Fotograf na svatbu - profesionál, nebo amatér?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
tinka28
7.3.13 07:23

profesional nebo amatér?

Čaute koncem léta budu mít svatbu, tak zařizuju vše kolem a taky se snažím ušetřit kde se dá, protože co si budeme povídat, svatba = velký ranec peněz. Přemýšlím, jestli by nestačilo oslovit někoho známého, aby svatbu zdokumentoval( byly by to ušetřené peníze), nebo si mám opravdu radši najmou profíka( a ušetřit jinde)? Samozřejmě bych chtěla mít nějaký vydařený foto, je to památka na celý život…ale pokud to zvládne i někdo z hostů…co myslíte profík nebo amatér?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
221
7.3.13 07:28

Za mě jedině profík

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
917
7.3.13 07:31

@tinka28
Sice sem svatbu nemela, ale za mě profík, tam je větší jistota, že kvalita fotek(videa) bude odpovídat tvým požadavkům a hlavně tam bude čistě pracovně, kdežto známý vyjde sice levnější, ale pak si vaši svatbu ani pořádně neužije, protože bude skákat neustale kolem s foťákem ;)
Pokud chci pěkné fotky, tak bych na fotografovi nešetřila ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
805
7.3.13 07:32

Na nasi svatbe jsem mela studentku co se fotografkou teprve ucila. Fotky jsou velmi vyvedene. Pak jsem dostala fotky od ctyr ruznych lidi a teda to byla katastrofa. Vubec jsem nevedela co ti lidi fotili. Navic na techto akcich jde o okamziky a profik na to ma i vhodny aparat. Samozrejme kdyz je nekdo amatersky nadsenec tak muze byt lepsi nez profesional. Ten fotograf neni zase tak hrozne drahy. Zalezi jak dlouho tam bude a kolik by to melo byt asi snimku.

Ja jsem treba mela hodne atypickou svatbu. Nemela jsem kytku ani klasicke cukrovi ani jsem se nesla nikam nalicit ani ucesat. Dort jsem si nechala upect jako svatebni dar. Kolacky jsem mela pres znamou za symbolickou cenu. Nebyla klasicka hostina ale poradna grilovacka. Ale jak pisu nebyla to klasicka svatba. Nejak na to nejsme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296

My měli vyučenou fotografku, známou manžela a stála za hovno. Teď zpětně mi je to strašně líto. Fotky jsou hrozný, příště jdu jedině do profíka :mrgreen:

Příspěvek upraven 07.03.13 v 07:33

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní

A co poloprofík?? je spousty lidí, co se tím vysloveně neživí, ale mají to jako koníček, ale součastně dělají kvalitní fotky. V mém okolí to je asi šest lidí. A nebo ještě jeden tip, nechte si toho profíka někým zaplatit jako svatební dar.

• Citovat
  • Upravit
251
7.3.13 07:33

Mně svatbu fotil kolega z práce, který o volně fotí a v pohodě to bylo, udělal mi spoustu fotek a bez nějakýho omezení, byl od rána až pomalu do konce, u profíka by to bylo tak, že čím déle bude, tím víc se zaplatí…za mě amatér, který umí fotit…když jsme si spočítali na kolik by nás vyšel profík od rána až do večera, tak to bylo minimálně 10-15 tisíc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5065
7.3.13 07:35

My jsme měli úžasnýho fotografa a máme i svatební video, byl s námi od rána až do odpoledne, všechno natáčel a pak udělal krásný video s hudbou, kterou jsme chtěli atd. Můžu jenom doporučit!! Pošlu ti odkaz a mrkni, stojí za to si připlatit :) http://www.fotograf-fotografie.cz/…i-fotografie

Naše fotky jsou v sekci fotogalerie, svatební fotogalerie - Kristýna a Marek. Ráda bych se podělila i o video, ale ten film který on vytvoří trvá necelou hoďku a to nikam nenahraju :)

Příspěvek upraven 07.03.13 v 07:44

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2075
7.3.13 07:36

Mám objednaného profíka, na fotu a videu bych určitě nešetřila :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296

Prostě to chce minimálně někoho od koho jsi už viděla fotky a víš jakým stylem fotí a jestli se ti ten styl líbí. Je blbost (teď už to vím že) jít do fotografa a neznat jeho portfolio.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7240

Tak ono jde i o to, jaké očekáváš fotky, jaké se ti líbí. Já třeba ty profi nemám ráda, (většinou) jsou takové umělé, strojené. Raději mám momentky a případně si je sama doupravím v programu - světlo, stíny, mírná rozmazanost a tak. :-)
Ale pokud chceš krásné fotky, co nejsou třeba upravovat, pak určitě profík. Rozdíl je hlavně v tom fotáku, mají vymakané zrcadlovky, střídají objektivy.. Zatímco známí, ač fotí třeba fajn, má většinou digitál do kapsy a když zrcadlovku, neumí ji používat. A pokud ano, pak je to vlastně profík taky, jen se tím nežíví. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
653
7.3.13 07:50

@tinka28 Kmarádka taky řesila z finančních důvodů a vyřešili to tak, že profíka měli na radnici kvůli těm velkým oficiálním fotkám, a ranní přípravu a pak hostinu a večírek jim fotil kamarád.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7797
7.3.13 08:10

@tinka28
Ahoj, fotky z obřadu nám dělala kamarádka fotografka, vyšlo nás to na 1000 Kč, z oslavy dělal sestřenčin manžel profi foťákem - zadarmo a video nám točil také on - zadarmo. Zkus se poptat po známých :palec:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
340
7.3.13 08:11

Vyhoda mezi profikem a kamaradem je ta, ze profika muzes otravovat, kdyz se nejaka fotka nelibi, rad ji za ty prachy, co si uctuje, upravi :) Ja spis zastavam nazor, ze fotky od kamaradu jsou nestrojene a neumele. Bojim se, ze ti placeni, co to delaji vylozene na kseft, maji zazite sve postupy a nikdy to nebude, jak clovek chce, berou to jak na bezicim pasu.

Kdybych si mela vybrat ja sama, volim variantu na obrad profik, zbytek kamaradi, idealne vasnivi fotografove s kvalitni technikou a peknym portfoliem. Rozhodne bych si nevzala kamarada, co foti kompaktem. Nedavno jsme byli kamaradum na svatbe a ti tam meli nekolik fotografu-amateru z rad hostu, vyber fotek byl nakonec luxusni :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9577
7.3.13 08:11

Tak my jsme měli poloprofíka na obřad a fotky v přírodě. Za tři hodiny foceni jsme platili 2500, Kč, dostali jsme spoustu fotek a byly úžasné..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný