Prohlídka ve 3m děvče

30.12.14 11:25

prohlídka ve 3m děvče

Ahoj holky jsem z toho špatná a chtěla bych se zeptat malá je narozená přesně v den termínu 10.9.2014 měla 2690,48.je plně kojena přibírá krásně, už má skoro 6kg, ale co mě trápí na prohlídce ve 3m doktorka říkala, že když uždělala test že jí veme za ručičky tak by se měla přitáhnout ale moje maličká ležela a hlavička zůstala na podložce :(tak do průkazky napsala něco o tonusu ale nemůžu to přečíst. No a dnes je jí bez 10dnů 4měsíce a nevidím nějaké zlepšení když jsem to doma zkusila. A taky se při vztekání prohýbá do luku a někdy i při kojení když se jí něco nelíbí. Sedla jsem si k internetu a něco hledala a vyděsila jsem se když jsem četla o nějakých vadách mozku atd.Chjo můžete mi napsat vaše zkušenosti atd? Je opravdu čeho se bát? a je nějaký cvik kterým bych sama mohla něco zlepšit? Děkuji moc :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
30.12.14 11:28

@renuskabodlinka doma tohle fakt nezkoušej. Upřímně? když to udělám s mým mladým, tak bude ležet jak placka, hlavu samože nezvedne - má 4 m. Nehledala bych vady mozku, ale motivovala mrně. Pase koníčky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4620
30.12.14 11:29

Moje se zacala pritahovat mekdy v 6m, do luku se mi obcas prohyba taky, dle dr. i zkusenosti znamych jim to deti v jiste dobe taky delaly. Neresim, kazde dite je jine, a ne*oseru se z toho, ze zrovna to me neni tabulkove. Jinak ma vyvoj naprosto v norme, diky bohu dr. je rozumna

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
30.12.14 11:32

Za ruce ji nepřitahuj, to nech jen doktorům. Dávej na bříško, ať si procvičuje pasení a nic dalšího v tomhle věku vymýšlet nemusíš :) Tonus je svalové napětí a může být zvýšený či snížený (což bude zřejmě u vás), ale neznamená to nutně něco špatného. Vzhledem k tomu, že vás doktorka neposlala na žádné další vyšetření, tak je u vás všechno ještě v normě a není potřeba se nervovat :) Do luku se při vztekání prohýbá každé druhé dítě, ono je prohýbání a prohýbání…diagnozy nech lékařům a užívej si holčičky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2453
30.12.14 11:33

Třeba je jen trochu lina :nevim: Napisu ti jen, ze ja mela u syna taky mensi chybky a nervovala se. Za ruce se nepritahoval, do luku se prohybal hodne (myslim, ze obzvlast u vztekani je to fakt normalni), taky mel hlavu otocenou porad jen na jednu stranu…všechno se srovnalo a je naprosto ok.
Moje doktorka nic moc nehrotila, rikala, ze kazde ditko ma proste svoje tempo. Kdyby se fakt něco delo a bylo hodne spatne, asi uz by te poslala na rehabilitaci. Tak se drzte holky, bude to dobre :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59389
30.12.14 11:39

@renuskabodlinka dáváš často na bříško? Motivuj hračkama kolem ní a co nejvíc dávat na bříško. a další poradně uvidíš, možná doporučí rehabilitace kde tě ukážou jak s malou cvičit. Pokud máš velký balon tak na něj dej plenku, malou na břiško, drž jí v pase a mírně s ní hýbej do stran tam by měla dost posílit svaly ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
173
30.12.14 11:40

Drzi hlavicku, kdyz je ve vzprimene poloze? Nebo ji pada dopredu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
186
30.12.14 11:41

Jak píšou holky, vůbec se nenervuj, ale za ručičky sama nezvedej, to ať dělá jen dr. Pokud chceš nějak podpořit svaly, tak za sebe můžu doporučit „plavání“ dítěte ve vaně, podívej se, jestli je v okolí někdo, kdo to dělá. Chodí obvykle paní 1× týdně k vám domů. Já s malým tohle dělala od jeho cca 4 měsíců, bylo to naprosto super, pro mě i pro něj, paní se věnovala matce i dítěti, vyptala se na věci, očividně rozuměla fyzioterapii, doporučila, jak si s ním hrát na podložce, a pak mi ukazovala cviky ve vaně, pro dítě je to jako posilovna a malý to miloval. Pak tady chodila ještě ke 2 dalším sousedkám. Za sebe můžu jen doporučit :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10959
30.12.14 11:41

