Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
@brko píše:
Ahoj, prosím, mohla byste mi některá přeložit do lidštiny pojem „nahrazuje se projev vůle povinného“? Moc děkuji.
„něco nahradí to, co by měl povinný konat“…ale takhle vytržené z kontextu
nemůžeš napsat víc?
Až budu na pc, tak okopírují komunikaci. Prozatím moc děkuji!
@Keyllah ahoj,takže kopíruji (sestra se soudí s ex o alimenty, už proběhla exekuce, nabylo to právní moci, ale ex platit nechce-pořád a pořád se nějak odvolává):
SOUDNÍ EXEKUTOR ROZHODL VE VĚCI TAKTO:
1.NAHRAZUJE SE PRÁVO VŮLE POVINNÉHO VYPOVĚDĚT SMLOUVU CÍSLO 123456789 UZAVŘENOU S OBCHODNÍ SPOLEČNOSTÍ PENZIJBÍ SPOLEČNOST ČESKÉ POJIŠŤOVNY A. S
2.NAHRAZUJE SE PROJEV VŮLE POVINNÉHO POŽÁDAT PÍSEMNĚ O VÝPLATU ODBYTNÉHO ZE SMLOUVY Č.123456789 UZAVŘENÉ…
SOUDNÍ EXEKUTOR VYDAL PŘÍKAZ K PROVEDENÍ EXEKUCE PŘIKÁZÁNÍM JINÉ PENĚŽITÉ POHLEDÁVKY POVINNÉHO.
DLE §312 ODST.1 LZE VÝKON ROZHODNUTÍ PŘIKÁZÁNÍM JINÉ PENĚŽITÉ POHLEDÁVKY POVINNÉHO NEŽ POHLEDÁVKY Z ÚČTU U PENĚŽNÍHO ÚSTAVU NEBO NÁROKU UVEDENÉHO V § 299 NAŘÍDIT I V PŘÍPADĚ ŽE POHLEDÁVKA POVINNÉHO SE STANE SPLATNOU TEPRVE V BUDOUCNU, JAKOŽ I V PŘÍPADĚ, ŽE POVINNÉMU BUDOU DÍLČÍ POHLEDÁVKY Z TÉHOŽ PRÁVNÍHO DŮVODU VZNIKAT.
DLE §312 POSTUPUJE EXEKUTOR PODLE ODST.1 I V PŘÍPADĚ, ŽE PLNĚNÍ VYPLÝVAJÍCÍ ZE ZÁVAZKŮ, JEHOŽ JE POVINNÝ ÚČASTNÍKEM JE PODMÍNĚNÉ NEBO VÁZÁNO NA DOSAŽENÍ VĚKU NEBO JINÝ BĚH ČASU.
JE-LI TO ÚČELNÉ, EXEKUTOR PO PRÁVNÍ MOCI USNESENÍ O NAŘÍZENÍ VÝKONU ROZHODNUTÍ (EXE. PŘÍKAZU)NAHRADÍ SVÝM ROZHODNUTÍM PROHLÁŠENÍ VŮLE POVINNÉHO K VÝPOVĚDI TOHOTO ZÁVAZKU NEBO K ŽÁDOSTI O PLNĚNÍ. SOUHLAS TŘETÍ OSOBY JE-LI JIM PRÁVNÍ JEDNÁNÍ PODMÍNĚNO JE NAHRAZEN EXEKUČNÍM PŘÍKAZEM.
VZHLEDEM K TOMU, ŽE PLNĚNÍ VYPLÝVAJÍCÍ ZE ZÁVAZKŮ, JEHOŽ JE POVINNÝ ÚČASTNÍKEM JE VÁZÁNO NA UPLYNUTÍ ČASU NEBO JINOU UDÁLOST, SOUDNÍ EXEKUTOR ROZHODL TAK JAK JE UVEDENO VE VÝROKU USNESENÍ.
Tak to je vše, co jsme měla v tom mailu. Omlouvám se za velká písmena, ale jak mi to sestra poslala, tak kopíruji. Děkuji za odpověď
![]()
@brko exekutor nahradil vůli povinného = rozhodl o výpovědi smlouvy za něj, aby mohl exekuovat zůstatek účtu, resp. odbytné ze smlouvy ![]()
Ahoj, prosím, mohla byste mi některá přeložit do lidštiny pojem „nahrazuje se projev vůle povinného“? Moc děkuji.