Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj!
Základem je správná manipulace s miminkem…
Koukni tady http://www.spokojenedeti.cz/…dite-do-luku
Z tohoto vyšetření ty nepoznáš vůbec nic, takže to doma ani nedělej. To, že ty svaly nezatnula (ano, nezatnula, nejde vůbec o samotné přitažení hlavy, ale jen zatnutí), vůbec nic neznamená. Je možné, že má malou nějakou mini odchylku, co se motorického vývoje týče, ovšem tu má valná většina dětí a není to vůbec důvod k panice. Pokud by to tak bylo, tak se žádná katastrofa neděje. Užívej mimčo a nečti hororové scénaře. Mimochodem, u mladšího syna tohle naše doktorka ani neprováděla.
@renuskabodlinka píše:
Ahoj holky jsem z toho špatná a chtěla bych se zeptat malá je narozená přesně v den termínu 10.9.2014 měla 2690,48.je plně kojena přibírá krásně, už má skoro 6kg, ale co mě trápí na prohlídce ve 3m doktorka říkala, že když uždělala test že jí veme za ručičky tak by se měla přitáhnout ale moje maličká ležela a hlavička zůstala na podložcetak do průkazky napsala něco o tonusu ale nemůžu to přečíst. No a dnes je jí bez 10dnů 4měsíce a nevidím nějaké zlepšení když jsem to doma zkusila. A taky se při vztekání prohýbá do luku a někdy i při kojení když se jí něco nelíbí. Sedla jsem si k internetu a něco hledala a vyděsila jsem se když jsem četla o nějakých vadách mozku atd.Chjo můžete mi napsat vaše zkušenosti atd? Je opravdu čeho se bát? a je nějaký cvik kterým bych sama mohla něco zlepšit? Děkuji moc
Bud v klidu male tohle taky ve 3 mesicich nedelal doktorka porad rikala ze to musi umet atd..zacla to sama delat az v 6 mesicih a pak v 7 zacla lezt a v roce chodit,..a to nas nase doktorka poslala na rehabilitaci ze se ji to nezda ze nezveda hlavicku a tam nas poslali domu ze je v poradku taky jsem byla vydesena..ale neboj urcize to bude v poradku
@renuskabodlinka buď v klidu, kdyby se doktorce něco nelíbilo, tak vás pošle na rehabku. Syn to nedělal ještě ve 4 měsících, do luku se prohýbá pořád (5,5 měsíce) a to od 7 týdnů chodíme na vojtovku (kvůli preledikci). On ani nepásl. Ve 3 měsících byl motoricky na úrovni maximálně 6 týdenního miminka, ležel jak placka na břiše i na zádech. Hlavně to doma nic nedělej, protože stejně toho moc nepoznáš. Byla jsem se synem na 4 měsíční kontrole a tam ani ťuk, za 2 týdny si rehabka libovala, jak mu to už krásně jde a mně to přišlo pořád stejné ![]()
Nečetla jsem všechny příspěvky, ale k věci.
Syn se narodil ve 34+1 a vyvíjel se normálně. Ale tu hlavičku taky nepřitahoval a doktorka z neonatologického nás chtěla poslat na neurologii a rehabky. Dětská mi na to řekla, že tam chodit nemám, že má malý ještě čas, a já mám počkat. Na další kontrole na neonatologii už to zvládal krásně a doktorka neřekla vůbec nic.
Prostě jen není tabulková, no. Nebo to umí a prostě se jí jen nechce to nikomu ukazovat ![]()
Prohlídka ve 4m se blíží a moje Anet stále nic..nepřitahuji jí ale poznám to i tak že když jí zvedám z postýlky musím jí hlavičku přidržovat :/ale koníky pase.na břiše to řádí jak divá:)
@renuskabodlinka píše:
Prohlídka ve 4m se blíží a moje Anet stále nic..nepřitahuji jí ale poznám to i tak že když jí zvedám z postýlky musím jí hlavičku přidržovat :/ale koníky pase.na břiše to řádí jak divá:)
Ahoj, delej to jinak…pri zvedani a pokladani ji chytni pod rucickama, pretoc na bok a takhle zvedej…uvidis jak na boku krasne udrzi hlavicku. Pote si ji zadama opri o telo (jedna ruka pod zadeckem a druha-palec pod rucickou a prsty na hrudnicku)tak ji nebude hlavicka padat. Zkus to, za to nic nedas (tohle mame doporuceno z rehabilitaci na posileni krcnich svalu).
Ahojky, tak to nedělala ani ve 4m ani v 5m,,takže cvičíme Vojtu, začla to dělat ted před 6m..ale myslím, že to je přiroeným vývijem né vojtovkou pač tu tak dlouho necvičíme a prý je malá hypertonická což je pravda nu. šponuje se dost když se vzteká ![]()