@renuskabodlinka neblbni,je v pořádku :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
173
30.12.14 11:49

Pokud se dite prohyba do luku je to znamkou, ze je zapotrebi posilit zadove svalstvo, nebot pozdeji z toho muze byt skolioza patere, jak nam bylo receno prave na trimesicni prohlidce. Zadicka se skutecne zlepsi pasenim koniku, ale nesmi se dite u toho „vlnit“ a jakoby se kacet ze strany na stranu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14973
30.12.14 11:50

Jestli si nejsi jista, tak popros dr. o zadanku na neurologii. Nejhorsi jsou diagnozy pres internet ;)

Dcera tohle nezvladala snad do pul roku, mela zvyseny tonus, postupne se vse srovnalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
30.12.14 11:56

@renuskabodlinka Doma toho sama moc nevymyslíš, maximálně můžeš „trénovat“ pasení koníčků a přetáčení. V žádném případě „neprocvičuj“ přitahování do sedu!
Jinak mému dítěti se zvýšeným svalovým tonusem „padá hlava“ při přitažení do sedu i v roce a půl a je neurologicky i psychomotoricky zcela v normě. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1318
30.12.14 12:00

@renuskabodlinka moje dcera to taky delala, respektive nedelala, jakmile ji doktorka zacala pritahovat za rucicky do sedu tak zvratila hlavu dozadu, bez jakekoliv snahy se pritahnout sama. A pritom pasla brzo, ve spravnem postaveni, hlavicku taky brzo drzela bez problemu :nevim: Az tak kolem roku pri tomhle vysetreni zacala nejak spolupracovat. A to od trech mesicu chodime na plavani, ktere by tomu melo pomahat. Od pul roka chodime i na rehabku, puvodne teda kvuli necemu trochu jinemu, ale cvicime samozrejme i na sijove svaly

Edit - jeste jsem zapomnela napsat, ze krome mirne hypotonie byl na neurologii vzdy nalez v poradku :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
30.12.14 12:12
@renuskabodlinka píše:
Ahoj holky jsem z toho špatná a chtěla bych se zeptat malá je narozená přesně v den termínu 10.9.2014 měla 2690,48.je plně kojena přibírá krásně, už má skoro 6kg, ale co mě trápí na prohlídce ve 3m doktorka říkala, že když uždělala test že jí veme za ručičky tak by se měla přitáhnout ale moje maličká ležela a hlavička zůstala na podložce :(tak do průkazky napsala něco o tonusu ale nemůžu to přečíst. No a dnes je jí bez 10dnů 4měsíce a nevidím nějaké zlepšení když jsem to doma zkusila. A taky se při vztekání prohýbá do luku a někdy i při kojení když se jí něco nelíbí. Sedla jsem si k internetu a něco hledala a vyděsila jsem se když jsem četla o nějakých vadách mozku atd.Chjo můžete mi napsat vaše zkušenosti atd? Je opravdu čeho se bát? a je nějaký cvik kterým bych sama mohla něco zlepšit? Děkuji moc :srdce:

Můj syn měl nějaké přitahování naprosto na háku ještě v 5 měsících a možná i později:-D každé mimčo je jiné, prohýbání do luku taky není až tak nic mimořádného.. Zkontroluj, zda se nestáčí na jednu stranu, zda jednu nepreferuje. Pak mi mohla mít predilekci, která se cvičením hravě spraví:) Neděs se, tvá malá nevykazuje dle popisu nic mimořádného a nenormálního:)

Jinak ještě k mém synovi, byl to šílený lenoch, všechno měl na háku, pak se to otočilo a během pár měsíců dohnal všechno:) a 10-ti měsících už trajdal kolem nábytku:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2940
30.12.14 12:26

@renuskabodlinka nebuď hysterická :kytka: kdyby to bylo špatně tak by doktorka ne jen napsala ale i ti k tomu něco řekla, případně tě někam poslala. Tak klídek, tady ti stejně nikdo nic konkrétního neřekne, jen jak to bylo u jejich dětí. Diagnostika po netu fakt neexistuje ;) vůbec se netrap a užívej miminko :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí