se zdravotním pojištěním. @j.a.n.i1?
Takže pokud máš zdravotní potíže, tak PN neukončovat.
Vubec si nejsem jista, ale spis mam pocit, ze ne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
@Tala20 tak pardon, ano myslela to druhé a to žádost o prodloužení PN po uplynutí podpůrčí doby
Takže znovu podruhé: Není to žádná „žádost o prodloužení PN.“
- Citovat
- Upravit
@Tala20 píše:… ale žádost o vyplacení nemocenské po uplynutí podpůrčí doby.
Takže znovu podruhé: Není to žádná „žádost o prodloužení PN.“
Kdyby to aspoň zakladatelka uměla opsat…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Krásný den, před měsícem mi bylo mou ošetřujících lékařkou doporučeno zažádat o prodloužení PN, na úřadě mou žádost přijali, ale stále nepřišlo žádné vyrozumění. PN mi má skončit již zítra, co v této situaci tedy dělat? Pokud nepřijde vyrozumění mám se jít evidovat na úřad práce? Pracovní smlouva mi již bohužel skončila. Předem děkuji za odpověď